Foto: Hesteguiden.com

Vi spiller Best Boy

I en svært vanskelig V65-omgang på Jarlsberg finner vi vår banker i monteløpet. Sjekk våre V65-tips.

Kommersielt

Sportspills meny fredag:
V5 Biri: Nå kommer det en velfortjent seier

Fredag er det travkjøring både på Jarlsberg og på Biri. Det er Jarlsberg travbane som er arrangør av V65-løpene, mens det på Biri skal spilles enkel V5.

Klikk her for å se våre V65-tips til Jarlsberg

Fredagens V65 på Jarlsberg ser vidåpen ut på forhånd og vi kan nesten garantere at det blir solid utbetaling. Det er bortsett fra monteløpet i V65-4 og eliteløpet for kaldblods (tre vinnerkandidater) svært åpne løp og det kan kommer overraskelser over en lav sko.

Vi velger vår hovedbanker i V65-4 der ti varmblodshester i mellomklassen skal ut i travritt. Etter å ha sett 10 Best Boy Augustinu sine to i nettopp travritt, mener vi den begavede Midtfjeld-traveren må ha en topp sjanse til å vinne igjen. Kunne ikke rå på en meget opplagt Kick Off Laser nest sist, men gjorde uansett en strålende montedebut. Det var på sprint. Sist (da var det full vei som det også er i kveld) ble gode Limerick lett avvæpnet og Best Boy Augustinu kom nesten alene til mål og vant på solid tid. Line Gundersen har ridd hesten i begge disse løpene og er en svært rutinert og fornuftig rytter.

Den ti år gamle vallaken 2 News Wind var riktignok god i sitt seiersløp på Drammen for en måned siden, men vi føler at Best Boy Augustinu har en veksel ekstra enn gamlingen News Wind. Vi bankerspiller Best Boy Augustinu i V65-4.
Rangering V65-4: A: 10 B: 2-3 C: 8-7-9-5-4 D: 6-1

V65-1 - Kaldblodshester 2100 meter autostart
I en alder av 59 år opplever eksprogramleder for Rikstoto Direkte, Jan Martin Bjerring, sitt store gjennombrud som kusk. Før inneværende år hadde Bjerring kun åtte seire i karrieren. I år har han vunnet 15 løp og opplever i særklasse sin beste sesong i løpsbanen. Det skal tillegges at de fleste seirene er tatt på travbanene i Nord-Norge, men statistikken lyver jo ikke. I V65-1 sender han ut en meget formsterk 4 Lykke Berit som gjorde en kanonopphenting til fjerde etter galopp nest sist og avsluttet strålende til tredje i et V65-løp på Bjerke forrige onsdag. I kveld er motstanden flere hakk lettere og går denne dama feilfritt, må det være en topp vinnersjanse. Er overraskende nok nede som et fjerdevalg i spillet nå i morgentimene fredag (55 000 kroner omsatt) og kun markert på 12 prosent. Men hun er svært ustø på beina og vi må gardere.

Vi starter med 5 Sjurmin som utstyres med sindige Frode Hamre. Sjurmin slo en så god hest som Løset Elden tredje sist og gjorde også et flott løp til tredje nest sist fra et håpløst åttendespor bak bilen på en sprint i Drammen. Sist gjorde hesten et flott løp i kulissene i et V75-løp. Formen er på topp hos den Atle Gustav Hoel-trente Ravn Jahn-sønnen og kusken er som kjent i storform. 1 Spiklita er ikke hesten som skal gjøre veldig mye selv, men førstespor og Lars Anvar Kolle betyr smørløp og med maks klaff kan hun vinne. 12 Ådalsvinni møtte bra hester sist og firte litt fra tet. Klart enklere imot og det siste vi ser med reell vinnersjanse her.
Rangering V65-1: A: 4 B: 5-1-12 C: 8-10-6-2-11-7 D: 9-3

Annonse: Willyne blir megafavoritt i V75-2 hjemme i Bergen. Lerum/Grøstad går tvertimot storfavoritten.

V65-2 - Varmblodshester 2100 meter autostart
9 K.L.M. Brooklyn får et sjanseartet vinnertips i et svært uoversiktlig felt. Hoppa som leverte noen voldsomme løp i fjor høst, har ikke fått det til å klaffe noe særlig denne sesongen, men på kapasitet skal hun være best og i et felt med flere spørsmålstegn enn svar blir hun førstevalget.

På kapasitet står nok verken 5 Gentle Jet eller 6 Riverside Alone særlig tilbake for vår favoritt, men felles for begge er at de kommer tilbake etter lange skadeopphold og holder høyst usikker form første gang ut. Begge har vært borte over ett år, men de viste flott klasse i flere løp i fjor begge to. 12 Ringo Playmate er faktisk favorittippet i et av fagbladene fra spor tolv på en 2100 meter. Det forteller mye om hvor uggent dette løpet er. Ringo Playmate er ingen stjerne, selv om han solgte seg dyrt mot D.J's Lover fra tet i Drammen sist. Herfra blir det naturligvis et helt annet løpsopplegg.

8 Chris Pet tok ned gode Eck Sensational fra siste indre på Klosterskogen nest sist, men kom aldri inn i løpet sist. Skal være blant de bedre her, men har som sist på Klosterskogen vært uheldig i sportrekningen. 4 Thai Kosmos kunne lite til tross for lederrygg sist. Det var på sprint, 2100 meter er normalt ingen fordel, men Høitomt vil helt sikkert gi hesten et gunstig løp underveis her og toppkuskene er som kjent farlig å utelate.
Rangering V65-2: A: 9 B: 5-6-12-8 C: 4-11-10-1-3 D: 2-7

V65-3 - Kaldblodshester 1609 meter autostart
Ny favoritt fra Lars Anvar Kolle, nå med 5 Zevs i et eliteløp for våre beste kaldblodshester. var helt under båten i et V75-løp på Klosterskogen for en måned siden. Men da var det full vei og tillegg og i følge trener Hans Martin Klepaker hadde hesten halsbetennelse da. Her blir det tetkjenning direkte og bra vinnersjanse derfra. Men 6 Norheim Faksen er et uromoment. Har ikke startet på et par måneder nå og vært opptatt med bedekninger. Trener Lars O. Romtveit melder om bra treningsjobb og får Norheim Faksen løpet sitt, er han meget mulig vinneren. Dog er dette en hest det ikke er lett å bli klok på. Vi tror vel i utgangspunktet at løpet står mellom disse to.

Spesielt siden 7 Feseth Lynet risikerer dødens herfra og også ga helt opp i langløpet på Biri sist lørdag. Har ikke vært som best i sine siste starter og det er grunn til å stille spørsmålstegn ved formen. 2 Lumjor har blitt kjørt med fantastisk fin hånd av Svein Ove wassberg i sine to siste løp og respondert ypperlig på det. Nå skal Geir Flåten styre den svært egenrådige elleveåringen som må ha alt sydd opp. Tja, sier vi.
Rangering V65-3: A: 5 B: 6 C: 7-2-1 D: 8-9-4-3

Annonse: Denne hesten er ombalansert og var nede på 24-tallet en runde sist og blir ikke spilt i V75-4 i Bergen. Sjekk Grøstad/Lerums eventyrlige jackpotdrag

V65-5 - Varmblodshester 1609 meter autostart
Vidar Hop setter seg opp bak 4 Flawless Victory og i et løp med mange vinnnerkandidater blir Hammersborg-traveren vår favoritt. Har fått tøffe løp den siste tiden, denne vallaken, Vidar Hop er en mester i å disponere hestene fornuftig underveis og får denne karen sitte på lang vent, speeder ha fryktelig fort.

10 Nimbus Vang feilet som klink vinner (i følge Lars Anvar Kolle) sist på Bjerke i et V65-løp som ble vunnet av superskrellen Icora Wapiti. Gjorde et råsterkt sprintløp på Forus under storløpshelgen der i begynnelsen av juli og landet på 13.6 som overlegen vinner. Uten galopp er Nimbus Vang en het seierskandidat her. Det er også 11 Bertie Invalley som holdt koken glimrende utenpå saturn Blue Chip i Drammen i sitt siste løp. Her kan det bli fine rygger i sisterunden og Bertie Invalley tåler å gjøre en god del selv. Oppsiktsvekkende nok er Desserud-traveren nede som et nest sistevalg i spillet. 9 Saturn Blue Chip var lovlig stri i tet i Drammen sist, men holdt likevel imponerende unna etter å ha sporet hele veien. Står i rygg på startraske hester her og får en fin posisjon direkte, men motstanden er klart tøffere enn sist.

2 Dynamic Prospect ga seg skuffende lett fra tet sist, til tross for at han fikk dirigere i lusetempo. Men han har alltid vært variable denne vallaken, og plutselig så er han kraftig forbedret igjen. Kan lede lenge her, vi gir ham en sjanse til og det er ikke minst en fordel at distansen er 500 meter kortere enn den var sist. Variable 5 C.C. Athene var sjokkerende god tredje sist, både før og etter det løpet har hoppa levert under pari. 8 Zico H.Limburgia og 6 Astral Projection har begge trukket sjanseartede spor, men har kapasitet.
Rangering V65-5: A: 4 B: 10-11-9 C: 2-5-8-6-7-3-1 D: 12

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips

V65-6 - Varmblodshester 1609 meter autostart
2 Yumbo Yob er en hest undertegnede liker veldig godt. Kan brukes fra start og går samtidig til mål. Det er fine egenskaper for en travhest. Fra spor to bak startbilen blir dette et fint løp underveis, Antonsen-traveren kan neppe være med i tetkampen. Det betyr lite her da det lukter tempo lang vei og da kan sterke Yumbo Yob som var helt nede på 13.2 nest sist. Førstevalg og et svært spennende drag i DD-spillet.

3 Shining Lantern holdt flott fra dødens på vår V65-banker Kendrick's Victory på Biri for tre uker siden til andreplass og hang glimrende med gode Photo Bear fra lederryggen sist. Shining Lantern kan være tethesten her, dersom ikke Per Oleg Midtfjeld velger å svare opp med formløse 1 Sno Long Boys. Mye spill kommer det til å falle på 6 Lily West, som var sterk toer sist. Nå setter Geir Kihle seg opp fra spor seks med startraske hester på innsiden, det lukter posisjonstrøbbel og en favoritt i fare. Vi nøyer oss med tredjevalg.

9 Lamborgini B.S. er Eirik Høitomts valg i løpet og fra et lurt niendespor kan det bli et fint løp her. Ikke helt ufarlig. Bak disse fire vrimler det av outsidere som kan være farlige med klaff underveis, men vi synes Yumbo Yob er et svært spennende drag i V65-finalen.
Rangering V65-6: A: 2 B: 3-6-9 C: 5-1-8-12-11-10 D: 7-4


sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus