Gå til sidens hovedinnhold

Vi traff blink på Tranby

I en meget utfordrende meny på Momarken tirsdag, fant vi vår banker på Tranby. Sjekk våre V5-tips.

Sportspills meny tirsdag:
Lunsjtrav Harstad: Banker direkte

Oddstips: Champions League nærmer seg

Det er altså Momarken travbane som er vertskap for tirsdagskveldens doble V5-meny. All den tid de svenske V65-løpene i kveld er galopp fra Täby, er det sannsynlig med flott omsetning i begge V5-spillene på Mysen i kveld. Vi har som vanlig tatt telefonen fatt og fant vår banker i V5-4A/V5-1B.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

HTML EMBED

Per Erik Gravdal er en rutinert hestekar og han har trent flere fine hester frem opp gjennom årene fra sin base på Tranby. Den siste gode han hadde var Hugo D'Estino som etterhvert ble solgt utenlands. I kveld kommer han ut med fireårige 1 Global Nansen i V5-4A/V5-1B. Global Nansen gjorde kun en start som treåring, ble da nummer fire og gjorde da et fint løp. Det løpet ble vunnet av gode Yankee's Photo, mens Ira Helevi og Chickamauga endte på andre- og tredjeplass. De to sistnevnte vant hver sin kvalifisering Jarlsberg Grand Prix - hoppeavdeling sist fredag. Ergo var det tre svært gode hester som var foran Global Nansen i mål den dagen.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

HTML EMBED

Men Global Nansen er en storvokst vallak og derfor valgte Per Erik Gravdal og kretsen rundt hesten å ta den ut av løpene og gi den en svært lang treningsperiode. Den ble på over ett år, men fireåringen kom ut i prøveløp 22. juni på Jarlsberg og landet på fine 18.1/2100 etter å ha avsluttet siste tusen i 16-fart. Global Nansen har samme mor som kapasitetstraveren Global Karanar, så blodlinjene er i orden. Vi hadde en hyggelig prat med treneren Per Erik Gravdal i morges, og han hadde god tro på seier. Eirik Høitomt som velger bort Kolnes-hesten 2 Surrender E.P. for å kjøre Global Nansen var svært godt fornøyd etter prøveløpet. Vi tror det er bra sjanse for at Høitomt prikker teten her, og da er hesten i de beste hender. Hesten kan helt sikkert rundt 18.0, kanskje enda litt bedre allerede og normalt rekker det svært langt i disse omgivelsene. Vi bankerspiller i begge V5-veddemålene.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 1 B: 3-11-14-9 C: 6-2-10-13-5-8-15 D: 7-4-12

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

HTML EMBED

V5-1A - Varmblodshester. 1640 meter autostart.
Ikke noe stjernefelt i den første A-avdelingen, der vi setter 7 Paradise Augustinu. Fireårshoppa som innledet med to strake seire i fjor, har ikke fulgt opp. Men vi synes tendensen er stigende nå og hun holdt farten ålreit i tøffe omgivelser sist. Tirsdag er motstanden svært overkommelig, vi gir henne et sjanseartet tips.

5 Zanzara blir spillernes favoritt etter å ha vist flott form på slutten. Men kusk Arild Eggen vinner så lite løp, at vi må advare. Det blir ofte feil for kusker som ikke har marginene med seg. 4 Reef Garbo møtte gode hester i et fireårsløp på Bjerke sist, men fikk da maks som femte. Klart billigere imot i kveld, og både startspor og distanse er perfekt. Kan være hesten som drar dette feltet fra start til mål.

10 Beauty Runner var meget positiv både tredje sist og fjerde sist, men skuffet oss litt sist. Høitomt er i knallform og kan ta dette. 2 Candybar S.E. så ut til å være litt på gang, men har galoppert seg bort i sine to siste løp. Glimrende startspor i kveld.
Rangering V5-1A: A: 7 B: 5-4-10 C: 2-1-9-6-8-11-12-3

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

HTML EMBED

V5-2A - Varmblodshester. 2140 meter autostart. Monteløp.
Meget dyktige Siv Emilie Løvvold sitter uten tvil på den beste hesten i dette monteløpet i form av 8 Ross Du Vernay. Franskmannen til Hans Petter Tholfsen er imidlertid ikke stabil, og galopperer jevnt og trutt. Feilfritt er vi rimelig sikker på at dette er vinneren.

2 Lovely Story gjør de fint i monte, men mangler det lille ekstra og har ikke vunnet i år. Men skal selvsagt regnes i fremste rekke igjen. 3 Honest Harry viser form både i trav og monte for tiden, men er heller ikke den tøffeste nedover oppløpet. 7 Precious Gift er muligens den som står nærmest favoritten på kapasitet, men også her er galopprisikoen høy. Hultmann-traveren 9 Nanymede K. er bra og gjør en spennende montestart her.
Rangering V5-2A: A: 8 B: 2-3-7 C: 9-1-5-4-10-6

HTML EMBED

V5-3B - Kaldblodshester. 2140 meter autostart.
Han er ikke best de siste hundre metrene den godeste 3 Dag Storm, men i kveld må det være en flott vinnersjanse for Ødegaard-traveren. Han har sittet i tet alle tre gangene etter sitt lange løpsavbrekk, men ikke klart å vinne. Det blir helt sikkert tet igjen i kveld, så får vi se om hesten orker helt hjem på det lange Momarken-oppløpet i kveld.

Det er mange outsidere i dette løpet og det kan fort komme en smell her. 2 Blessokken (i sitt livs form, og får ikke bedre løp enn dette), 6 Fjell Alva (har farten, og kan vinne hvis orken er på topp), 10 Fintore (ny regi - har vist bra fart), 4 Nebbenes Helen (i fremgang og kan få et fint løp her) og 9 Rabb Jim (vist fremgang på slutten).
Rangering V5-3B: A: 3 B: 2-6-11-4-9 C: 7-8-12-10-1

Øk moroa og spenningen til dagens løp ved også å kjøpe en lyntotokupong i spillboksen under til et av dagens spill

HTML EMBED

V5-5A/V5-2B - Kaldblodshester. 2140 meter autostart.
Et svakt felt og da er det fare på ferde. 3 Borhaug Blesa gjorde karrierebeste sist, og selv om hoppa ikke "liker" å være først i mål (1 seier på 58 forsøk), kan hun nesten ikke få en bedre oppgave enn dette. Høitomt kjenner hoppa nå og vet forhåpentligvis hvordan han skal "lure" henne først i mål.

11 Spikspretten blir favoritt og det er ikke vanskelig å forstå. Antonsen-traveren er i knallform, men han må belage seg på å gjøre grovjobben her. Det er han god nok til, men kan også bli tatt ned av smygkjørte konkurrenter da han ikke er tverrspeedig. 9 Raukvin er helt klart blant de beste på kapasitet. Hokksund-hesten så ut til å ha stabilisert seg, men i de to siste har de gamle galoppsyndene kommet til syne igjen.

1 Seval var på vei mot tet sist, så kom galoppen. Seval har vunnet ni ganger på nitten forsøk, og selv om ikke innsatsen har vært bra i de første løpene etter lang pause, kan ikke slike hester avskrives. 4 Valle Arja er i toppform, og nærmer seg en seier igjen. 8 Langaard Eld kan være et sjokk her. Ble helt bortkjørt av Berås søndag påSørlandet, men har varslet form på slutten og nå er Geir Vegard Gundersen opp i sulkyen.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 3 B: 11-9-1-4 C: 8-12-2-6-7-10-5

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

HTML EMBED

V5-3B - Varmblodshester. 2140 meter autostart.
Friskusen Herman Tvedt er fortsatt preget av ungdommens mot og er tidvis i overkant offensiv i løpene, men i dette ungdomsløpet tror vi han har en bra vinnersjanse med 10 Likeable Heldia. Femåringen vant tre ganger på sju forsøk i fjor, og kom flott tilbake etter galopp i årsdebuten. Hesten tåler å gjøre litt selv og kan svepe denne gjengen til slutt.

Solid til sølv var 4 Copa del Mundo sist og også denne tåler å gjøre litt selv. Sammen med Mette Fløttum ser det ut som en bra vinnersjanse. 7 Nithan L.B. vant uten å imponere sist og står i et litt sjanseartet spor i kveld. 3 Julia Mancuso kommer med brukbare meritter fra Sverige og kusken kjenner hesten godt. Fjerdevalget. 2 Hot Super Line har en urutinert kusk, men holder toppform.
Rangering V5-3B: A: 10 B: 4-7-3-2 C: 5-1-9-6-8

V5-4B/DD-1- Kaldblodshester. 1640 meter autostart.
Med en rekke startraske hester i første rekke, kommer det til å bli et voldsomt kjør om å nå taktpinnen her. Vi tror det er bra sjanse for at formsterke 4 Tjuragutten kan nå tet og over yndlingsdistansen setter vi denne først. Formen er på topp for Humborstad-hesten.

2 Dag møtte for gode hester ppå Klosterskogen sist. I kveld er motstanden mer overkommelig. Det er ikke helt utenkelig at Jens Kristian Brenne kan nå føringen. Uansett skal Dag sees med bra vinnersjanse. 9 Rigel Pål ga helt opp fra tet sist, men kom veldig flott tilbake etter galopp både tredje sist og nest sist. med fine rygger fra start kan dette bli riktig.

8 Jarli Mai er som kjent avhengig av ryggløp i det lengste. Har møtt bra hester den siste tiden, litt enklere imot i kveld.
Rangering V5-4B/DD-1: A: 4 B: 2-9-8 C: 3-11-6-7-1-10-12-5

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

HTML EMBED

V5-5B/DD-2 - Varmblodshester. 1640 meter autostart.
I et løp kjemisk fritt for profiler, setter vi 4 Athena Rod først. Vi betalte for hoppa i et V65-løp på Bjerke nest sist, men da endte det i dundrende startgalopp. Heller ikke som best sist, men på sitt beste har denne hoppa vist at hun kan vinne slike løp fra dødens. Meget frekt vinnertips i et svært åpent løp.

5 Fabian As holder knallform, men det står svært startraske hester på innsiden. Unngår vallaken dødens, kan han vinne dette. 2 Millbank er en klassisk frontrunner, men formen er svært uviss nå. Det er uansett en kjempefordel å komme seg foran i slike løp og Millbank gjør sine klart beste løp derfra. 9 Onassis Neo gjorde et flott løp på Kongsvinger sist, men ble fratatt seieren grunnet trang kjøring. Med flotte rygger fra start, trenger ikke bakspor bli feil.

6 Gigant Dream er variabel, men var god i seiersløpet på Klosterskogen tredje sist.
Rangering V5-5B/DD-2: A: 4 B: 5-2-9-6 C: 3-11-10-1