Foto: Hesteguiden.com

Vi tror på Edvard

Velkjørende Edvard Kristiansen sitter på to bankerkandidater på Leangen 1. påskedag. Sjekk våre travtips.

Kommersielt

Les også dagens oddstips: Nå vinner Helsingborg

Det er altså Leangen travbane som arrangerer trav denne første påskedagen, etter at Klosterskogen har avviklet to svært fine travdager der det ble levert en rekke knallprestajoner. Søndagens kjøring på Leangen bærer nok litt preg av dagen derpå, men uansett er det en del fine hester på farten.

Klikk her for å se våre V5A-tips til Leangen

Imponerte sist
Slik 7 Alsaker Faks opptrådte i sin første start hjemme på Leangen igjen etter å ha vært stasjonert i Sverige i fjoråret, er det vanskelig å se hesten tape i V5-2A. Løp i kroppen og mot enklere motstand med svært velkjørende Edvard Kristiansen i vognen, ser det ut som en sikker vinner. Han støter på brukbare 6 Gjerv Prinsen, men bortsett fra det er motstanden klart enklere enn den var sist. Vi har ingen betenkeligheter med å bankerspille hesten i V5-2A.
Rangering V5-2A: A: 7 B: 6 C: 5-2-1 C: 4-3

Klikk her for å se våre V5B-tips til Leangen

Vant med en "mil" torsdag
I V5B-spillet venter vi den til den siste avdelingen med å sette bankeren. 12 Solør Stegg var på farten i Østersund skjærtorsdag i den såkalte landsdelkampen mellom Trøndelag og Jämtland og støtte på gode konkurrenter. Solør Stegg svarte med et kanonløp og kom i mål på råsterke 26.4 full vei. Gode Remelden var nærmere femte meter bak i mål og har ikke det løpet satt seg for mye i kroppen, er det vanskelig å se Solør Stegg tape dette løpet. Vi bankerspilte også hesten på Leangen 19. mars og da vant femåringen lett. Tjue meter tillegg er selvsagt litt sjanseartet, men disse konkurrentene har Solør Stegg banket før. Vi nøler ikke.
Rangering V5-5B: A: 12 B: 3-2 C: 5-1-9-10-6-7-4-8-11

Edvard med flere bankerkandidater
Slik 9 Run Odd speedet nedover oppløpet i comebacket for to uker siden til helenkel seier, er det all grunn til å tro på topp vinnersjanse for Run Odd i V5-4A/V5-1B. Det var nesten varmblodstakter over farten til den høykapable Bokli Balder-sønnen da og vi skjønner godt dem som spiller hesten banker. Dog har Run Odd tidligere vært kjent for sine nykker, der han plutselig ikke vil løpe og siden vi har to andre bankere som vi tror enda mer på, garderer vi litt.

Først og fremst med 10 Hongslo Gutten som gjorde et solid seiersløp for gjestekusk Andre Henning Stensen for tre uker siden. Søndag er den faste kusken Frank Westberg tilbake i sulkyen, men uansett er Hongslo Gutten den som står nærmest favoritten. Tilbake etter lang pause kommer 2 Gromgut'n som vant to strake løp på høsten i fjor. Fra strek står han nærmest favorittduoen. 1 Alm Inger er i humørfylt dame som må ha det på sine premisser. Fra innerspor på strek er hun garantert et fint løp. 8 H.B. Lykkesvarte og 7 Røyns Roseld er heller ikke helt borte.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 9 B: 10-2 C: 1-8-7-5 D: 4-6-3

V5-1A - Varmblodshester. 2140 meter autostart.
Vi kan ikke bare foreslå favoritter og i den første avdelingen klemmer vi til med et sjokk som førstevalg. 1 Flying Princess satt bom fast i det lengste sist og varslet gryende storform. Denne hoppa er slett ikke verst og i et løp uten de store forgrunnsfigurene, setter vi Ragnhild Bjørnbeth og Flying Princess først. Det kan nesten ikke bli feil fra innersporet, så spørs det selvsagt om hoppa er god nok.

Tom Forkerud tror han har en vinner i norgesdebutanten 7 Corazon Amok. Hoppa har levert ålreite prestasjoner i Sverige og fra et flott springspor ladder trolig Jomar Blekkan mot tet. 11 Vacation Kosmos er i knallform, men hoppa liker best å smyge med. 20 meter tillegg og Magne Olsen som kusk er ikke en veldig hyppig seierskombinasjon på Leangen, men hun skal selvsagt regnes i toppen. Bak disse er det åpent.
Rangering V5-1A: A: 1 B: 7-11 C: 10-3-8-6-4-12 D: 9-2-5

V5-3A - Varmblodshester. 2140 meter voltestart.
Vel er det mange oversiktlige løp på Leangen denne søndagen, men den tredje avdelingen i A-spillet er ikke et slikt løp. Her er det nesten bare å trekke i hatten da det vrimler av urutinerte og ustabile hester.

Vi gir tipset til 4 Joe's Banker som har vist kapasitet, men også at han kan galoppere. Mot svært billig motstand skal det være en brukbar vinnersjanse. 5 Peak Tornado har innledet lovende og kan ta sin andre seier i den fjerde starten. 3 Fam Filiokus galopperte seg bort sist, men var bra både nest sist og tredje sist. 10 Pearl Princess avsluttet hyggelig sist og får hoppa til Arne Nilsen smyge med er hun ikke ueffen. 12 Brigand ble treer i sitt debutløp etter tet underveis. Løp i kroppen har sikkert hjulpet på.
Rangering V5-3A: A: 4 B: 5-3-10 C: 12-2-9-1-7-6-8-13-14-11

V5-5A/V5-2B - Kaldblodshester. 2140 meter voltestart.
Han fikk ikke noe spesielt fart på 3 Seter Birk, den godeste Jomar Blekkan første gang han prøvde hesten for en måned siden. Det var på sprint, full vei er trolig en klar fordel og vi setter Seter Birk først i et jevnt felt.

8 Alsaker Rosing setter vi nærmest. Sjuåringen har vært på trippelen i fire av årets fem starter og har fortsatt ikke vunnet. Er under flott utvikling og formkusk Atle Solhus vinner med det meste for tiden. Egenrådige 5 Bottem Viktor går veldig i rykk og napp og trives trolig aller best i tet. Hvis Arve Sjoner er litt offensiv her er trolig veien til tet åpen.

1 Skogbryn Viktor står fint til, men er også veldig egenrådig. 10 Buaas Terna har kapasiteten, men er nesten umulig å få feilfritt rundt. 11 Durgloma var bra i seiersløpet tredje sist, men ville lite både nest sist og sist.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 3 B: 8-5-1 C: 10-11-6-7-13-2 D: 12-9-4

V5-3B - Varmblodshester. Monteløp. 2140 meter autostart.
To hester skiller seg klart ut i dette monteløpet og siden 9 King Country Man er den klart mest travsikre av disse to setter vi denne først. Flinke Johanna Ulrica Øveraasen tar den lange turen fra Østlandet for å ri og det forteller om ambisjoner.

Langveisfarende er også 6 Quad Julry som kommer fra Tom Forkeruds stall på Forkerud. Åtteåringen har veldig lett for å galoppere, men har vist han duger svært godt de dagene han unngår galoppen og trives samtidig godt på Leangen. Bak disse er det ikke mange profiler, litt kapasitet er det dog i 7 Adios Gringo og 8 Gjølmes Jet.
Rangering V5-3B: A: 9 B: 6 C: 7-8-10-1-3-5-4-2

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Leangen

V5-4B - Varmblodshester 2640 meter autostart.
Arne Nilsen har en riktig fin fireåring i 5 Super Bluff som var imponerende i seiersløpet sist. Nå er det langløp, det betyr trolig veldig lite for vallaken. Super Bluff må ha en flott vinnersjanse her.

4 Urban Barsk står klart nærmest. Trolig vil Arve Sjoner prøve å komme seg tidlig foran, da kan hesten lede hele veien. 9 Photoflyer var klart forbedret sist og går heller ikke av veien for langløp. 6 Winter Weather har vært klart forbedret i sine to siste løp og takler Olsen-traveren distansen er han ikke helt borte. 12 Synjo Harmony står litt vrient til i tolvtespor, men over en så lang distanse løser det trolig greit.
Rangering V5-4B: A: 5 B: 4-9-6 C: 12-8-3-10-2-1 D: 7-11

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus