*Nettavisen* Sportspill.

Vi dropper United og spiller Nybergsund

Foto: Reuters

Vi tror på Nybergsund mot et svekket og formløst Hødd. Sjekk våre oddstips.

14.08.11 09:57

Sportspills meny søndag:
Oddstips 2: Viking til semifinale
Tippetips: Siste sjanse for Løvene
Premier League: Les våre analyser og tabelltips
Lesertips: Lesernes oddstips søndag

Etter en lørdag der det minste gikk skeis er det bare å ta nye tak søndag. Vi trodde på Queens Park Rangers lørdag og fikk 0-4 i hatten, slik er verden. Og slike smeller må vi tåle. Søndagens langoddsprogram består av 82 objekter, og det to spennende kvartfinaler fra NM, full runde i Adeccoligaen, mens både Manchester United og Chelsea serieåpner borte. For øvrig er det fotball fra Sverige, Danmark, Tyskland og Frankrike, så det er rikelig å ta fatt i.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
Fredrikstad - Molde
Dette er altså cup og kvarttfinale. Variable Fredrikstad tapte fortjent hjemme for Stabæk sist fredag (1-2) og gikk dermed på sitt andre strake tap. Men har ellers vist at de på sitt beste matcher alle lagene i Tippeligaen og i ettermiddag kan trener Tom Freddy Aune velge fra øverste hylle (skadefritt mannskap). Molde viste påny svakhetstegn på bortebane sist søndag mot Rosenborg sist søndag, og serielederen har ikke bedre bortestats enn 5-1-4. Vi synes oddsen på denne kampen er skjevt satt, og mener mulighetene til Fredrikstad er bedre enn oddsen indikerer, og var veldig lenge inne å bruke Fredrikstad som et av dagens offisielle spill. 2,65 på Fredrikstad er etter vårt skjønn det klart mest aktuelle alternativer i denne kvartfinalen. Selv om Ole Gunnar Solskjær aldri kommer til å innrømme det, så er det seriegullet som er det soleklare målet for Molde denne sesongen. Og cup er som kjent cup.

Ljungskile - GIF Sundsvall
Bortelaget kommer til denne kampen med sju strake seire og er dermed helt opp på tredjeplass. Bortestatsen viser likevel ikke bedre enn 3-3-3, og i en svært jevn liga er det svært nærliggende å tro at et tap nærmer seg veldig. Ljungskile kommer fra fra to strake seire, og spesielt imponerende var 3-1-seieren borte mot Hammarby mandag. Denne kampen ser helt åpen ut, men slik oddsen er satt, er 2,50 på hjemmeseier et svært spennende alternativ.

Dagens avslag
Engelsk championship
Hjemmelagene Cardiff og Blackpoll er satt til henholdsvis 1,50 og 1,70 i sine respektive hjemmekamper mot henholdsvis Bristol City og Peterborough. Det er det det bare å glemme. Lørdag skulle hele Norge spille hardtsatsende Leicester hjemme mot et svekker Reading og det endte i 2-0 seier til Reading. I Championship er det så tett og jevnt at dagens to "lavoddsere" er det bare å skygge unna.

Chelsea og Manchester United
Begge storhetene sesongdebuterer på bortebane og i vanlig stil er oddsen deretter. Chelsea hadde 7-5-7 på bortebane sist sesong, mens Manchester United kun vant fem kamper (5-10-4). Da er det ingen grunn til å løpe skjorta av seg for 1,50 (Chelsea-seier) eller 1,38 (United-seier).

Randaberg - Sandnes Ulf
Sandnes Ulf har tatt 28 poeng på sine ti siste kamper og har etter forrige helgs seier over daværende serieleder Ranheim overtatt tabellteten. Men er ikke all verden totalt sett på bortebane 3-1-4. For Sandnes Ulf må både midtstopper Ronny Esepdal og den gode islendingen Steinthor Thorsteinsson sone karantene. Randaberg biter normalt godt fra seg på hjemmebane (3-2-3) og et litt svekket Sandnes Ulf-lag kommer ikke til dekket bord her. 1,50 er oddsen på borteseier her, det synes vi er helt uaktuelt og advarer heller for en mulig skrell her.

Dagens spill
Nybergsund - Hødd

Vi retter blikket mot Trysil i dette oddstipset og Nybergsunds hjemmekamp mot Hødd. Det er uten tvil et møte mellom to formsvake lag. Hjemmelaget har svake 1-0-4 på sine fem siste seriekamper. Pussig nok kom den eneste seieren i denne perioden hjemme mot HamKam i forrige hjemmekamp, der Nybergsund gjorde en svært bra kamp. Også Hødd sliter med formen etter en meget oppløftende vårsesong, nå står laget med tre strake tap.

Nybergsund har tatt 17 av sine 18 poeng hjemme i Trysil, og er tre poeng unna sikker plass. Mannskapsmessig ser det imidlertid greit ut. Da er det litt verre stilt med Hødd. Langtidsskadde Dag Roar Ørsal er fortsatt borte. Nå er også Kazeem Ahmed, Vegard Heltne og Michael Karlsen på skadelisten og det unge Hødd-laget merker muligens kjøret nå.

Nybergsund står med knallsterke 5-2-2 hjemme, mens Hødd har svært moderate 2-4-3 på reise. Vi har en svært god følelse for hjemmeseier her mot et formløst og skaderammet Hødd-lag. Norsk Tipping tilbyr 2,40 for hjemmeseier på Nybergsund stadion og denne må vi teste. Kampen kan spilles som singel, men vi er i det litt grådige hjørnet og tar med oss en kamp til fra Adeccoligaen.

Ranheim - Kongsvinger
To strake bortetap i Rogaland mot henholdsvis Bryne og Sandnes Ulf har gjort at Ranheim har mistet tetplassen, men laget er fortsatt på direkte opprykksplass som nummer to, kun et poeng bak serieleder Sandnes Ulf. Merk for øvrig at begge tapene er kommet på naturgress, og at Sandnes Ulf også beseiret Ranheim i Trondheim og bortsett fra Bryne det eneste laget som har slått Ranheim denne sesongen.

Kongsvinger imponerer ikke om dagen, og etter svake 1-1 hjemme mot Alta, sleit laget seg til 1-0 seier hjemme over Nybergsund sist søndag. Borte står Kongsvinger med snodige 3-0-6. Søndag må både Martin Linnes og Ørjan Berg Hansen unnværes med karantene, og Olav Tuelo Johannessen er som kjent solgt til Start. Morten Hæstad er ankommet fra Start og i følge trener Per Brogeland høyaktuell fra start søndag.

Tid for at Ranheim reiser kjerringa igjen på hjemmebane og hjemme i Trondheim står laget med 6-2-1. Trener Aasmund Bjørkan har ingen skadebekymringer i sitt lag, og mot et litt svekket Kongsvinger-lag bør det bli tre poeng. Norsk Tipping har ikke vært veldig rause med oddsen for Ranheim-seier, og 1,65 er litt i underkant, men vi spiller. Dermed får vi en dobbel til 3,96 i odds og vår innsats er som vanlig 100 kroner.

Spilleforslag 1 søndag:
Kamp 48 Nybergsund - Hødd 2,40 2,90 2,40
Kamp 53 Ranheim - Kongsvinger 1,65 3,35 3,70
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.