*Nettavisen* Sportspill.

Vidunderdama fikser julemillionene

Foto: Hesteguiden.com

Ulsrud Tea har vunnet elleve løp i 2013 og ingenting tyder på formsvikt hos lørdagens soleklare V75-banker når Bjerke byr på førjulsfest.

Noen dager før jula setter inn for alvor, er det ingen grunn til å deppe for oss som liker trav- og galoppsport. Aktivitetsnivået holder seg oppe, og vi nordmenn får spille til ekstra V65-omganger på Solvalla både mandag 21. desember og 2. juledag 26 desember. Hele julemenyen og åpningstider for Norsk Rikstoto finner du ved å klikke på her .

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

Førstkommende lørdag venter det feite 30 millioner kroner til en eventuell alenevinner i V75-spillet på Bjerke, og det er en strålende lørdag vi har i vente på landets hovedbane. Det er finaler i de forskjellige divisjonene som står på plakten, og da er det selvsagt toppløp på rekke og rad. Det er store penger å kjøre om i finalene, og de respektive vinnerne, kan plusse på hele 100 000 kroner på kontoen.

I et spill som V75 må man ha to bankere, og ved siden av folkebankeren 14 Ulsrud Tea i V75-1, som vi ikke kan gardere, falt vi til slutt ned på et foreløpig tredjevalg i spillet som vår støttebanker for dagen. Da snakker vi om 2 Mc Dreamy i V75-5, og den hesten har overraskende nok kun 7% av innsatsene på seg kl 13.00 fredag.

Toppform der i gården, og han står helt riktig til denne gangen. Da finner vi ham svært spillbar, og vi sier lykke til med lørdagens spill. Sportspill har som vanlig lagt ut en rekke andelslag (i prisklasser alt i fra 50 kroner andelen og opp til 2000 kroner andelen) på Eksperten til lørdagens stevne på Bjerke, og de spillene finner dere ved å klikke på linken under.

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

Innleveringsfrister Bjerke
V5 kl. 14.10
V75 kl. 15.00
V4 kl. 16.06
DD kl. 16.48

HTML EMBED

Tea stormer videre
I finalen for kaldblodshoppene i V75-1 kommer landets beste hoppe 14 Ulsrud Tea til start, og vi bankerspiller. Vi var aldri i tvil om det, og normalt bokfører den tøffe hoppa årets tolvte triumf på lørdag. Hun er et unikum av en hest, og etter tre strake triumfer, gikk hun et flott løp til sølv på 24.0 over en sprint sist.

Det var kun elitehesten Neslands Loke som ble for god den dagen, men hun gikk en strålende siste 700 i det løpet. Hun bekreftet med den innsatsen toppform, og tilsvarende oppgaver som lørdagens har hun løst mange ganger før. Vi trodde kanskje 10 Frøyu Oda kunne by henne kamp sist de møttes, men det gikk ikke.

Da ser vi ingen grunn til at hun skal kunne tukte henne denne gangen heller, og det er nok 3 Lauvås Blid som kan bli den hardeste nøtten å knekke. Sistnevnte viste solid form ved å vinne et V75-løp på 29.8 over 2550 meter sist, men hun er usikker. Det blir uansett tøft å stå i mot favoritten til slutt, og vi kan ikke gå i mot.

Vår rangering V75-1: A: 14 B: 10-3-11-6-13-9 C: 4-2-5-8-7-12

HTML EMBED

Står endelig riktig til
Finalen i Bronsedivisjonen har vi å se frem til i V75-5, og slik sporene er fordelt i dette løpet, synes vi det er klar fordel 2 Mc Dreamy. Han har stått kinkig til hele veien nå på slutten, men nå står han helt riktig til. Tidligere i år var han lynkjapp i fra start i fra fine spor, og vi har vondt for å se at noen kan nekte ham teten.

Fra spiss skal det i så fall en svært god hest til for å slå formbomben til Ingvild Seljord Eriksen, og vi bankerspiler tredjevalget i spillet. Hesten har foreløpig kun 7% av innsatsene på seg i spillet, og da er det ingen tvil om hvor verdien ligger her. Med de antatt tøffeste i mot i kinkige spor, tror vi vinnersjansene er solide.

S.J.`s Photo-sønnen avsluttet noe helt enormt til seier på 14.6 over en sprint i den nest siste starten (kneblet gode Sprite Flight til slutt der, og sistnevnte slo Hope And Love & co i den siste starten), og etter en meget tøff åpning på løpet sist, holdt han stand i det lengste til slutt (tapte kun for 12 Thai Cardinal der).
Vår rangering V75-5: A: 2 B: 10-9-3-12 C: 4-6-11-1-7-8-5

V75-2, 2140 meter voltestart
Finalen for varmblodshoppene har vi å se frem til i V75-2, og slik den foreløpige kryssfordelingen er i løpet, må vi nesten sette 13 Punkt Ett fremst. Hun har kun 7% av innsatsene på seg, og det kan ikke være riktig. Hun har hatt en flott sesong med over 300 000 kroner innkjørt, og på lørdag jakter hun årets åttende triumf. Det er fortsatt toppform på henne, og da kan det meget vel bli seier. Hun tapte hhv for Hope And Love og Premance Simoni tredje sist og nest sist, og det er ingen skam.

Sist gikk hun et strålende løp til tredje på 16.2 full vei etter tidlig galopp, og hun "spiste" 3 Thai Chaiyo ved triumfen på 14.3 full vei øverst i raden.

Nevnte 3 Thai Chiyo er muligens litt bedre nå enn hun var da, og da skal selvsagt favoritten tilmåles solide vinnersjanser. Hun har vunnet to strake triumfer nå på slutten, men det har vært i relativt billige lag. Klart tøffere i mot på lørdag, og når det er en viss fare for at hun havner i "dødens", er det snakk om en favoritt i fare.

I tet vil trolig Per O. Midtfjeld sitte bak 1 Simoni`s Spice, og da kan det bli sjanseartet for favoritten. Uforandret fin form er det på 11 Jalapeno Broline (sølv tre ganger på rad), mens nevnte 1 Simoni`s Spice holder litt usikker form (dog god nok på sitt beste). Vi krysser også av for 9 Thai Monroe, men da stopper vi.
Vår rangering V75-2: A: 13 B: 3-11-1-9 C: 4-7-14-12-2-5-6-10-15-8

V75-3, 2100 meter autostart
Sølvdivisjonsfinalen for varmblodshestene i V75-3 har blitt et strålende løp, og vi synes vinnerkandidatene er mange i dette løpet. Piler til tet gjør 2 Fleetfoot Hanover, men vi er litt usikre på om kusk Vidar Hop vil sitte foran på full vei. Slipper han føringen, kan løpet åpne seg opp, og da tyr vi til bred gardering. 2 Fleetfoot Hanover holder absolutt toppform, noe tre strake triumfer nå på slutten, forteller alt om. Hun speedet inn til en enkel seier på 16.0 full vei sist, og uansett posisjon underveis, må hun tilmåles solide vinnersjanser.

Fin form er det på 3 Lightsonlightsoff, og han kan fort sitte tidlig i tet, hvis Hop slipper. Han var gnistrende god ved triumfen på 14.5 full vei nest sist, og han kan gjenta den bedriften på lørdag. Varslet stigende form sist gjorde 1 Orion Hindø (høyt toppnivå), og han står endelig fint til. Full form er det på trioen 4 Cantabharmony, 6 Megamuscle og 7 Underpaid Hanover, og alle tre er seiersaktuelle med klaff.

Etter at både 5 Wy Fi og 9 Ultimate Lindy har blitt strøket i dette løpet, ser det nå langt bedre ut for 11 Thai Merlot (spennende i ny regi) og 12 Sizzling (høyt toppnivå), og vi ser ikke helt bort i fra at den duoen kan dukke opp helt der fremme i striden til slutt, med litt tempo på løpet (krysses på storbongen).

Vår rangering V75-3: A: 2 B: 3-1-4-6-7 C: 11-12-8-10

V75-4, 2100 meter autostart
I V75-4 er det finalen i Grunndivisjonen som gjelder, og vi har klart mest tro på fire hester. Det er sjanseartet med bakspor i disse løpene, men vi må likevel sette 11 F.X. Pips fremst. 5-årshoppa til Frode Husbyn har imponert voldsomt i høst og vinter, og triumfen på 16.9 full vei sist, ble av den enkle sorten. Det ser ut til at Fill V.-datteren har veldig mye å gå på, og med litt flyt på veien, skal det kunne dreie seg om en topp vinnersjanse på ny.

Dog ingen banker med disse forutsetningene, og fra tet er 4 Womanizer snakk om hesten å fange til slutt. Den storvokste 4-åringen er lynrask fra start, og vi tror ingen nekter ham teten. Nilsen-traveren var litt tung i kroppen ved triumfen på 16.6 over 2640 meter sist, men han rapporteres å være forbedret til lørdagens dyst. Vi synes 8 Viking Va Bene så veldig fin ut før han ble sjenert til galopp inn mot den siste svingen i EM for 3-åringer sist, og på tross av et dårlig spor, avskriver vi ikke ham.

Overflydd ned startsiden blir 1 Above Every One, men dersom det løser seg underveis, er ikke han ueffen. Veldig god ved triumfen på 16.5 full vei i Danmark sist, og han har gjort det skarpt i Norge tidligere. Vi synes det er opp en klasse for trioen 5 Miracle Of Joy, 7 Love Voice og 9 Lucky Coral, og da dropper vi dem.

Vår rangering V75-4: A: 11 B: 4-8-1 C: 5-9-7-10-2-3-12-6

V75-6, 2100 meter autostart
Finalen i Gulldivisjonen venter oss i V75-6, og vi tror tre hester gjør opp om den gjeveste sjekken til slutt. Sportspill var i kontakt med Gunnar Austevoll i morgentimene fredag, og han var bestemt på å sitte i tet med 1 Kejser K.D., og det kan gjøre sitt til at løpet kan åpne seg opp.

Vi har ikke ståltro på at 1 Kejser K.D. holder unna i fra tet til slutt, men siden han skal sitte i tet (har i hvert fall sagt det, og da gjenstår det å se om han holder ord), er det ikke lett å gå på et bankerspill på 4 Mr. X.F. Royal. Han kan fort havne i "dødens" da, og det er slett ikke lett å vinne i fra den posisjonen i denne klassen. Unngår han posisjonen utvendig for leder, skal dog vinnersjansene være solide, og han skal uansett være snakk om en favoritt.

Etter en liten pust i bakken, var han tilbake som en god vinner på 13.6 full vei sist, og han er normalt forbedret med løp i kroppen etter litt pause. Vi velger dog å gardere, og vi finner to motbud.

Et vel så godt løp som favoritten gikk sist, gikk 3 Priority Photo (sølv på 13.6 full vei), og han har neppe vært bedre i Norge enn han er for øyeblikket. Han har kun 3% av innsatsene på seg, og det er spennende. Etter fire strake triumfer gikk 12 Broadway Legs på et nederlag sist, men han kan fort være tilbake som en vinner.
Vår rangering V75-6: A: 4 B: 3-12 C: 1-9-11-6-2-10-8-7 D: 5

V75-7, 2140 meter voltestart
Et flott kaldblodsløp for den nest høyste klassen i Kristianiapokalen avslutter denne V75-rebusen, og vinnerkandidatene er mange. Vi synes 7 Pondus står veldig gunstig inne i dette løpet på lørdag (hadde 20 meter tillegg på 6 Norheim Jærv sist de møttes, og nå står de likt), og det er fortsatt toppform på 6-åringen. Han gikk et nytt sterkt løp til sølv på 26.2 full vei i Sverige sist, og vi synes han er vel lite spilt med 10% av innsatsene på seg.

Et nytt sterkt løp til seier på 26.8 full vei gikk 12 Briskeby Rauen på onsdag, og han er snakk om en vinnerkandidat på ny. Således alt for lite spilt med 3% av innsatsene på seg, og vi krysser tidlig.

Sterkt stigende form er det på 11 Moe Svarten (avsluttet strålende til sølv på 26.1 full vei sist), og Bjerring-traveren kan gå helt til topps denne gangen. Storfavoritt blir 9 Torpa J., men han sprudlet ikke ved triumfen på 26.3 full vei sist. Det er også galoppfare i fra start på 6-åringen, og da er han en favoritt i fare.

Eventyrlig god i tre strake seiersløp har 6 Norheim Jærv vært nå på slutten, men han står litt tøffere inne i løpet på lørdag, kontra de to siste seiersløpene (20 meter dårligere inne). Da kan det bli tøft å legge på til den fjerde strake triumfen, men slik form Järvsöfaks-sønnen legger for dagen, er han skummel å utelukke.
Vår rangering V75-7: A: 7 B: 12-11-9-6 C: 14-5-13-3-1-2-8 D: 10-4

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.