Foto: hesteguiden.com

Verdensstjerner i aksjon

Klosterskogen byr opp til dans lørdag med flere kanonløp på menyen. Jokerpotten lever fortsatt og 42 millioner kroner venter en eventuell alenevinner. Sjekk våre V75-tips.

Kommersielt

Klikk her for å se våre V75-forslag.

Det er det tradisjonsrike påsketravet som står for døren, når Klosterskogen i Skien åpner sine porter på lørdag, med en rekke topptravere til start bør det kunne ligge an til en pangdag. Det ble som kjent flott klaff på V75-tipsene forrige lørdag, når begge våre to spenstige bankere for dagen i form av Hågå Elden og Kile Håp innfridde våre forventninger, og da gjenstår det å se om vi også ved denne anledningen kan klare å knekke V75-koden. Hele 42 millioner kroner venter altså en alenevinner ved denne anledningen også, og på våre oppsett åpner vi opp for at det kan smelle godt i tre løp.

Vi går for to bankere også denne gangen (dog ikke like friske som sist), og først ute er 9 Muscles Wiking B.R. i den tredje avdelingen. Etter en strålende fjorårssesong som innbrakte mer enn 2.2 millioner kroner årsdebuterte 4-åringen med mersmak på Bjerke i den siste starten ved å vinne på superfine 13.6 full vei (11.0 siste 500) uten at det så ut til å være tomt på tanken ved den anledningen (gikk med fast ørehette, og da var det trolig minst et gir til å gå på), og etter en lang og tung treningsperiode i vinter, skal normalt Goop-traveren ha gått mye fremover på form med det løpet i kroppen.

Den flotte Muscles Yankee-sønnen til Johnny Sørgård i Trondheim er en tekniker av rang, og at han takler dagens arena på utmerket vis viste han ved å vinne på fine 15.4 full vei i et løp i fjor sommer. Vi ser således ingen grunn til å gardere, og vi satser på at nye 200.000 kroner blir bokført, på en fra før velfylt konto på lørdag, i Habibs Minneløp.

Vi har veldig sansen for 1 Glideable Volo (og vi led lenge valgets kvaler om vi skulle putte på denne eller 2 Joke Face i V75-6), men Hamre-traveren holder etter vårt skjønn ikke samme klassen som favoritten. 4-åringen var strålende fin ved triumfen på flotte 14.3 full vei i årsdebuten, men vi er litt skeptiske til om nestfavoritten takler de krappe svingene på dagens arena (og med Frode Hamre i sulkyen, tror vi ikke han løser slik fra start, som han gjorde sist med Vidar Hop ved spakene). Klare plussvarianter er også 4 Trinitro og 7 Noak L.B. snakk om, men å rå på favoritten, tror vi ikke de gjør.

Vår rangering: A: 9 B: 1 C: 4-7-10 D: 6-5-2-3-8

Lar seg ikke slå?
Nei, vi har vondt for å se at noen kan tukte 4 Fleetfoot Hanover i den femte avdelingen, og med skreddersydde forutsetninger for den lynkjappe 4-årshoppas del, kan vi bare ikke gardere. Spor og distanse er midt i blinken, og med den siste innsatsen i årsdebuten for Bo Westergaard friskt i minne skal vi like å se den som kan følge Andover Hall-datteren på lørdag.

Dansken overtok teten etter snaue 700 meter med den lettbeinte hoppa ved den anledningen, og til slutt skvatt hun unna på enkleste vis til en overlegen seier på flotte 14.6 full vei (og det med krefter spart). Gunnar Austevoll er litt inne på at han vil svare ut favoritten ned startsiden bak 1 Lill Q.C., men da har tydeligvis ikke eksilbergenseren fått med seg hvordan favoritten følger bilvingen fra start.

Det er ikke snakk om at noen rører favoritten, i en feilfri utgave (hoppet seg vekk kun en gang bak startbilens vinger i fjor, men vi kan ikke spekulere på at så kan skje igjen denne gangen) ned startsiden, og vi har ingen tro på at noen heller kan utfordre til slutt. Klippet svingene i Drammen ved en V75-triumf i fjor, og da bekymrer ikke de trange svingene på dagens arena oss nevneverdig. Vi synes det så ut til å være snakk om en ”ny” hest (til tider fryktelig hissig i fjor) i danskens regi i den siste starten (regulerbar og fin), og vi tror denne hoppa kommer til å rade opp utover.

Vår rangering: A: 4 B: 1-5 C: 3-2-6-9-10-11 D: 12-8

Rosinen i pølsen!
I den sjette avdelingen svinger så 10 skarpskodde deltagere seg opp bak startbilens vinger i kampen om å hele 400.000 kroner i førstepremie i Klosterskogen Race, og en relativt klar favoritt for oss til å kamme hjem den gjeveste sjekken blir 9 Beanie M.M.

Etter å ha vært litt tung i kroppen første gangen ut i år ved fjerdeplassen på 13.8 full vei var det en langt spenstigere utgave av 8-åringen vi fikk se i den siste starten ved tredjeplassen på fine 11.9 over en sprint, i fra en iskald utgangsposisjon (spor tolv). Etter at Olympiatravets vinner Brioni fikk kjøre 13.0 første tusen i tet var det selvsagt ikke mulig å hente denne til slutt, men det var en avslutning på løpet via sporene siste 600 det luktet svidd av Super Arnie-sønnen leverte ved den anledningen (09.5 siste 600). Trener Morten Waage er strålende fornøyd med hva hesten viser i trening forut for lørdagens dyst, og vi garderer ikke på våre to minste spilleforslag.

Langt mer herdet enn de øvrige konkurrentene i løpet, og selv om det kun ble en seier i fjor gikk favoritten en rekke råsterke løp mot de aller beste i klassen. Ofte fått tunge løp utvendig, og det må han trolig belage seg på at det blir også på lørdag. Dog laget av hardt virke denne hesten her (og vi tror han avgjør på klassehestens vis til slutt), og som best på aktuell distanse (2100 meter) har den storvokste krabaten gått fantastisk fine 10.7 i et av sine seiersløp i karrieren. Ny kusk Johnny Takter er en lånekusk av rang, og det er en hest på vei mot full form sulkykunstneren setter seg opp bak på lørdag.

Følger startbilens vinger gjør 2 Joke Face, og fjorårets svenske Derby-vinner er således hesten å slå fra spiss, i en feilfri utgave (og da krysser vi på våre to største spilleforslag). Det ble en kontrollert seier fra tet i årsdebuten på fine 13.5 full vei (underkant av 11.0 siste tusen) hvor han aviste fjorårets Breeders Crown-vinner Prince Tagg til slutt, men hester av favorittens kaliber har aldri 5-åringen støtt på før. Det er således litt opp til eksamen ved denne anledningen, og helt sikre på at Kolgjini-traveren kommer seg feilfritt rundt første hjørnet i Skien er vi ikke (høy krevende aksjon, som trolig ikke er noen fordel på de krappe svingene på dagens arena).

Vi synes ikke 5 Classic Grand Cru er i nærheten av å holde samme klassen som de to favorittene (og da står vi over), og det må etter vårt skjønn bli galopp på dem begge (og det kan selvsagt skje, dersom de ikke takler banen) for at 8-åringen skal kunne gå helt til topps. Supergill-sønnen går alltid gode løp i Norge, og de to siste årene har det da også blitt hhv sølv og seier i nettopp dette oppgjøret.

Vår rangering: A: 9 B: 2 C: 5-1 D: 7-3-4-6-10-8

Annonse: Grøstad/Lerum`s V75-tips til løpene på Klosterskogen kan du finne her.

V75-1, 2100 meter autostart
Vi støter på et vidåpent løp for varmblodshester i innledningen på denne rebusen, og bred gardering er å anbefale (og på vårt store system stryker vi ingen). Vi har veldig sansen for 7 Seaman, og i en feilfri utgave, tror vi på en topp vinnersjanse. Så ut som en tønne med krutt i målgangen ved fjerdeplassen på 16.7 full vei etter grov startgalopp i den siste starten etter lang pause, og denne 4-åringen ligner en type som kan utvikle seg til å bli en av årgangens beste i år (bak Muscles Wiking B.R.).

En flott årsdebut til seier på fine 16.4 full vei leverte 10 Rite Sakra på Bjerke i den siste starten, og selv om utgangsposisjonen ikke er den beste på lørdag, tilmåler vi den flotte teknikeren solide vinnersjanser. Hans P. Tholfsen ligger som vanlig lavt med hensyn til vinnersjansene (nesten useriøst av fagbladene å be om uttalelser fra den kanten), men det synes vi ikke han har noen grunn til å gjøre. Løp i kroppen etter meget lang pause har trolig gjort godt, og vi mistenker at Rite On Line-sønnen klipper svingene på dagens arena.

Spennende etter pause er 3 Real Chilli Pepper (viste oppløftende tendenser på slutten av fjorårssesongen), mens 5-prosenteren 4 Happy Hippy også bør vurderes tidlig. Sistnevnte har løftet seg voldsomt nå på slutten, og de tre siste innsatsene til pallplasseringer bak gode hester har vært solide. Hester godt over snittet er også 5 Chip Line og 11 Becky snakk om, og da har vi nevnt de hestene vi har mest tro på i dette løpet.

Vår rangering: A: 7 B: 10-3-4-5-11 C: 1-9-2-8-6-12

V75-2, 2100 meter voltestart
Et superfint kaldblodsløp venter oss i den andre avdelingen, og to seiersmaskiner pådrar seg det meste av spillet. Både 1 Gomnes Tornado og 12 Tao Prins har ikke akkurat for vane å tape travløp, men vi tror ikke det blir så enkelt for de på lørdag, under dagens forutsetninger (og da tyr vi til bred gardering på samtlige spilleforslag).

Førstnevnte har vunnet lett i fire av de fem siste startene i år, og tidsmessig har nok Gulbrandsen-traveren en del å gå på. Dog ingen kløpper fra start i volten, og svært gode tilleggshester er nok rett i ryggen på 6-åringen direkte, med kun tre hester på strek. Det er klart skjerpet motstand som gjelder for Spikeld-sønnen ved denne anledningen, og formen etter litt pause er også litt uviss (den trange ovalen er heller ingen fordel for den storvokste krabaten, selv om han takler den).

Sistnevnte var tilbake som en vinner på flotte 25.3 full vei i årsdebuten, og 7-åringen fungerte tilfredsstillende i travet ved den anledningen. Dog ingen garanti for at han gjør så på lørdag (fryktelig dårlig i travet i de fleste av løpene på slutten av fjoråret), og fra andre rekke på 20 meter tillegg synes vi ikke det ser lysegrønt ut på forhånd. Det å runde et fullt felt i Skien er aldri enkelt (og favoritten sitter trolig sist ut av den første svingen), og i hvert fall ikke i denne klassen her. Hesten er god den, men så mye bedre enn de andre er han ikke, at det skal være snakk om en klink vinner fra denne utgangsposisjonen.

Vi synes at 2 Tangen Tinn har stått for to solid prestasjoner til sølv og tredje på 26-tallet i de to siste startene, og i dette løpet står 5-åringen nydelig inne på pengene på strek. Formen virker til å være sterkt stigende der i gården, og ved denne anledningen blir Moe Odin-sønnen kuskeforsterket med Frode Hamre (spenstig 11-prosenter dette).

Smyger seg opp innvendig gjør både 4 Skogbryn Svarten og 11 Tapio, og med perfekte luker til slutt, forventer vi at de begge dukker opp i striden helt der fremme til slutt. Full form på dem begge, og da snakker vi om to vanvittige lite spilte 6-prosentere!

Det ble galopp for 9 Ramstad Loke i den siste starten, men forut for den starten vant den seiersvante Stiansen-traveren på flotte 25.1 full vei (og da synes vi han bør regnes tidlig, i en feilfri utgave også her). Et sjeldent tap gikk 13 Tranmælsgutt på i den siste starten, og muligens begynner den lille krigeren nå å merke et relativt tyngende grunnlag (vi tør dog ikke å avskrive ham riktig enda).

Vår rangering: A: 1 B: 12-2-3-11-9-13 C: 10-14-15-6-3 D: 5-7-8

V75-4, 2100 meter voltestart
Vi har et fantastisk flott 4-årsløp for våre beste kaldblodshester å se frem til i den fjerde avdelingen, og når det hefter seg en del usikkerhetsmomenter knyttet til alle de tre favorittene åpner vi opp for at det kan komme en smell i dette løpet. På 40 meter tillegg står svært gode 12 Jærvsø Ole, men det skal ikke mye forstyrrelser til på veien for at det kan bli vel langt frem til de der fremme i front på en arena som dagens. Brenngod til seier i 4-årsstjernen i den siste starten, men vi må gardere.

En hest det ikke går an å stole på er 5 Moe Svarten, og med startsiden (endte med galopp da) ved triumfen på flotte 27.1 full vei i den siste starten friskt i minne er det vel ikke noe sjokk dersom det blir galopp også denne gangen. Dog knallgod etter den fadesen sist, men slik 4-åringen hang høyre tøm rundt den siste svingen den gangen tviler undertegnede litt på at Tjomsland-traveren kommer seg rundt de krappe svingene i Skien i rett gangart (hvis han er slik også på lørdag).

Dersom 11 Friskus hadde stått i første rekke på 20 meter tillegg hadde vi ikke gardert (kun krysset av på hver femte kupong), men med startspor i andre rekke blir det litt mer sjanseartet for H.G. Balder-sønnen. Et lekkert skue i årsdebuten som en overlegen vinner på 29.0 full vei, og champion Eirik Høitomt vet nok å gjøre de rette dragene underveis (og da snakker vi om vår utgang på det store systemet).

Piler til tet gjør ventelig 2 Run Odd, og selv om det buttet kraftig i mot siste biten ved fjerdeplassen på 30.4 full vei i 4-årsstjernen i den siste starten(dog foreløpig ikke vant til 24-fart, slik det ble kjørt til slutt den gangen), ser vi ikke helt bort i fra at Hans Chr. Holm kan sette inn et sjokk fra spiss denne gangen (dersom det skulle strule seg til for favorittene der bak). Forbedrer seg stadig i regi Lars O. Romtveit, og vi krysser tidlig av for 4-prosenteren i spillet.

Vi synes at 9 Hågå Odin må få mer enn godkjent for sølvet bak Skaugaprinsen på flotte 28.2 full vei i årsdebuten (veldig skjev den gangen, men det er rettet på til den starten), og dersom kusk Atle J. Owren treffer starten fra sitt springspor på 20 meter tillegg, tror vi på en topp vinnersjanse (kraftig underspilt 5-prosenter dette!). Det ser litt tøft ut for 13 Nes Odin fra lengste tillegget ved denne anledningen, men kapasiteten er så fin at vi ikke tør å avskrive Karlsen-traveren helt.

Vår rangering: A: 11 B: 12-5-2-9-13 C: 3-4-1-6-8 D: 10-7

V75-7, 2500 meter voltestart
Et herlig stayerløp for varmblodshester avslutter denne rebusen, og det er vondt å få øye på mer enn fire vinnerkandidater. Et imponerende skue har 8 Odysseus vært i to strake seiersløp i regi Pål Buer på norsk jord, og selv om det er klart tøffere i mot ved denne anledningen, tror vi på en topp vinnersjanse for fjorårets Danske Derby-deltager. Langt spenstigere ved den siste triumfen på flotte 15.9 (ned mot 14.0 siste tusen, og det så ut til å være så å si ukjørt) over aktuell distanse i den siste starten i forhold til ved V75-seieren i Bergen på 16.0 full vei i debuten, og det oser høy klasse av Great Challenger-sønnen lang vei (kun krysset av på hver fjerde kupong).

Nydelig inne på pengene i løpet på strek står 5 Lorne Elijon Gatling, og 5-åringen har da også blitt spesialmatchet inn i mot lørdagens oppgave. Vunnet sprettlett årets to første starter, men vi er litt usikre på hvordan 5-åringen takler den lange distansen. Ikke prøvd den alt for ofte (og da med blandet hell), men hester i toppform pleier å kunne bite godt i fra seg uansett distanse. Taklet et trangt fjerdespor i volten i et løp på Bjerke i vinter, og da bør han også kunne komme seg greit av gårde fra dette sporet på lørdag.

Fra Sverige kommer Lutfi Kolgjini til start med en av fjorårets beste i årgangen til start i form av 15 Juggle Face, og selv om det aldri er enkelt å hente lange tillegg på en arena som dagens, tør vi ikke å avskrive den seige Viking Kronos-sønnen av den grunn. Vant St. Leger på råsterke 14.5 over 3140 meter i fjor høst, og det forteller det meste om hvilke stayeregenskaper denne hesten besitter. Vant til tøffe opplegg i løpene, og vi krysser tidlig.

Et flott oppsving i regi Glenn K. Stenberg har 11 Beat The Tag hatt i år, og selv om 5-åringen aldri har startet på aktuell distanse i sin karriere, tror vi den biten skal kunne gå greit (veldig god til å holde høy fart over en lengre periode). Strålende innsats til sølv på flotte 13.9 full vei bak svært gode Kejser K.D. i den nest siste starten, mens det etter vårt skjønn kun var en innsats helt på det jevne til tredje i den siste starten (og da får han først en plass på vårt store system).

Vår rangering: A: 8 B: 5-15-11 C: 4-3-7-9-12-10 D: 2-1-6-14

Spilleforslag
Til V75-løpene på Klosterskogen har vi satt opp fire spilleforslag på hhv 126, 378, 756 og 2096 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

Innleveringsfrister Klosterskogen
V5 kl. 14.20 (løp 2-6)
V75 kl. 15.00 (løp 4-10)
V4 kl. 16.00 (løp 7-10)
DD kl. 16.40 (løp 9-10)

Kjøp en bong og se løpene fra Klosterskogen på NRK2 kl. 18.00-18.45 på lørdag.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus