(Hesteguiden.com)

Vi stoler på Herman og Pål i Bergen

I to usedvanlig spennende V5-spill byr vi på en favoritt og et tredjevalg som bankere. Sjekk våre V5-tips.

Kommersielt

Sportspills meny torsdag:
Oddstips 1: Ny oppvisning av Twente?
Oddstips 2: Hannover får trøbbel
Lunsjtrav Bjerke: Solberg også på en torsdag

Torsdagens doble V5-omgang i Bergen er sjeldent spennende og det ligger flotte kroner i luften. Vi har vært i kontakt med vår mann på Bergen travpark nå i formiddagstimene torsdag og fått de siste stallrapporter derfra og har i tillegg pratet med Pål Buer som sitter opp bak to svært fine hester i kveld. Vi bankerspiller i den første avdelingen i A-spillet og i den siste avdelingen i B-spillet.

Klikk her for å se våre V5A-tips til Bergen travpark

Tet og slutt?
Vi pratet med Forus-trener Pål Buer nå i formiddag for å høre hans vurdering med 7 Pikachu C.N. i V5-1A. Buer kunne fortelle at galoppen på Jarlsberg sist var et arbeidsuhell og at kusk for kvelden Eirik Høitomt hadde fristet hesten litt for mye fra et vanskelig åttendespor bak bilen. I trening fungerer alt strålende og Pikachu C.N. vant som kjent et tilsvarende løp for tre uker siden i Bergen. Fra springspor i volten kommer nok Buer til å ta det litt rolig fra start for så å klemme til for å komme seg foran. Blir scenarioet slik, har vi vondt for å se Buer-traveren tape dette løpet og i en svært utfordrende V5A setter vi pengene våre på Pål Buer og 7 Pikachu C.N. akkurat slik vi gjorde med suksess for tre uker siden.
Rangering V5-1A: A: 7 B: 12-14 C: 13-1-10-6-11-8-4-2 D: 3-5-9

Klikk her for å se våre V5B-tips til Bergen travpark

Tredjevalg best i V5B-finalen
Herman Tvedt loste 11 Trygfaks inn til sikker seier i V65 på Bjerke onsdag og er på hjemmebanen Bergen torsdag. Sønnen til Rolf Tvedt kjører med fin hånd og her har den godeste Herman svært god tro på at han skal vinne med formsterke 1 Moa Crown. Herman tror på ledelse fra start til mål, men han kan bli kraftig utfordret av startkjappe 2 Atle Newport ned startsiden. Moa Crown varmet strålende i forkant av et V75-løp på Bergen travpark sist, men ble bortvist den dagen i et løp som ble preget av en rekke omstarter. Var strålende i to strake seiersløp før det og selv om hesten skulle bli overflydd tror vi på topp vinnersjanse denne torsdagen. Hesten er faktisk nede som et tredjevalg i spillet og det gjør naturligvis bankerspillet ekstra spennende og derfor spiller vi også Dagens dobbel i kveld. Pål Buer var ikke videre optimistisk med 10 Opal Speed og mente hesten møtte klart skjerpet motstand i kveld. Vi må ta noen sjanser og bankerspiller 1 Moa Crown i V5-5B.
Rangering V5-5B: A: 1 B: 10-2-4 C: 8-6-7-12-9-5 D: 11-3

V5-2 - Kaldblodshester. 2100 meter autostart.
10 Høiby Gullet kommer til å bli dunderfavoritt i dette løpet etter to fine seiersløp. Men 87 prosent er jo helt vilt og det er også et usikkerhetsmoment at Odd Storetvedt kjører hesten i kveld og ikke den faste kusken Tore Totland. Hesten var heller ikke like fin i seiersløpet sist som nest sist og fra bakspor blir det alltid litt sjanseartet.

Svært spennende i dette løpet er fjerdevalget 9 Gosengutt. Hesten til meget entusiatiske Chris-Erik Tennebekk har utviklet seg flott de siste månedene og var godtgående i tet når galoppen kom på siste bortre i hestens siste løp (som var et V75-løp). Kom fint tilbake innvendig etter galoppen og holder toppform. Flott rygg i startraske 2 Espeset Julie fra start og kan sitte tidlig i tet. Kun markert på sju prosent og et av kveldens mest interessante spill. 12 Hustvet Elding er nede som et sjuendevalg og kun markert på to prosent. Gudmestad-traveren har møtt steintøff motstand på Forus i det siste og har form. Se opp for en karamell.

1 Erdinger fikk det verst tenkelige sporet og galopprisikoen er overhengende fra innerspor, men kapasiteten er fin. Svein Ove Wassberg setter seg opp bak 6 Min Blesen. Minioutsider, mens pappa kjører 11 Tjomsen som går mest det jevne. Dog ikke helt utenkbar her dersom våre favoritter surrer seg bort.
Rangering V5-2A: A: 10 B: 9-12-1 C: 6-11-4-2-5-8 D: 7-3

V5-3 - Kaldblodshester. 2100 meter voltestart.
Vi må prøve 4 Dag Viktoria først i dette løpet. Hoppa til Claus Olsen var satt opp for V75-løpet sist i Bergen og skuffet muligens med fjerdeplass da etter et perfekt løp underveis. Var matchet for den oppgaven, men kanskje ble det for langt mellom startene og løp i kroppen har garantert gjort godt. Dag Viktoria er flink fra start og skal være med å gjøre opp om seieren her.

11 Førlands Faksen er som kjent sine konkurrenter overlegen på fart, men galopprisikoen er skyhøy. Feilfritt er det en vinner, men outsiderplassen er helt naturlig. 1 Sagi Allvinn overrasket med tetseier i i sin nest siste start på Forus, men hadde tapt for Spydermann Ø.K når denne galopperte inn i mål. Kan få tet igjen og feilfritt er det fin fart i denne fireåringen.

10 Vertigo Bjørn er en annen fireåring med flott kapasitet. Dessverre er hesten litt dårlig fra start, men sisterundene er alltid solide. 9 Huldre Lykke kommer til å få en fin start fra sitt springspor og holder toppform. Kan vinne. 7 Ulsrud Rigg varslet form sist og nå setter Åsbjørn Tengsareid seg opp. Se opp.
Rangering V5-3: A: 4 B: 11-1-10 C: 9-7-5-3-12 D: 8-2-6

V5-4A/V5-1B - Kaldblodshester. 1600 meter voltestart
Et strålende spilleløp venter i den første B-avdelingen og når Herman Tvedt setter seg opp bak formsterke 1 Dalsjento må det bli vår favoritt. Dalsjento gjorde en solid figur i V75 sist og blir kun et tredjevalg i spillet. Sprint er yndlingsdistansen og hoppa tetvant lett i sin tredje siste start.

Treningsrapportene er gode på spillefavoritten 3 Are Odin og det er slett ikke umulig at Ove Wassberg klarer å prikke teten. Også Are Odin liker sprint best. 5 Dag Terna avsluttet flott både nest sist og sist i V75, begge disse var sprintløp. Det er ikke kjempefordel for dag Terna, men hun er blitt kjappere i steget nå og kan vinne. 12 Gil Rau Jo var meget god i monte sist og tok en etterlengtet seier. Det ser tøft ut å hente 20 meter tillegg på formsterke strekhester, men umulig er det ikke.

4 Skarstad Pia er en rendyrket sprinter som har vært ute på full distanse i sine fem siste løp. Fra et flott startspor kan hoppa være en skikkelig dyping. 6 Tekno Viktor er solgt og sprint et et klart minus. 2 Vertigo Faks gjorde et knalløp sist og uten galopp kan vallaken være småskummel.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 1 B: 3-5-12 C: 4-6-2-15-7-10-8- D: 14-9-11-13

V5-5A/V5-2B - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Åsbjørn Tengsareid har god tro på at han forsvarer innersporet med 1 Precious Boy og da skal hesten være en berettiget favoritt her. Ga seg svært lett fra tetposisjonen på Forus i sin nest siste start. Møtte riktignok bra hester den dagen, men innsatsen var svak. Klart forbedret etter smygløp sist da hesten spurtet flott til tredje. Vi setter hesten først, men femåringen opptrer ujevnt og garderinger er påkrevd.

Herman Tvedt mener 12 M.T. Funky Dude er en mil bedre enn raden. Virket fin i prøveløpet og svenskeimporten skal etter sigende være en type som tåler å gjøre grovjobben selv. Klart motbud til favoritten. 7 Staro Extra Bonus er en nykommer fra Sverige på Ove Wassbergs stall. Kommer med fine meritter fra Sverige og kan være en vinner direkte.

4 Shocking Victory var bra nest sist, men skuffet igjen sist. Varierer voldsomt i prestasjonene, men er farlig på en god dag. 5 Paralyce Ås møter klart skjerpet motstand, men det er en fin type. Åpent også bak disse og et helskummelt løp.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 1 B: 12-7-4 C: 5-8-3-6-9-2 D: 10-11

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Bergen travpark

V5-3B - Varmblodshester. 2100 meter autostart. Ungdomsløp.
Med svært gode treningsrapporter i ryggen setter vi 2 Nemo Blåbjerg først i dette ungdomsløpet. sammen med flinke Linda Marie Larsen kan det være så enkelt som ledelse fra start til mål. Har ikke startet på seks måneder, men motstanden er ikke avskrekkende og hesten står fint inne i dette løpet.

Stor favoritt blir 6 Zarbara Boko igjen. Gikk helt i veggen sist etter å ha vært med på en morderisk åpning og slike løp kan sitte i. Med spor seks bak bilen blir det ikke noen vinking til tet her og med urutinert kusk i tillegg, må dette være en favoritt i fare. 5 Yankee's Wish har funnet et nytt gir i en alder av sju år og var strålende vinner sist etter et tøft løp. Meget lovende Erlend Rennesvik er spennende makker.

8 Chief Justice har trukket et kjelkete åttendespor, men med dyktige Tina Storetvedt som kusk er det løsbart. Med fine rygger underveis spurter femåringen fot. Kristine Kvasnes får tillitt bak svært lite seiersvante 3 Olivia Sund (en seier på 82 forsøk). Hoppa er i form og kan sitte der i kveld.
Rangering V5-3B: A: 2 B: 6-5-8-3 C: 9-12-4-1-7-11 D: 10

Klikk her for å se våre DD-tips til Bergen travpark

V5-4B - Kaldblodshester. 2100 meter voltestart.
4 Tøffe Toft så meget sprek ut i ryggen på vinneren Horgen Yx sist på Forus og bekreftet atter en gang at hesten holder knallform. I kveld kjører garantert Svein Ove Wassberg mer offensivt og motstanden er også billigere nå. Klar favoritt.

11 Spyden var knallgod i det samme løpet og utfordret Horgen Y.X. reelt nedover oppløpet til tross for dødens. Med litt hjelp på veien i kveld er Spyden en klar vinnerkandidat her. 8 Knell satt bom fast i ryggen på Tøffe Toft i det samme løpet etter et passivt kjørt løp av Åsbjørn Tengsareid. Knell er veldig avhengig av å få løpene på sine premisser over full distanse. 6 Heffalompen spurtet fint til andreplass bak folkebankeren Osingen i V75 sist. Heffalompen laddes trolig mot tidlig tet i kveld, men vi er litt usikre på vinnerstinget om dagen.

Øyvind Austevoll har et veldig fint tap på stallkompisen 1 Gjerde Åsar, som trives ekstra godt med smygløp. 9 Bjørøy Tulla og 10 Lykkesiv er heller ikke sjanseløse i et riktig fint spilleløp.
Rangering V5-4B: A: 4 B: 11-8-6 C: 1-9-10 D: 5-3-2-7

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus