*Nettavisen* Sportspill.

Vi satser på V75-Fest i Tønsberg

Foto: hesteguiden.com

Super Fest Boy byr opp til dans på Jarlsberg lørdag. Det ligger 38 millioner kroner i potten - sjekk våre tips.

27.08.11 10:43

Klikk her for å se våre V75-forslag.

Vi snakker da om et forvandlingsnummer av de helt sjeldne i regi Kjetil Helgestad, og selv om 6 Super Fest Boy står litt langt ute bak startbilens vinger i den tredje avdelingen, tror vi 5-åringen sitter i teten ut av den første svingen. Løste som en katapult fra start i fra et tilsvarende spor i Drammen i den siste starten, men kunne da ikke hente en lengde på lynkjappe Paco Halbak som vant det løp.

Satt så fast i dennes rygg over mål med plenty av krefter på lager (så helt lysende ut), og med den avslutningen The Bad Boy-sønnen leverte ved triumfen på flotte 13.3 over aktuell distanse i den nest siste starten friskt i minne, var vi aldri inne på tanken om å gardere denne gangen.

Det er meldt regn i bøtter og spann denne helgen på Østlandet, og stammen på vår soleklare banker for dagen tilsier i hvert fall at eventuelt krevende forhold ikke skal by på problemer. Vi synes at dagens oppgave ser litt enklere ut enn hva tilfelle var i den siste starten, og vi tror at champion Eirik Høitomt styrer begivenhetene fra spiss hele veien hjem.

Vår rangering: A: 6 B: 4-8-9-1 C: 5-3-12-10-7 D: 2-11

V75-1, 2140 meter voltestart
Et kaldblodsløp i relativt høyt grunnlag venter oss i innledningen på denne rebusen (og vi synes at løpet ser litt åpent ut), og veldig tung favoritt med sine 70 % blir 13 Tao Prins. 7-åringen har vel strengt tatt ikke fungert sånn som han skal på over et år (fungerte sånn noenlunde ved triumfen på 25.3 full vei i et løp i Drammen 10. april), og da har vi vondt for å stole på den store favoritten.

Gikk bra mellom galoppene til sjette på 26.3 full vei etter lang pause i den siste starten, og løp i kroppen har normalt gjort godt. Det er ingen tvil om at favoritten er best på kapasitet, men vi vil gjerne se at Bokli Balder-sønnen er strøken i aksjonen før vi setter hele budsjettet på ham.

Vi ble mektig imponert av 6 Norheim Lett ved triumfen på flotte 25.7 full vei i den siste starten (satt litt fast mot gode hester forut for den starten), og det er liten tvil om at Schem-traveren har funnet et nytt gir denne sesongen. Et mektig løp til sølv på 26.3 i et stayerløp i den siste starten gikk 9 Stiv Kuling, og med løp i kroppen etter litt pause er normalt ikke 16-prosenteren i spillet noe dårligere til lørdagens dyst.

Hysterisk form holder 10 Skogbryn Svarten, men Alm Svarten-sønnen er muligens best i tet (og da blir det litt verre denne gangen). Det luktet svidd av opphentningen til 8 Pedrus etter grovt terrengtap innledningsvis i den siste starten (sjette på 24.6 over en sprint), og vi synes at Desserud-traveren bør vurderes relativt tidlig denne gangen (spenstig 9-prosenter dette). Det er opp minst en klasse for 1 Osingen ved denne anledningen, og vi tror at 5-åringen blir for lett mot denne gjengen her (og da får han først en plass som C-hest på vårt store system).

Vår rangering: A: 13 B: 6-9-10-8 C: 1-15-12-2 D: 7-5-3-11-14

Annonse: Øivind Grøstad lanserer en hest som raderer ut 90% av kupongene i V75-2 på Jarlsberg. Et eventyrlig spilleobjekt er meldingen fra Grøstad

V75-2, 2100 meter voltestart
Et kaldblodsløp for hopper har vi å bryne oss på i den andre avdelingen, og dette er helt klart snakk om dagens spillenøtt. Tilbake etter lang pause kommer 7 Valle Arja, og vi synes at 4-årshoppa er svært spennende på kryssene med sine snaue 7 % Uviss form, men på sitt beste leder fort Heisholt-traveren rundt om. Sprettlett ved triumfen på 30.7 full vei fra tet i den nest siste starten før hun kastet inn håndkledet midt på oppløpet mot noen av årgangens beste i den siste starten (dog ikke mer enn 10-15 meter bak vinneren uten å få premie), og det er da klart enklere i mot på lørdag.

I rivende utvikling (på tross av sine 7 år) er 1 Skjellhaug Mai (sterk seier på 30.6 full vei i den siste starten), men det må løse seg litt fra et sjanseartet innerspor (blir etter alt å dømme overflydd ned startsiden) underveis for at hun skal kunne legge på til sin andre strake triumf. Vi mistenker at 14 Molita er godt i gang fra sitt springspor på 20 meter tillegg (har da også løpesnor), og vi mener så absolutt at Moe Odin-datteren skal være av de bedre i dette løpet. Det ble litt feil i den siste starten, men niendevalget i spillet (latterlig lite spilt med sine 7 %!) viste flott form forut for den starten.

Uforandret fin form holder 10 Valle Tora, og vi tror Lome Kongen-datteren er en av få hester i feltet som kan trekke fordel av eventuelt litt krevende forhold. Tre strake triumfer står 3 Stensvik Oda med, men 4-årshoppa støter på klart skjerpet motstand ved denne anledningen. Imponerte ikke ved triumfen på 32.7 full vei i den siste starten, og da synes vi det er snakk om en overspilt favoritt med sine 70 %. Kraftig kuskeforsterket blir 2 Løkki Vilma (og hesten er ikke så verst på sitt beste), mens formsterke 6 Lill Ronja og variable 12 Møy Linsi også er snakk om hester som bør vurderes tidlig.

Vår rangering: A: 7 B: 1-14-10-3-2-6-12 C: 9-4-15-11-5-8-13

V75-4, 2100 meter autostart
Et flott 3-årsløp i DNT`s unghestserie for varmblodshester står for døren i den fjerde avdelingen, og vi synes at vinnerkandidatene er veldig mange (fem hester hever seg dog litt over mengden). En hest undertegnede tror vil bli veldig bra på sikt er 11 Sir John, og vi synes at 3-åringen er vel lite spilt med sine 8 % denne gangen. Stod på flott til tredje på 17.1 full vei bak to av årgangens beste hester i den siste starten, og normalt har Shogun Lobell-sønnen utviklet seg ytterligere siden den gangen (trolig ventet inn dagens oppgave).

Det har nok kretsen rundt 3 Keep The Spirit også gjort all den tid 3-åringen står perfekt inne på pengene i løpet, og når det meldes om skoløs rundt om og draskylapper for første gang, synes vi at 9-prosenteren i spillet må krysses på alle bonger. Matchet i tøffe lag før hvilen, og på kapasitet duger Angus Hall-sønnen langt.

Dersom 1 Umbra klarer å forsvare sitt innerspor bør vinnersjansene være gode (men vi føler at Waaler-traveren må heve seg et hakk for at skal kunne bli seier), men foreløpig synes vi at 3-årshoppa mest har gått på det jevne (maks som tredje på fine 15.8 full vei i den siste starten).

Tapt sportrekningen har både 7 SGT. Pepper og 8 King Of Friday gjort, og når vi synes at de begge støter på klart bedre hester enn i sine siste seiersløp, mener vi at de blir litt overspilte ved denne anledningen. Førstnevnte ligner ikke en type som piler av gårde bak startbilens vinger, og da blir vi litt overrasket dersom favoritten runder til sin tredje strake triumf. En sinke i fra start er i hvert fall 8 King Of Friday snakk om, og da er Fast Photo-sønnen etter vårt skjønn avhengig av kraftig overpace på løpet for å kunne rekke frem til seier.

Vår rangering: A: 11 B: 3-1-7-8 C: 5-9-10-2-12-6-4

Annonse: Øivind Grøstad har kikket i den røde boken og funnet en lekker 20-oddser i V75-7 på Jarlsberg

V75-5, 1609 meter autostart
Et heftig sprintløp for kaldblodshester søter vi på i den femte avdelingen, og i dette løpet tar vi en fryktelig frekkis. Vi synes at favoritten 7 Slåttodin står fryktelig vondt til med en rekke svært startkjappe konkurrenter på innsiden (blir fort en veldig tøff innledning på løpet), og da har vi ikke ståltro på at 6-åringen innfrir. Lett fra tet i billig lag i den siste starten, men vi synes at Moe Odin-sønnen virker veldig sårbar dersom han må gjøre for mye selv underveis (og det må han etter vårt skjønn gjøre på lørdag).

Vi er dermed så frekke at vi dropper den store favoritten, og står på to spenstige drag i dette løpet på samtlige spilleforslag. Vi har vondt for å se at noen kan nekte 2 Rigel Pål teten (fulgte jo nærmest startbilen i den nest siste starten), og med den siste innsatsen til femte på flotte 27.2 full vei bak svært gode hester friskt i minne, tror vi at 7-åringen blir veldig vond å slå denne gangen. Sprint anser vi for å være en klar fordel, og Sjefen-sønnen er etter vårt skjønn merkelig lite spilt med sine 19 %

Vi garderer kun med 11 Kleppe Bausa (flotte rygger i fra start), og da snakker vi om en av dagens mest underspilte hester med sine lusne 8 % (nede som et syvendevalg i spillet!). Stod på godt til sølv på 31.3 full vei bak Osingen i den nest siste starten, mens hun i den siste starten gikk et helsvett løp til tredje på solide 26.5 over aktuell distanse etter grovt terrengtap innledningsvis, og med to løp i kroppen etter lang pause skal Alm Viktor-datteren være seiersaktuell ved denne anledningen.

Vår rangering: A: 2 B: 11-7-1 C: 10-8-3-6-5-9-4-12

V75-6, 2600 meter voltestart
Et herlig stayerløp for varmblodshopper venter oss i den sjette avdelingen, og vi velger å gå tynt i dette løpet. Vi har ikke ståltro på at hhv 13 Cyrilja (ligner ingen stayer) og 14 Pretty Photo (synes denne har gått mest på det jevne nå på slutten) går helt til topps fra lengste tillegget (og da dropper vi de to denne gangen), og fra tet tror vi at 1 Up To Date blir veldig vanskelig å slå.

Sistnevnte har vi sett i alle de fem siste startene via ATG`s løpsarkiv, og det er liten tvil om at det var snakk om en ”ny” hest første gangen ut for Tormod Gretland i den siste starten. Gikk forsåvidt gode løp forut for den starten, men ved triumfen på sterke 15.1 full vei i debuten for Østfoldingen så hesten helt lysende ut (og løp i kroppen etter litt pause har normalt gjort godt).

Vandret utvendig før hun gled til tet runden igjen (14.8 første tusen) ved den anledningen, og vi synes det så ut til at kusken hadde et ”tonn” i tømmene i målgangen som en totalt overlegen vinner den gangen. Riktignok i billig lag (og da kan det være litt vanskelig å sette henne inn i denne sammenhengen), men undertegnede ble såpass imponert at vi banker på våre to minste spilleforslag.

Trekker klar fordel av den lange distansen tror vi at 8 Becky gjør, og med fine rygger underveis tror vi at 5-årshoppa blir tung å stå i mot til slutt (og da krysser vi på våre to største spilleforslag). Strålende innsatser de to siste gangene til hhv seier og sølv etter litt pause, og vi tror at Gunslinger Spur-datteren takler eventuelt litt krevende forhold bedre enn de fleste. Nærmest våre to utvalgte rangerer vi 4 Movie Q.C., men det kan fort bli "dødens" ved denne anledningen, og da kan det bli tungt med tanke på seier.

Vår rangering: A: 1 B: 8-4-13-14-3-10-15 C: 2-5-6-9-7-11-12

V75-7, 2600 meter voltestart
Vi har nok et langløp for varmblodshester å se frem til finalen, og vi har god tro på at vinneren er å finne blant våre tre utvalgte på vårt store system. Det er ned en liten klasse for 7 Year One ved denne anledningen, og dersom Piper Cub-sønnen har en av sine gode dager (kan være litt variabel), tror vi på en topp vinnersjanse. Bom fast som tredje bak Tinita Love i NM i den siste starten, og i sitt nest siste stayerløp ble det en enkel seier på fine 15.1

En vond nøtt å knekke fra strek kan dog 3 I`ll Be Gone vise seg å bli (stå hver meter av den lange distansen), og på sitt beste leder fort den tøffe Super News-sønnen rundt om (Høitomt kjører seg tidlig til tet her). Kanskje ikke helt på topp ved andreplassen på 16.2 full vei fra utvendig posisjon i den siste starten, men etter litt behandling forut for lørdagens dyst forventer kretsen rundt 5-åringen at han skal vise seg frem fra en bedre side denne gangen.

Det er intet å utsette på styrken til 5 Opus Lavec, og selv om vi ikke tror at 13-prosenteren i spillet holder riktig samme klassen som våre to utvalgte på våre tre minste spilleforslag, tør vi ikke å avskrive Sjøgren-traveren helt (og da får han en plass på vårt store system). Helt overlegen ved triumfen på 17.2 over 3140 meter i den siste starten (sterk fra ”dødens” i tøft lag forut for den starten), og ved et av sine seiersløp på aktuell distanse tidligere i sesongen var 5-åringen helt nede på flotte 14.7

Vår rangering: A: 7 B: 3-5 V: 8-9-2-14-15 C: 13-12-11-10-1-4-6

Spilleforslag
Til V75-løpene på Jarlsberg har vi satt opp fire spilleforslag på hhv 80, 400, 800 og 2586 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

Innleveringsfrister Jarlsberg
V5 kl. 14.20 (løp 2-6)
V75 kl. 15.00 (løp 4-10)
V4 kl. 16.00 (løp 7-10)
DD kl. 16.40 (løp 9-10)

Kjøp en bong og se løpene fra Jarlsberg på NRK2 kl. 18.00-18.45 på lørdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag