Foto: Norsk Rikstoto

Vi heier på Yarrah

Søndag er det klart for Norges største travdag og det er fantastiske løp på rekke og rad. Sjekk våre tips.

Kommersielt

Sportspills meny søndag:
Oddstips 1: Viking treffer ikke mål
Oddstips 2: Godset på vei mot seriegull
Tippetips søndag: Lillestrøm og Brann i trøbbel

Det er ventet opp mot 15 000 tilskuere til Bjerke søndag når den norske travstjernen Yarrah Boko jager den gedigne førstepremien på 1,5 millioner kroner i Oslo Grand Prix. Det skal avvikles 14 løp på landets hovedbane og den ene attraksjonen avløser den andre. Det er V75 med internasjonalt spill, det er V4, det er V5 og Dagens dobbel og rett og slett fantastiske spilleløp. Vi spiller en norsk ekvipasje og en bejublet svensk ekvipasje som bankere i V75 og garderer hovedløpet Oslo Grand Prix som ser svært åpent ut på forhånd. Vår tipsekspert Thomas Svensen har sjekket alt det siste rundt de utenlandske deltagerne med eksperter i Sverige.

Merk tidspunktene for innlevering:
V4 - kl 13.35
V75 - kl 14.30
V5 - kl 16.20
DD - kl 16.50

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

Frode Hamre byr på en sjokolade
Frode Hamre har ei fantastisk fin treårshoppa i 4 Xquisite Chocolate. Hun har gjort alt riktig etter hun kom til stall Hamre. Sist var hun helt rå når hun hentet 20 meter på en såpass god traver som Sudoku siste 300m og det med full spenst inn i mål. Våre klokker viste 12.5 siste 1000m, med en ennå kjappere siste 400-500m. Normalt blir det fire aluminiumsko rundt om, men Frode Hamre er inne på at det kan være at de napper alle skoene for første gang. Slik vi leser startsiden så skal Chocolatier-datteren ha en meget fin sjanse på teten for hun er kjapp fra start. Når svenskene kommer med sitt b-Lag av tre åringer står ikke vi med luen i hånda. Nei, dette løpet vinner du Frode. Vår hovedbanker i V75.
Vår rangering V75-4: A: 4 B: 9-6-7-8 C: 10-2-3-1-5

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på lyntotokupong

Norgesvennen innfrir
Lutfi Kolgjini er til tross for mange flotte kollegaer uten tvil Sveriges mest populære travprofil. Også i Norge er Kolgjini svært populær, ikke minst siden han alltid sender topphester til de største norske travstevnene. Fenomenet 6 Raja Mirchi gjorde en fryktelig prestasjon på Mantorp nå sist etter langt fravær, der han galopperte inn første sving før det ble utvendig leder på Mr Picolit i siste runden. Viking Kronos-sønnen til Kolgjini kjempet helt inn til streken, men måtte seg slått av en godt spurtende 2 Deuxieme Picsous. Nå har Raja Mirchi fått løp i kroppen og bare Kolgjini klarer å kjøre i trav rundt første sving, så sitter han tidlig i tet og fra den posisjonen lar han seg neppe slå.

Det er klart at favoritten må være på topp for å vinne mot denne gjengen, men Erik Adielsson sender neppe frem 9 Formula One utvendig leder. Han kjører heller på sjanse for å angripe siste 500-600m og Yankee Glide-sønnen har alltid vært best i tet. Deuxieme Picsous står perfekt til, men han må kjøres på sjanse og kan ikke være med fra start.. Vi stoler på at ungheststjernen Raja Mirchi er tilbake som en vinner.
Vår rangering V75-2: A: 6 B: 9-2 C: 1-4-7-11-5-3 D: 10

V75-1 - Dagligvarehandelens stayerløp. Varmblodshester 3120 meter.
6 Such A Feeling er en sterk krabat som holdt meget bra fra dødens sist i V75 finale. Distansen skal bare være en fordel og trener og kusk Jørgen Westholm er optimist. 1 Icare De Bois har vært outstanding i det siste for R Hulskath, men nå er det andre forutsetninger med norsk voltesystem og med cowboyen Christophe Martens i sulkyen. Det blir helt annet enn enkelt for Martens når han skal lede volte, men rapportene er at ekvipasjen får leiehjelp i volten og da går det gjerne bra. Hesten blir stor favoritt, vi nøyer oss med andrevalget.

9 Vermo vant greit på Skive sist og står veldig fint inne i dette løpet da han slipper straffegrunnlag som han må ha i Sverige. Flemming Jensen ligger faktisk litt lavt med Vermo, noe ikke vi skjønner da hesten viser knallform om dagen. 10 Mille Degato har veldig fin form og distansen takler han bedre enn de fleste, kan være en liten luring. 12 Opus Lavec har fått tre løp i kroppen nå etter lang pause og kretsen rundt hesten har hatt dette stayerløpet i tankene lenge, god nok på sitt beste. 15 Helge Palema og 13 Grand Tealight er begge fine stayerhester som er aktuelle på gardering i et åpent løp.
Vår rangering V75-1: A: 6 B: 1-9-10-12 C: 15-13-3-5-11-2-4-7-8-14

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V75-3 - Norsk Rikstotos løp. Varmblodshester. 1609 meter autostart.
12 Bibi Barosso er en flyvemaskin utenom det vanlige er rapportene fra hestens hjemland, Nederland. Langeweg-hoppa er den beste i kullet og han sier selv at dette er hans beste vinnersjanse denne helgen, selv fra et meget krevende startspor. Hans hest tåler en offensiv styring så vi tror på en god vinnersjanse.

7 Prelude F.H kommer fra vinnerstallen til Preben Kjærsgaard og denne hesten er meget bra, men de hadde naturligvis ønsket seg et spor litt lengre inn da hans hest er meget rask fra start. Nå kommer de uansett til å kjøre en bit i håp om en fin posisjon. Vi tror faktisk han kan få overta tet av Touch Of Caviar som neppe skal gå i tet mot denne motstanden, dersom Preben Kjærsgaard velger å ladde for fullt fra start. Men det kan koste mer enn det smaker i disse omgivelsene.

1 Nok`en Frækkert går det store ord om, men han blir slik vi har sett overflydd fra start og da blir det hele sjanseartet for danskegjesten. Nå var Mastery-sønnen meget fin sist på Jägersro, så kan skal regnes på gardering.11 Rocky Winner har utviklet seg fryktelig fint i vinter og har i sine to starter i år imponert veldig. Begge seirene har kommet fra tet, nå er det bakspor og sprint og tøff motstand.

3 Angel Of Postman har gjort mye riktig og Goop er inne på at han ønsker tet da hans hest går klart best fra den posisjonen. Hvis han skal klare å holde ute Touch Of Caviar på startsiden, så må han være eksplosiv. Inntrykket vi sitter igjen med av Angel Of Postman er at det er en fin traver, men er litt mer usikre på om han holder nivået til de beste her.
Vår rangering V75-3: A: 12 B: 7-1-11-3 C: 10-9-6-4-5 D: 8

V75-5/V5-1 - Hæhre 4 års-elite. Varmblodshester. 1609 meter autostart.
Amerikaneren 6 VC Chocoholic skal etter rapportene være rask fra start, så vi tror totningen Trond Smedshammer kan sitte tidlig i tet og fra den posisjonen skal denne litt ubeskrevne amerikaneren ha en fin vinnersjanse selv om han møter noen riktige gode fire åringer.

4 On Broadway så undertegnede i Skive når han debuterte for Lutfi Kolgjini og det med full kontroll fra dødens med spenst inn i mål. Det var en meget bra prestasjon av Goetmals Wood-sønnen som må regnes i toppen.

11 Kash`s Cantab er en topptraver, men han er klart best fra tet og det må bli tøft tempo hvis han skal kunne vinne dette løpet, tror vi. Men tempo kn det bli. 8 Broadway Legs står vanskelig til, men vi skal huske at han var kun knepent slått av Viking Frecel i debuten for Frode Hamre. Løp i kroppen har nok hjulpet på. 2 Staro Foot Loose gjør alltid sitt beste og fra et perfekt spor må han regnes. 1 Unabella Perrine blir en del betrodd, men kusken er ikke blant de beste.
Vår rangering V75-5/V5-1:A: 6 B: 4-11-8-2 C: 12-1-3-10-7-9

V75-6/V5-2 - Oslo Grand Prix. 2100 meter autostart.
Dagens i særklasse høydepunkt og det er et fantastisk fint feltsom stiller til start i Grand Prix-løpet. Spillemessig er det høyinteressant, da årets utgave ser svært åpen ut på forhånd. Men en favoritt må vi ha og da faller valget på franske 1 Roxane Griff. Fikk et såkalt preparingsløp sist, men så dunderfin ut. Innerspor er sjanseartet, men denne hoppa er knallgod.

2 Yarrah Boko er hesten vi alle håper vinner og sjansen for at Coktail Jet-sønnen vinner Oslo Grand Prix 2012 er trolig større enn noen gang. Yarrah Boko virker meget bra for dagen og sporet kunne ikke blitt bedre. 5 Arch Madness kommer fra USA med toppform og normalt skal det være en fin sjanse på tidlig tet og fra den posisjonen kan han bli lei fange. Fjorårsvinneren kan vinne igjen. 4 Timoko er en fryktelig traver, men han får aldri et snilt løp av sin friske kusk Richard Westerink som kjører hele veien fra start til mål. På sitt beste er Timoko aktuell for en seier, men etter han begynte å virke som avlshingst har han ikke vært like spenstig som tidligere.
Vår rangering V75-5/V5-2: A: 1 B: 2-5-4-3 C: 6-9-8 D: 7

V75-7/V5-3 - Finn-Track hoppeløp. 1609 meter autostart.
8 Global Midnight var tapper i nederlaget første gang ut etter vintertrening. Nå skal hesten etter rapporten være meget forbedret med løp i kroppen. Selv om Ganymede-datteren har fått et dårlig startspor setter vi henne først, men det må klaffe mot motstanden er bra.

1 Nalda Nof er helt enorm de gangene hun går feilfritt, men i det siste har hun vært overtent så sjansen for hun går feilfritt ut fra start er ikke stor. Feilfritt tror vi hun vinner. 3 Trinite Des Vals vet vi alle hvor speedig hun er, men hun har ikke hatt den helt store formen selv om det ble seier sist. Er hun tilbake slik hun var på Solvalla i fjor skal de springe fort siste 300-400m.

5 Crys Dream var en av Amerikas beste hopper i fjor, men hun skuffet mye i sitt første løp på svensk jord selv om det ble utvendig leder. Kapasitet for seier, men formen er usikker. 10 Ok America har fin form og rapportene er gode for Andover Hall-datteren som er avhengig av tempo. 7 Noriana Rosso har imponert stort i sine to siste starter, men fra dette sporet kan det bli vanskelig å vinne.
Vår rangering V75-7/V5-3: A: 8-1 B: 3-6-10-7-4 C: 5-11-9-12 D: 2

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V5-4 - Kaldblodshester. Alm Svartens æresløp. 1609 meter autostart.
2 Hallsta Lotus vinner og vinner, så sjansen skal være meget god for Jærvsøfaks-sønnen som gjør alt riktig. Er vel noen av konkurrentene som har større fordel av sprint enn favoritten så vi garderer da det er bedre banker senere.

8 Bork Odin har jo vært enorm i det siste og sprint passer som hånd i hanske for den raske Moe-Odin sønnen. Nå er sporet ikke bra, men han er strøket inn et spor så tror Tom Erik Solberg gir full gass i håp om tet. 5 Moe Brage var bra sist og han er alltid aktuell hvis han får bruke speeden siste 200-300m.
Vår rangering V5-4: A: 2 B: 8-5 C: 3-1-9 D: 4-10-6-11

V5-5 - Varmblodshester. Monteløp. 1609 meter autostart.
3 Prince De Montfort er den beste montehesten og han kommer alltid i form når det nærmer seg Bjerke og Solvalla. Var jo helt rå nå sist på Vermo og dette løpet taper neppe dyktige Eric Raffin.
Vår rangering V5-5: A: 3 B: 10 C: 6-8-7-9-1 D: 2-5-4

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus