*Nettavisen* Sportspill.

Varsellampene blinker i alle retninger

Foto: Wikipedia Commons

HV71 har alltid vært i toppen av svensk ishockey, men denne sesongen har det meste gått aldeles galt.

10.07.14 13:53

Øvrig meny fra Sportspill.no lørdag:
Oddstips 2: Husker du Luton?
Tippetips: United banker bunnlagene
V75: Store penger og Big Business
V75 Skive lørdag kveld:Nettavisens danskekupp

Det er seks kamper fra Premier League på dagens oddsprogram. Ellers kan vi blant annet spille på Tour de Ski og objekter fra diverse hockeyligaer.

I dagens første oddstips retter vi blikket mot Sverige.

Dagens langskudd
Hull – Fulham B 3,55
Hull gjorde en god match mot United andre juledag, men måtte se at alle poengene ble med tilbake til Manchester. Har dermed 0-3-2 på de siste fem i serien og ligger på 12. plass med 20 poeng. Keeper Allan McGregor og David Meyler måtte ut med skader mot United, og det er lite trolig at duoen rekker dagens kamp. Alex Bruce pådro seg også en smell i den matchen, og det er usikkert at han blir klar. Stephen Quinn og Sone Aluko er uaktuelle.

Fulham knep alle poengene i sluttminuttene borte mot Norwich sist og klatret opp på 18. plass med 16 poeng. Kun målforskjellen skiller opp til sikker plass. Førstekeeper Maarten Stekelenburg er ute for Fulham etter å ha skadet seg på trening første juledag. Brede Hangeland, Philippe Senderos og Matthew Briggs er også skadet, mens Dimitar Berbatov er usikker.

Den nye manageren Rene Meulensteen ser ut til å ha fått litt skikk på Fulham, og når man er i stand til å slå Norwich på bortebane, er et litt svekket og desillusjonert Hull ingen umulig oppgave. Vi lokkes av oddsen på 3,55 og lanserer Hull som dagens langskudd.

Dagens avslag
Aston Villa – Swansea
To lag i svak form (Villa har tapt fire på rad, mens Swansea har 0-2-2 i samme periode). Det er helt uaktuelt å spille H til 2,60, men B-oddsen (2,45) på et Swansea-lag uten Michu og som trolig kommer til å stille noe alternativt grunnet tett juleprogram, frister heller ikke nevneverdig.

Dagens spill
Ørebro - HV71
SHL-ligaen fra Sverige der vi nå er inne i en meget intensiv periode med fire serierunder på ti dager. Det var full serierunde i SHL så sent som 2. juledag.

Nyopprykkede Ørebro innledet sesongen med knallsterke 8-0-3 på sine elleve første seriekamper og var med helt i toppen på det tidspunktet. Publikumsmessig var det stinn brakke og svenske ishockeyeksperter trodde knapt det de så. Hverdagen måtte jo komme og den kom fryktelig brutalt. De tolv neste kampene endte med ingen trepoengere og kun fire av kampene ga ett poeng (uavgjort etter ordinær tid) og tap på sudden death.

De siste elleve matchene har gitt 4-0-7 og tre av tapene har kommet etter spilleforlengning. 21 november var det over og ut for treneren Patrik Ross, og inn kom velkjente Kent Johansson. Svenske eksperter var ikke fornøyd med det valget, men resultatene har blitt bedre under Johansson. 2. juledag gjorde laget en bra match borte mot Växjø Lakers, men måtte se seg slått etter sudden death. Før dagens runde ligger Ørebro helt sist på tabellen, men det kun to poeng opp til HV71 på "sikker plass".

Total krise i HV71 denne sesongen og tross et bra mannskap fungerer det ikke spillemessig. Viste litt tegn til bedring for en måned siden, men denne var kortvarig og 2. juledag røk laget på fryktelige 1-7 hjemme mot Linköping. 15. desember måtte hovedtrener Ulf Dahlen forlate jobben og inn kom Torgny Bendelin som ny hovedtrener og Anders Olsson som assistenttrener, men debuten kunne altså knapt være verre.

Backen Daniel Sondell mister lørdagens kamp for hjemmelaget, og forwarden Justin DiBenedetto er usikker. Backen Christoffer Norgren er tilbake.

Johan Davidsson, Oscar Fantenberg, Andreas Jämtin, Mattias Karlsson og Sebastian Strandberg er alle skadet for HV71. . Chris Campoli og Stefan Johansson er usikre. Lawrence Pilut er hentet opp fra juniorlaget og er med i lørdagens tropp. Filip Sandberg spiller Junior-VM for Sverige.

Ørebro fikk en bra opplevelse 2. juledag og fortsatte den gode trenden laget har vært inne i de siste ukene, til tross for overtidstap. HV71 kommer fra en fryktelig forestilling hjemme i Jönköping og det er ingen tvil om at det er HV71 som merker presset nå.

Ørebro har vist at de kan slå alle hjemme i Behrn arena og dette er uten tvil dagens "magefølelse"-vinner på Langoddsprogrammet. Til flotte 2,30 i odds er det ingen grunn til ikke å spille, og gledelig nok kan også kampen spilles som singel. Vi setter hundre kroner på at Ørebro kliver vekk fra bunnplassen lørdag ettermiddag.

Spilleforslag 2 lørdag (spillestopp kl 15.55):
Kamp 58 Ørebro - HV71 2,30 3,60 2,30
Klikk her for å levere denne singelen (innsatsen styrer du selv?

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag