*Nettavisen* Sportspill.

Viking til semifinale

Foto: Scanpix

Vi tror Viking fikser Brann i kveld og kommer seg til semifinale. Sjekk vårt oddstips.

14.08.11 09:57

Sportspills meny søndag:
Oddstips 1: Vi tror på Nybergsund
Tippetips: Siste sjanse for Løvene
Premier League: Les våre analyser og tabelltips
Lesertips: Lesernes oddstips søndag

Etter en lørdag der det minste gikk skeis er det bare å ta nye tak søndag. Vi trodde på Queens Park Rangers lørdag og fikk 0-4 i hatten, slik er verden. Og slike smeller må vi tåle. Søndagens langoddsprogram består av 82 objekter, og det to spennende kvartfinaler fra NM, full runde i Adeccoligaen, mens både Manchester United og Chelsea serieåpner borte. For øvrig er det fotball fra Sverige, Danmark, Tyskland og Frankrike, så det er rikelig å ta fatt i.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
Fredrikstad - Molde

Dette er altså cup og kvarttfinale. Variable Fredrikstad tapte fortjent hjemme for Stabæk sist fredag (1-2) og gikk dermed på sitt andre strake tap. Men har ellers vist at de på sitt beste matcher alle lagene i Tippeligaen og i ettermiddag kan trener Tom Freddy Aune velge fra øverste hylle (skadefritt mannskap). Molde viste påny svakhetstegn på bortebane sist søndag mot Rosenborg, og serielederen har ikke bedre bortestats enn 5-1-4. Vi synes oddsen på denne kampen er skjevt satt, og mener mulighetene til Fredrikstad er bedre enn oddsen indikerer, og var veldig lenge inne å bruke Fredrikstad som et av dagens offisielle spill. 2,65 på Fredrikstad er etter vårt skjønn det klart mest aktuelle alternativet i denne kvartfinalen. Selv om Ole Gunnar Solskjær aldri kommer til å innrømme det, så er det seriegullet som er det soleklare målet for Molde denne sesongen. Og cup er som kjent cup.

Ljungskile - GIF Sundsvall
Bortelaget kommer til denne kampen med sju strake seire og er dermed helt opp på tredjeplass. Bortestatsen viser likevel ikke bedre enn 3-3-3, og i en svært jevn liga er det svært nærliggende å tro at et tap nærmer seg veldig. Ljungskile kommer fra fra to strake seire, og spesielt imponerende var 3-1-seieren borte mot Hammarby mandag. Denne kampen ser helt åpen ut, men slik oddsen er satt, er 2,50 på hjemmeseier et svært spennende alternativ.

Dagens avslag
Engelsk championship

Hjemmelagene Cardiff og Blackpoll er satt til henholdsvis 1,50 og 1,70 i sine respektive hjemmekamper mot henholdsvis Bristol City og Peterborough. Det er det det bare å glemme. Lørdag skulle hele Norge spille hardtsatsende Leicester hjemme mot et svekket Reading og det endte med 2-0 seier til Reading. I Championship er det så tett og jevnt at dagens to "lavoddsere" er det bare å skygge unna.

Chelsea og Manchester United
Begge storhetene sesongdebuterer på bortebane og i vanlig stil er oddsen deretter. Chelsea hadde 7-5-7 på bortebane sist sesong, mens Manchester United kun vant fem kamper (5-10-4). Da er det ingen grunn til å løpe skjorta av seg for 1,50 (Chelsea-seier) eller 1,38 (United-seier).

Randaberg - Sandnes Ulf
Sandnes Ulf har tatt 28 poeng på sine ti siste kamper og har etter forrige helgs seier over daværende serieleder Ranheim overtatt tabellteten. Men er ikke allverden totalt sett på bortebane 3-1-4. For Sandnes Ulf må både midtstopper Ronny Esepdal og den gode islendingen Steinthor Thorsteinsson sone karantene. Randaberg biter normalt godt fra seg på hjemmebane (3-2-3) og et litt svekket Sandnes Ulf-lag kommer ikke til dekket bord her. 1,50 er oddsen på borteseier her, det synes vi er helt uaktuelt og advarer heller for en mulig skrell her.

Dagens spill:
Viking - Brann

Prestisjeduell mellom Viking og Brann skal avgjøre hvem som blir det fjerde laget i semifinalen i cupen. Lagene har allerede møttes to ganger i Tippeligaen denne sesongen. Viking vant 4-0 i Stavanger, mens Brann vant 3-2 i Bergen for halvannen uke siden.

Vi hadde svært god tro på Viking sist søndag hjemme mot Tromsø og et oppadgående og formsterkt Viking-lag innfridde selv om ikke seierssifrene ble større enn 2-1. Tapte ufjortjent 2-3 borte for nettopp Brann fire dager tidligere, og slo Fredrikstad 2-0 hjemme i kampen før det. Spillemessig er det klar bedring for Viking-laget, men avstanden til nedrykksstreken er fortsatt ikke mer enn sju poeng. Brann har inntatt andreplassen på tabellen etter en serie sterke kamper i sommer og fortsetter å overraske fotball-Norge. På bortebane er det nesten enten eller (4-1-4).

Trond Olsen er spilleklar etter overgangen fra Rosenborg, Indiri Sigurdsson er tilbake etter karantene og bortsett fra langtidsskadde Patrik Ingelsten og Tomasz Sokolowski er det ingen problemer i Viking. For Brann må løpsmaskinen Rodolph Austin sone karantene, mens Fredrik Haugen er friskmeldt og klar til dyst igjen.

Det står 7-3-1 på de elleve siste seriemøtene i Stavanger, lagene møttes også i en cupkamp i Stavanger i 2007. Da vant Viking 2-0. Vi tror på en svært fin sjanse for Viking her, og fraværet til Austin svekker ikke den troen. Nå synes vi dessverre Norsk Tipping var ordentlige kjipe med hjemmeoddsen og 1,65 er dessverre for lavt til å forsvare et singelspill. Således må vi kombinere, og vi retter fokuset på en kamp i Fair Play-ligaen.

Åsane - Mandalskameratene
Svært skuffende sesong for Magnus Johanssons Åsane, som tok tre seirer på de fire siste kampene før ferien, men sommerferien har åpenbart ikke blitt benyttet godt. Samtlige tre kamper etter ferien er nemlig tapt, to av dem er attpåtil spilt hjemme i Åsane. Dermed er det faktisk bare tre poeng ned til Nest Sotra på nedrykksplass.

Mandalskameratene har også slakket av på farten og to av de fire siste er nå tapt. Ligger likevel fortsatt på tredjeplass og har ti poeng ned til Nest Sotra og sju poeng ned til Åsane. Formsvikten kan forklares med skader og tap av spillere. Eirik Schulze er dratt til Viking og spissmakker Christian Tvedt har pådratt seg brudd i foten. De to gutta har scoret 14 av 32 mål for Mandalskameratene. Thomas Lia har reist i militæret og noen nye spillere er hentet inn.

Åsane har 4-2-2 på hjemmebane, mens Mandalskameratene har en bra bortestats med 4-1-2. Nå er det alvor for Magnus Johansson og Åsane og kapasiteten til laget er det liten tvil om. Et Mandalskameratene tynget av fravær og muligens formsvikt bør være et passende offer. Vi slår til på 2,00 for hjemmeseier og kombinerer denne med Viking. Dermed får vi en dobbel til 3,30 i odds og vår innsats er som vanlig 100 kroner.

Spilleforslag 2 søndag:
Kamp 60 Åsane - Mandalskameratene 2,00 3,65 2,30
Kamp 67 Viking - Brann 1,65 3,40 4,00
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.