Gå til sidens hovedinnhold

Vi må stole på sjefen

Jomar Blekkan har dominert på Leangen i en årrekke og mandag setter vi vår lit til ham igjen. Sjekk våre V5-tips.

Både Leangen travbane i Trondheim og Klosterskogen travbane i Skien kjører travløp mandag kveld og det innebærer enkel V5 på begge banene.

Klikk her for å se våre V5-tips til Leangen

Forrige uke ble det levert strålende tips her på Sportspill. Onsdag ble seks femmere på Bjerke og over 21 000 innspilt, torsdag ble det klaff i begge V5-spillene i Bergen og over 5 000 kroner innspilt, fredag ble det storeslem på Biri og formidable 171 000 kroner i V5-spillet og søndag prikket vi V5A på Sørlandet til nesten 4 000 kroner i utbetaling. Vi håper på ny suksess denne uken.

V5 Drammen mandag:Vikingen vinner

På Leangen travbane er det en svært utfordrende meny denne mandagen og vi må støtte oss på kveldens største V5-favoritt. Det handler om 2 Wy Fi i V5-2. Jomar Blekkans flotte treåring kom ut etter to måneders pause for fjorten dager siden og vant svært enkelt. Det var treåringens femte seier på kun sju forsøk i år, og det så ut som hesten hadde godt med krefter over mål. mandag har Wy Fi igjen vunnet sportrekningen kontra sin største utfordrer, 7 Crusow, og normalt bærer det rett til tet for Wy Fi her. Vel i tet er det vanskelig å få øye på hvem som skal trykke opp farten underveis, og da får trolig Blekkan dempe til 18-fart første tusen. Med et slikt scenario er det vanskelig å se hvordan Wy Fi kan tape dette løpet og vi bankerspiller dermed Wy Fi i V5-2.
Rangering V5-2: A: 2 B: 7-1 C: 5-6-12-7-9-3-4-10-11

Annonse: Øivind Grøstad byr på en helfrekk vinner i løpet til Wy Fi i V5-2 på Leangen i kveld

V5-1 - Kaldblodshester 2140 meter voltestart
Jomar Blekkan blir vår favoritt også i den første avdelingen med 8 Nordlirappen som muligens gjorde karrierebeste sist. Til tross for et tøft løp utvendig for vinnermaskinen Engas Odin, kneblet Blekkans flotte fireårige Nordli Svarten-sønn Engas Odin mot mål. Det var en råsterk prestasjon og til tross for at Nordlirappen møter klart skjerpet motstand her, tror vi på flott seiersmulighet.

1 Spik Viktor står svært forlokkende til på strek og selv om Brækken-traveren ikke har vært glitrende i sine siste starter, synes vi han skal regnes tidlig her. Det kan være så enkelt som ledelse fra start til mål. 6 Gjerv Prinsen gikk et greit løp sist, men ikke mer. løp i kroppen kan ha gjort veldig godt og Gjerv Prinsen skal normalt duge godt her, selv om vi er litt usikre på formen i øyeblikket. 4 Rigelin blir spillernes favoritt. Står med en fin rad, men har haiket med innvendig i begge sine to siste løp og må ha det litt servert underveis. Favoritt i fare etter vår mening.

2 Helle Sol var kraftig på gang tidligere i høst, men har havnet feil på det. Her kan det bli smørløp innvendig og vi slipper ikke denne enda. 10 Even Oliver innfridde som vår strålende banker mot storfavoritten Nuuk for tre uker siden. Står tøft inne i dette løpet og vi nøyer oss med gardering.
Rangering V5-1: A: 8 B: 1-6-4 C: 2-10-12-13 D: 11-9-6-5-3

V5-3 - Kaldblodshester 2140 meter voltestart
Svært interessant spilleobjekt på gang her i den tredje avdelingen, det handler om 1 Eng Glupa som står svært spennende til her. Galopperte grovt ut av den første svingen sist i et tøft tre/fireårsløp, emn kom flott ilbake i kulissene. Fra innerspor i volta med Atle Solhus synes vi femtevalget er spillbar her.

Skulle 5 Røstadspretten holde seg på beina, blir nok denne vanskelig å hanskes mes. Til tross for startgalopp, var det trolig seieren som glapp sist da hesten galopperte utvendig for lederparet i den siste svingen. Tok to sterke seire i startene forut for det løpet og står også fint inne i dette løpet. Nå byttes dog Thomas Mjøen ut med forsiktige Arve Sjoner, det er et minus. 2 Millionmolly avsluttet flott sist og står 20 meter bedre inne i dette løpet kontra 6 Amors Pil. Her kan det bli dønn riktig.

6 Amors Pil står med to strake seire nå, men er altså 20 meter tøffere ute både kontra Millionmolly og Røstadspretten. 8 Solvar ble gjort til storfavoritt sist, men havnet i dødens da. Holdt uansett bra, i kveld blir hesten sjuendevalg. 40 meters-hestene har tøffe forutsetninger her, nærmest står 12 Rutan.
Rangering V5-3: A: 1 B: 5-2-6 C: 8-4-12-3-11-13 D: 15-14-10-7-9

V5-4 - Varmblodshester 2140 meter autostart
Svenske 6 Varene blir ganske klar favoritt i V5-4, trolig med rette. Spurtet fint til fjerde etter sen åpning nest sist i Østersund, der for øvrig norske Come on Sandy ble toer. Sist smatt Vabene ned i lederryggen direkte og satt muligens stengt med litt krefter over mål. Kan neppe utfordre om noe tet her, og kusken er ikke den aller beste. Vi iler til med garderinger.

Vi starter med 5 Nice Moment som trolig prikker inn teten her. Galopperte inn mot den siste svingen sist, i noe som lignet et lovende angrep. Ligger ikke vallaken for hardt på i tet, kan det holde helt hjem. Vi må advare litt for toprosenteren 12 Pepino News her, som er milevis bedre enn raden. Nå er tolvtespor alltid utfordrende, men motstanden er ikke spesielt tøff og kusk Stensen kjører i voldsom flyt om dagen. 2 Chasan ble mye betrodd sist, etter å ha vært bra firer på Bjerke nest sist. Men det var ikke noe trøkk i Magne Olsens fireåring sist og han gikk i mål som femte uten noe spart. Litt enklere imot her og startsporet er fint.

1 Mill Quick ble helt bortkjørt i Sverige sist. Kusken valgte å angripe via tredjespor 1200 meter fra mål uten fremdrift. Her setter gode Ove A. Lindqvist seg opp (vunnet over 100 løp i år) og fra førstespor blir det vesentlig billigere reise denne gangen. 4 Photoflyer viste lovende takter i vår og sommer, men har vel ikke overbevist i høst.
Rangering V5-4: A: 6 B: 5-12-2-1 C: 4-9-11-7 D: 8-3-10

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Leangen

V5-5 - Varmblodshester 1640 meter autostart
12 Ringo Ducal har vært lysende i sine to første løp i ny regi på Leangen og sist gjorde hoppa et toppløp. Hun har vist at hun tåler hardkjør underveis, og motstanden her er svakere enn i seiersløpene og til tross for tolvtespor tror vi hoppa kan runde til sin tredje strake seier her.

10 Nanna Pride er tilbake i Trondheim etter et opphold på Østlandet. Galopperte seg bort i den siste svingen i sitt comeback på sin gamle hjemmebane, men hadde neppe vært seiersfarlig uten galoppen. Løp i kroppen nå og overkommelig motstand og den variable dama kan vinne her. 7 Crown Coger blir spillefavoritt, men etter å ha sett hesten i sine to siste starter, ble vi ikke veldig imponert. Har da fått innvendige løp og avsluttet greit, men ikke noe mer. Fra spor sju kan det også bli svært sjanseartet underveis.

11 Remolino er mer enn god nok, men sprint er et minus. 4 Naipin Surprise ledet i det aller lengste sist, nå setter rutinerte Edvard Kristiansen seg opp. Det er ihverfall ikke noe minus. 2 Bonito kan få et flott smygløp her, og spurtet ålreit sist, selv om han var klart slått av nevnte Naipin Surprise.
Rangering V5-5: A: 12 B: 10-7-11-4 C: 2-6-3-8-1-5-9