*Nettavisen* Sportspill.

Vi vraker City og Napoli

Foto: Getty Images/All Over Press

Både Manchester City og Napoli er priset fryktelig lavt, og da retter vi heller blikket mot Sverige. Sjekk vårt oddstips.

16.01.12 14:25

Mandagens langoddsprogram består av 33 objekter. Norge spiller åpningskamp mot Slovenia i håndball-EM, Manchester City skal ut i bortekamp mot Wigan, mens Napoli tar imot Bologna hjemme.Ellers er det ishockey, tyrkisk fotball, og øvrige kamper i håndball-EM som er hovedingrediensene på mandagens utvalg.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Les også vårt håndballtips: Norge vinner mot Slovenia i kveld

Dagens langskudd
Frankrike - Spania

Håndball-EM der to av de store lagene i europeisk håndball på herresiden møtes. Frankrike har dominert de siste årene og vunnet alt som er verd å vinne de siste årene bortsett fra EM i 2008, der det ble bronse. Spania og Frankrike spilte 28-28 da de møttes i VM for ett år siden. Dette er altså åpningskamp og 1,45 på EM-favoritten mot en av de største utfordrerne ser veldig lavt ut. Verdien ligger uten tvil på spansk seier og 2,80 på spansk seier er det nærmeste vi kommer et godt langskudd mandag. PS. Langskuddene våre på Burnley lørdag (3,30) og Genoa søndag (2,65) innfridde, men denne er nok litt mer sjansepreget.

Dagens avslag
Napoli - Bologna
Hjemmelaget gjør voldsom suksess i Champions League, men sliter mer i den hjemlige serien. Åpnet riktignok med en flott 3-1 seier borte mot Palermo i første kamp etter juleferien, men det er likefullt elleve poeng opp til serieleder Juventus. Med tre poeng her, minskes avstanden til åtte poeng. Bologna ligger som vanlig på nedre tabellhalvdel,men glimter til iblant med gode resultater. På bortebane står laget med 2-2-4. Napoli på sin side står med 4-3-2 hjemme og har altså vunnet under halvparten av hjemmekampene. Det er vanskelig å forsvare spill på Napoli til svært labre 1,22 i odds og vi står over.

Wigan - Manchester City
Det er ikke veldig mye mer fristende å prøve Manchester City til 1,30 i odds borte mot Wigan. Med sine tre beste spillere ute mot Liverpool i semifinalen i ligacupen onsdag, var det kanskje ikke så overraskende at City tapte. Mandag returnerer David Silva etter å ha vært småskadet og blitt spart mot Liverpool. Men midtbaneanker Yaya Toure er i Afrika, og forsvarssjef Vincent Kompany soner fortsatt karantene. Kompany har vært glitrende for serielederen i år. Wigan maktet 1-1 hjemme mot Chelsea, og selv om vi tror City vinner, er ikke 1,30 i odds i nærheten av å forsvare innsatser.

Sjekk denne LIVE-tjenesten for all sport

Dagens spill
Noen ganger er det slik at man må stole på magefølelsen, eventuelt ane når det snur. Undertegnede hadde kjempetro på Swansea mot Arsenal søndag, men feiget litt ut og valgte handicapvarianten med 1-0 ledelse for Swansea fra start til 1,9 i odds. Ren hjemmeseier var betalt med 4,1 i odds og i ettertid hadde jo det vært mye morsommere, selv om spillet gikk inn okke som.

Linköping - Modo
Den svenske eliteserien i ishockey er en typisk serie, der magefølelsen kanskje er bedre å stole på enn de rene fakta. Linköping var naturligvis regnet som en av de største favorittene foran årets sesong, men noe har gått galt på veien. I øyeblikket er det faktisk reell fare for at Linköping må ut i kvalserien når grunnserien er ferdigspilt. Når det gjenstår sytten serierunder av grunnserien ligger Linköping på en sensasjonelt svak ellevteplass (nest sist), men det er kun sju poeng opp til Modo som i øyeblikket innehar den svært viktige åttendeplassen. Lag en til åtte går til sluttspillet, nummer ni og ti får ikke være med på noe som helst, mens lag elleve og tolv må spille en krevende kvalserie med de fire øverste lagene fra Hocekyallsvenskan.

Linköping har tapt fire av sine fem siste kamper, den eneste seieren kom fjerde sist hjemme mot AIK (3-1). Trenerbyttet har ikke hatt noen effekt, men det er ingen tvil om at maksnivået til Linköping er blant de aller beste i Eliteserien. Med mannskapet ser det nesten perfekt ut, Mikael Håkanson er som tidligere ute, elllers er alle spillere tilgjengelig. Linköping har vunnet to av sine tre siste hjemmekamper etter ordinær tid og står med åtte seire i Cloetta Center etter ordinær tid. Har faktisk spilt fem av sine sju siste kamper borte.

Modo spiller sin tredje bortekamp på fem dager, men kommer til Cloetta Center i Linköping med fire strake seire i bagasjen og er for første gang på lenge inne på en av sluttspillplassene. Ligger altså på åttendeplass i den svært jevne eliteserien. Modo har to poeng ned til lag nummer ti, og kun tre poeng opp til Färjestad på femte. Står med sju tap etter ordinær tid på bortebane, men ingen av de ni siste er tapt etter ordinær tid. Siste regulære bortetap var mot Färjestad 5. november. Jens Westin og Freddy Meyer spiller ikke mandag, mens Björn Svensson er høyst tvilsom.

Det er ventet ca 7500 tilskuere til Cloetta mandag kveld, og Linköping vant det tilsvarende oppgjøret 27. oktober etter straffeslag (2-2 etter ordinær tid). Hjemmelaget har kniven på strupen, og vel så det, mens det ikke er usannsynlig at Modo får en reaksjon nå etter flere krevende bortekamper og marginer med seg. Hjemmeseier betales med 1,85 mandag, det er ikke veldig sprekt, men vi tror Linköping er tilbake på vinnersporet mandag kveld og setter et singelspill på denne kampen. Vår innsats er som vanlig kr 100.

Spilleforslag mandag:
Kamp 92 Linköpings HC - MODO Hockey 1,85 3,95 2,60
Klikk her for å levere denne singelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.