Foto: hesteguiden.com

Vi satser direkte mot 38 millioner

Det er en meget vrien V75 på Klosterskogen lørdag og vi spiller banker direkte. Sjekk våre V75-tips.

Kommersielt

Sportspills meny lørdag:
Tippetips: Kun engelske kamper på lørdagskupongen
Oddstips 1: Hannover åpner med seier
Oddstips 2: Leeds går på en smell

Klosterskogen travbane i Skien er vertskap for ukens V75, der det ligger 38 millioner kroner i potten for en eventuell alenevinner. Vanskelighetsgraden er skyhøy denne omgangen, og det er slett ikke utenkelig med storutbetaling. Vi er "tvunget" til å spille banker direkte, og som så mange ganger før, er det Frode Hamre vi setter vår lit til.

Klikk her for å se våre V75-tips til Klosterskogen

Det handler om stortalentet 2 Marcan Photo i V75-1, som stod med fire strake seire, før han galopperte seg bort sist. Var svært imponerende i alle seiersløpene før det, og spesielt i sitt siste seiersløp på Jarlsberg var hesten knallgod. Måtte da trave utvendig for meget gode Mr. Renati B.R. (har vunnet overlegent etter det), men kom likevel ensom til mål, etter en kruttsterk innsats.

Frode Hamre melder om fortsatt strålende treningsjobb, andrespor bak bilen er perfekt, motstanden svært moderat til å være V75, og uten galopp skal dette være en topp vinnersjanse og i en omgang der bankerkandidatene glimrer med sitt fravær, blir Marcan Photo vår soleklare hovedbanker. Han blir mye betrodd, trolig omgangens største favoritt, men i V75 handler det utelukkende om å sette bankerne. Vi kan ikke se at andrevalget 1 French Prestige er i nærheten av vår banker på kapasitet, vi registrerer at 5 Ira Helevi trolig fosser til tet (men skal ikke være tøff nok til å stå imot), og at 10 High Cartier har trukket bakspor. Frode Hamre og Marcan Photo spilles.
Rangering V75-1: A: 2 B: 5-10-9 C: 1-4-6-11-3-7 D: 12-8

V75-2 - Varmblodshester 1700 meter autostart
Frode Hamre sitter på en stor favoritt også i V75-2 i form av seiersmaskinen 5 Anthony Boko, som har vunnet sju av elleve løp i år. Men sist fungerte ikke Anthony Boko i det hele tatt, og det blir alltid litt usikkerhet når vinnermaskiner gjør slike svake prestasjoner. Frode Hamre sier alt fungerer som det skal i trening, og er Anthony Boko tilbake i vanlig standard, har han naturligvis en topp vinnersjanse. Men det er sprint, det er gode hester i mot og vi må gardere.

Vi må sette 9 Cantabharmony tidlig på her. Den hyperraske femåringen kommer til å få et perfekt løp i ryggen på 1 Fabian As (som Høitomt trolig velger å kjøre i tet, da hesten er så stri). Cantabharmony var sensasjonelt god mot svært gode hester på Jarlsberg sist, og lysende i seiersløpet tredje sist. Blir ikke spilt her (nede som et sjuendevalg og kun markert på seks prosent). Her kan det bli siste indre (eller tredje innvendig), men uansett er hesten sikret et optimalt løp innvendig med formkusk Thor Borg. Vi er tidlig på.

Flemming Jensen har en "haug" med topphester på sin stall og har faktisk kjørt inn over fire millioner kroner bare i Sverige, selv om han holder til i Danmark. Da skal man være på vakt når han kommer med noen av sine stallhester. Lars Anvar Kolle får sjansen bak 2 Yewish Boko, som kanskje ikke har fordel av sprint. Men her kommer det til å bli tempo, og Yewish Boko går til mål alle dager i uken. 11 Makin Me Dizzy velger Flemming Jensen selv å kjøre. Det blir ikke lett herfra, men det er klasse i denne vallaken. Olav Mikkelborg kommer til å satse på startsiden med 3 Shaman Star M. og kan kanskje få tet eller lederrygg. Formen er solid, og blir det ikke villmannskjøring kan Shaman Star M. vinne. Det kan også 7 G.H. Trotter, selv om Westergaard-traveren har tapt sportrekningen. G.H. Trotter har sett lysende ut i to strake seiersløp nå.

I et kanonfint spilleløp og en sportslig perle av et løp, kan vi heller ikke helt utelukke vårt niendevalg 10 Luciano. Det forteller litt om kvaliteten på dette løpet.
Rangering V75-2: A: 5 B: 9-2-11-3-7 C: 12-1-10-6-4-8

Annonse: Øivind Grøstad hadde 11.9/500m på denne og byr på en fantastisk vinner i V75-1 på Klosterskogen

V75-3 - Kaldblodshester 2100 meter voltestart
Vi vurderte en stund å bankerspille 10 Zevs i dette løpet, men tok til "fornuften" til slutt. Fra bakspor på 20 meter tillegg blir det for sjanseartet, og det skal ikke bli mye feil for at Zevs havner feil på det her. Det er uansett absolutt toppform på vallaken, og svært dyktige Lars Anvar Kolle er en mester til å disponere underveis. Kunne ikke helt henge på Moe Brage fra lederryggen sist på Jarlsberg, men var bunnsolid vinner på Bjerke nest sist. Med noenlunde klaff underveis, tror vi på topp vinnersjanse for niåringen her og vi bankerspiller på de minste forslagene.

Den store outsideren her er 8 Sjefsbrunen, som varsles i toppform igjen av Kåre Refsland. Vi pratet med Åsbjørn Tengsareid torsdag ettermiddag, og han melder om offensiv kjøring fra start her, men var svært usikker på om han kommer til få overta av 1 Timor som skal kjøres i tet. Skulle Sjefsbrunen fungere slik han gjorde første gang ut for Refsland, er han en vinnerkandidat her. Som femtevalg i spillet er han svært interessant. 1 Timor får Vidar Hop som makker, og her skal det altså kjøres i tet. Timor kan muligens ned mot 25.0 på distansen, og da kan hun bli skummel. 5 Vestpol Faxen blir spillernes favoritt, vi er mer usikre. Skulle han løse noenlunde fra start, kan han bli farlig.

13 Särpefanten skal hente 40 meter tillegg, og er avhengig av full klaff underveis. 9 Horgen Kinge kan få en fin start fra sitt springspo, men mangler fortsatt litt på den absolutte toppformen.
Rangering V75-3: A: 10 B: 8-1 C: 5-13-9-6-3-2-14-12-4 D: 11-7

V75-4 - Varmblodshester 1700 meter autostart
Det er mye som tyder på dansk seier i dette løpet, vi setter forhåndsfavoritten 4 Order By Viking først. Fireåringen til Flemming Jensen har trukket et flott fjerdespor bak bilen, og var bunnsolid vinner på Charlottenlund sist. Stod vanskelig til i sine tre foregående løp, men var sterk vinner fra dødens femte sist. Order By Viking har vist at han tåler å gjøre grovjobben selv, og skal ha en solid vinnersjanse her.

7 Odessa La Marc har vunnet fire av sine fem siste løp, og i likhet med svært mange andre av Bo Westergaards stallhester er hoppa i kalasform. Knallgod vinner fra tet på Jarlsberg nest sist og ny bunnsolid seier på Sørlandet sist. Fra et litt bedre spor, hadde vi nok bankerspilt hoppa, og det er neppe noen ulempe at Tom Erik Solberg er tømmefører. Vi tror disse to gjør opp om seieren her, selv om vår Klosterskogen-banker fra 25. juli 3 Games We Play, var lysende i sitt seiersløp da. Høitomt vil helt sikkert prøve seg fra start her, for å komme seg foran.

Vi har vondt for å se ytterligere vinnerkandidater her. 12 Twins Torpedo har gjort seg helt om, men det ser iskaldt ut fra spor tolv. 6 Dacke Håleryd og 5 Wotoya er begge i flott form, men er neppe god nok mot dette A-laget.
Rangering V75-4: A: 4 B: 7-3 C: 12-6-5-9-10-2 D: 8-11-1

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Klosterskogen

V75-5 - Kaldblodshester 2100 meter voltestart
Det er ikke lett å se hvem som kommer til å vinne det norske Kriteriet for kaldblodshester (selv om det bare er et par måneder til). I dette løpet skal femten av våre beste treåringer møtes over tre distanser, og vi tror faktisk mest på de to hestene som starter fra lengste tillegg. 15 Briskeby Rauen gjorde et kanonløp sist på Jarlsberg og var med i seiersstriden helt inn, til tross for et steintøft løp underveis. Klaffer det bare litt med ryggene underveis her, kan Briskeby Rauen ta en svært velfortjent seier.

14 Karmland Trym vant det samme løpet på Jarlsberg, etter en kruttsterk sisterunde, men er som Briskeby Rauen avhengig av at det klaffer underveis herfra. Men han var så forbedret sist, at han må settes tidlig inn igjen. Øystein Tjomsland presenterte en flott debutant på Forus 21. juni, da 11 Eikdølen jogget inn til helenkel seier på 32.0. Moe Odin-sønnen er garantert god for en tid på 28-tallet, og klaffer det underveis kan Eikdølen være en klink vinner. Mye spilte 1 Røster kommer til start som et spørsmålstegn. Har overhodet ikke fungert i sine siste starter, men grunnkapasiten er høy. Det viste han ved å vinne overlegent på 30.6 på Forus 12. april.

13 H.G. Imar er meget overraskende spillernes favoritt fredag morgen. Vi må nesten se en forbedret utgave av H.G. Imar for å se at han kan vinne dette løpet. 4 Kolnes X.O hadde med bedre kusk og bedre startspor, vært et hyperinteressant objekt her. Nå ser det svært sjanseartet ut. 6 Spang Artig blir litt spilt, skulle denne litt egenrådige krabaten komme seg foran tidlig, skal han ikke helt glemmes. 10 Løvmod var god toer på Bjerke sist og er en av mange outsidere i et flott treårsløp.
Rangering V75-5: A: 15 B: 14-11-1 C: 13-4-6-10-2-3-9-8-12-5-7

Annonse: Øivind Grøstad ønsker favorittspillerne lykke til i V75-6 og har noe ellevilt på gang

V75-6 - Varmblodshester 2100 meter autostart
Eirik Høitomt, spor en og Gidde R. Icke. Det er musikk i våre ører, og vi var aldri i tvil om førstevalget vårt. Med all respekt for Kristian Bjørnerød (fast kusk), det blir mer fart på hestene når de beste kuskene setter seg opp. 8. september i fjor fikk Lars Anvar Kolle sjansen bak Gidde R. Icke for første gang. Hesten blåste til tet fra spor fire og vant uanstrengt. Nå er det spor en på Kloster, der er det kjent også siste indre og selv om Gidde Palema-sønnen har tre nuller på rad, er nok formen mye bedre enn som så. Blir muligens spilt opp til andrevalg etterhvert bak den store favoritten, men er kanskje lørdagens mest interessante spilleobjekt.

2 Photo Bear blir etter vårt syn, vanvittig mye spilt her og er markert på 70 prosent fredag morgen. Den svært ustabile Westergaard-traveren, trakk seg i sluttfasen sist og vi er slett ikke sikre på at full vei er ønskemelodien og Photo Bear må være en favoritt i fare lørdag. 6 Exceptional Kemp er en av mange hester på Flemming Jensens stall som tåler å gjøre løpene selv. Sist var han knallsterk vinner på Axevalla fra dødens og også nest sist var han superb fra dødens på en lynrask sprint. Må trolig gjøre jobben selv her også, det er verre med tanke på at det er siste indre.

Og så er det denne 9 Strong Knight da, tenk hvis vi kunne fått et kuskebytte da? Hesten er i hysterisk form, men Roger Brandt havner feil på det hver gang dessverre. Skulle det mot formodning klaffe lørdag, er Strong Knight kapabel til å legge denne gjengen på rygg. 8 Mysterious har aldeles tapt sportrekningen og må ha svært mye tur fra spor åtte.
Rangering V75-6: A: 1 B: 2-6-9-8 C: 12-4-5-10 D: 7-3-11

Klikk her for å se våre Dagens Dobbel-tips til Klosterskogen

V75-7
Skal det endelig lykkes for 8 Johan Herbjørn og Johan Herbjørn Undem? Vi tror lykken kan snu lørdag. Femtespor i volta på 20 meter tillegg, da er det bare å satse fremover direkte. Johan Herbjørn var strålende i seiersløpet på Bjerke sist på sterk tid. Og helt ukjørt i billige omgivelser gangen før.

Hvor god er 3 Rigel Pål da?. Urutinerte Marthine Wessel satt bare og kikket på konkurrentene sist søndag på Biri og en så god hest som Tord Viking var aldri i i nærheten av å fange forvandlingsnummeret. Lørdag blir det tidlig tetkjenning (tre hester på strek) og nå setter Tom Erik Solberg seg opp, og han er en mester i å holde "liv" i hestene nedover oppløpet. Det kan bli den fjerde strake dette for eks-Harstadhesten. 7 Gomnes Tornado er nok best på kapasitet, men fungerte ikke sist. Har tjent fryktelig med penger det siste året, og da kommer det gjerne en reaksjon. Trener Bjørn Gulbransen er usikker på hesten nå etter pause, det er vi også. Men fungerer han slik han gjør på sitt beste, blir han ikke lett å stå imot tilslutt.

12 Fetter'n T.G var sjanseløs mot Johan Herbjørn sist på Bjerke, men fikk da et svært tungt løp. Med litt hjelp på veien (som han trolig får her) er Elding-sønnen til Geir Vegard Gundersen en riktig tøffing i sluttfasen og han skal ikke glemmes. 1 Alsaker Piril er en vrien herremann, skulle Vidar Hop lykkes i få han avgårde fra start, kan det bli perfekt ryggløp på Rigel Pål underveis, og da er det ikke helt utenkelig at fireåringen tar årets fjerde seier. Han var uheldig med hjulhekt på oppløpet sist, og tapte nok løpet på det.

4 Erga Svarten er som kjent god nok, men da må han holde seg på beina. 14 Tuxi Titan har vel ikke vært mer enn så der i sine to siste løp. Vi registrerer at Eirik Høitomt får sin andre mulighet med sjuåringen, så er det nevnt.
Rangering V75-7: A: 8 B: 3-7-12 C: 1-4-14-13-6-15-11-10 D: 9-2

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus