Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Vålerenga klatrer videre?

Enga kan med seier over Sarpsborg ta steget opp på øvre halvdel av tabellen. Les dagens oddstips.

Kommersielt

Sportspills meny mandag:
Eksperten:Spill Nettavisens populære andelslag
V4 Arvika:Goop kongen av Arvika!
V5 Leangen:Garberg gir ny suksess?
V64 Visby:Vi jakter Jackpoten!

langoddsen i dag finner vi blant annet Tippeligaen, Oddsen-ligaen, norsk 3.divisjon Allsvenskan, Superettan, privatkamper, dansk Superliga, finsk Veikkausliiga og russisk Premier League.

Dagens langskudd
220. IFK Mariehamn - TPS Turku H 2.65

Veikkausliiga. Dagens kamp er mellom to lag som ikke har vunnet på sine fem siste: Mariehamn står med 0-1-4, mens TPS har 0-4-1. Hjemmelaget spilte Europa League kvalik for et par uker siden, og selv om de holdt Inter Baku til 1-1 i Aserbajdsjan, ble det en tidlig exit med 0-2 tap hjemme. TPS prøvde seg også i EL, men hadde ikke noe mer hell enn rivalen og røk ut mot Jeunesse d'Esch fra Luxemborg. På Wiklöf Holding Arena står Mariehamn med 3-3-5, hvor bestenoteringen er 1-0 seieren over Jaro (4.). Hjemmelaget har slitt mot toppen, tapte 0-5 mot HJK (2.) og 1-4 mot Honka (1.), men har likevel godkjente 2-1-2 hjemme på de fem siste, hvor seierne kom mot RoPS (9.) og KuPS (6.). Innehar 8.plassen med 7-4-9 totalt. Troppen er fremdeles skadeplaget, men det har de vært en god stund.

TPS ligger på 5.plass med 7-6-5 totalt, men har kun to seiere på fremmed gress så langt (2-4-3.). Tapte 1-2 mot MYPA (7.) i forrige bortekamp, og ble holdt til 1-1 av både tabelljumbo JJK (12.) og Inter Turku (10.) før det. Laget har møtt dagens motstander på hjemmebane to ganger tidligere i år; først tapte de etter ekstraomganger i cupen, mens seriekampen i slutten av mai endte med 2-4 tap. Og selv om de har plukket mer poeng enn Marieham i det siste, tror vi de går på et nytt tap i dag.

Dagens avslag
Vålerenga - Sarpsborg 1.55

Enga viser formstigning med 2-2-1, men har ikke vært like solide som de pleier på Ullevaal med 3-2-3. De to siste hjemme mot Viking og Molde har endt uavgjort, og Tromsø-seieren er den eneste de har i Oslo på de fem siste. Sarpsborg falt ned på kvalikplassen etter 0-1 tapet hjemme mot Lillestrøm sist, som var deres tredje nederlag på rad. Laget har ikke bedre enn 1-3-4 på bortebane, men seieren kom mot Haugesund og de maktet også å holde Strømsgodset til 1-1 på Marienlyst. Vålerenga er rettmessige favoritter, men det er ikke utenkelig at bortelaget kan få med seg ett poeng. 1.55 blir for lavt og vi melder pass.

Dagens spill
239. Ängelholms FF – Assyriska FF

Ängelholm innledet høstsesongen med å utklasse Assyriska i Södertälje med 4-0, og leverte i følge rapportene årsbeste spillemessig. Trener Joakim Persson valgte å prøve en nykomponert startellever til matchen, som viste seg å bli særdeles vellykket: Andreas Karlsson og Monday Samuel fikk spille fra start for første gang i år, og takket for tilliten med hver sin scoring i første omgang. Assyriska prøvde iherdig å komme tilbake i matchen rett etter og skapte flere gode sjanser, men et stolpeskudd var det nærmest de kom. Etter hvilen var det tydelig at Ängelholm ikke hadde noen planer om å forsvare inn ledelsen; laget presset på for å få sitt tredje mål og dermed punktere kampen, og taktikken virket til de grader når både Junes Barney og Omid Nazari tegnet seg på scoringslisten. En fullt fortjent seier. Dermed kom de seg opp på trygg plass med 4-5-6 totalt. Laget starten sesongen med svake 2-4-4, men de har vist at tegn til forbedring med 2-1-2 på de fem siste. Har merkelig nok plukket mer poeng borte (3-3-2) enn hjemme med 1-2-4, hvor de har tapt sine to siste, mot Falkenberg (1.) og bekymringsverdig nok Värnamo (14.). Eneste seier på Änglavallen så langt er mot Örgryte (15.), og poengdelingene kom mot Degerfors (5.) og GAIS (4.).

Assyriska tapte vårsesongens siste kamp 1-2 borte mot Degerfors (5.), og i høstsesongens første mot Ängelholm så det ut som de ennå var i feriemodus. Laget fikk mye kritikk for sin tafatte holdning mot sistnevnte, og selv om de ligger på en godkjent 6.plass har prestasjonene vært svært ujevne i år. Sto med tre strake seiere før tapet mot Degerfors, men viste i 1-1 kampene mot Örebro (2.) og tabelljumbo Brage (16.) helgen etter at dagsformen kan variere veldig. Falt ned på 6.plass etter tapet mot Ängelholm og har dermed 7-3-5 totalt. Laget har vært solide hjemme på Södertälje Fotbollsarena (5-1-2), men har ikke bedre enn 2-2-3 borte, hvor de fem siste har endt med 1-1-3. Skal nevnes at den ene seieren kom til gjengjeld mot GIF Sundsvall (3.). Christer Youssef (a) soner karantene.

Assyriska har vist at de har et høyt toppnivå når spillet sitter, men det kan svinge like mye i andre enden når det butter imot. Ängelholm har ikke imponert på Änglavallen i år, men bør ha et psykologisk overtak etter storseieren sist. Med nykomponert lagoppstilling og en frisk start på høstsesongen tror vi dagens kamp ender med ny seier til hjemmelaget.

239. Ängelholms FF – Assyriska FF 2.35 3.00 2.45

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus