Gå til sidens hovedinnhold

Vikingen vinner igjen

Stortalentet Viking Frecel jager sin femte seier på Biri torsdag. Sjekk våre V5-tips til Biri.

Biri travbane byr på dobbel V5 denne torsdagskvelden og menyen inneholder to høyinteressant kvalifiseringsløp til Prinsesse Marthä Louises pokalløp. Vi finner vår banker i det ene av disse kvalløpene.

Klikk her for å se våre V5A-tips til Biri

Fra et nydelig tredjespor bak bilen ligger det meste an til tidlig tetkjenning for stortalentet 3 Viking Frecel og derfra er det svært vondt å se Jan Kristian Waaler-traveren tape dette. Kapable 1 C.C. Simon har ikke vært som best i sine to siste starter og med usikker form i bagasjen velger nok Geir Vegard Gundersen å slippe teten her, da det er viktigst å komme seg til finalen. Talentfulle 5 Thai Offshore har trukket spor på utsiden, mens lovende 2 Youremyman og 6 I.D. Gann Gill foreløpig ikke holder riktig samme klasse som vår banker. Vidar Hop er en svært stødig makker på vår banker Viking Frecel.
Rangering V5-5A/V5-1B: A: 3 B: 1-5-2 C: 6-4-7-8 D: 9-10

Klikk her for å se våre V5B-tips til Biri

V5-1A - Varmblodshester 2100 meter auto
2 Penny Grace Lane synes vi er et svært spennende førstevalg i den første A-avdelingen. Vi satte hoppa først også i årsdebuten 10.mars og da vant hoppa lett etter tre måneders pause. Fra spor to bak bilen skal det være fine muligheter for tetkjenning her og stallhestene til Steinar Hom viser flott form om dagen.

Kapable 4 Eliminator var uheldig i sitt comeback, men viste fin fart i sisterunden. Står flott til spormessig her og er garantert kraftig forbedret med løp i kroppen. 12 Wendy Way har tapt sportrekningen, men er blant feltets mest kapable. Solid siste 700 via sporene i sin siste start og med klaff underveis spurtet hun fort. 8 Borderline har havnet i tårnet i to av sine tre siste starter og har trukket vanskelig åttendespor. 7 Beak's Princess er ei lovende treårshoppe som ble offensivt kjørt i sisterunden sist mot tøff motstand. Skal ikke glemmes her.
Rangering V5-1A: A: 2 B: 4-12-8-7 C: 5-6-9-3-11-10-1

V5-2A - Kaldblodshester 2100 meter auto
Vi støter på en tung favoritt i den første A-avdelingen i form av 4 Øyfrisk. Har levert noen helsvette sprintløp tidligere i år, men kunne ikke macthe gode Alsaker Piril sist. Torsdag er distansen 2100 meter og det er ikke noen fordel for litt hissige Sokna Troll-sønnen og vi synes Øyfrisk blir for mye spilt her. Han kan vinne, men må garderes.

2 Huserapp står flott til og formen er utmerket på vallaken. Er variabel på startsiden, men fra et flott andrespor bak bilen må det nødvendigvis bli et fint løpsopplegg. Bjørn Garberg har gjentatte ganger den siste tiden varslet for 5 Bottolf. Sist så hesten seiersfarlig ut mot oppløpet, men stummet litt mot mål. Står fint til her og skal krysses tidlig. Det skal også kapable 1 Husanlynet som utstyres med Lars Anvar Kolle. Uten galopp duger denne trønderen i slike omgivelser.

6 Myklejenta har galoppert mye den siste tiden og også møtt tøffe motstandere i V75. Nå setter eier Sverre Skrugstad seg opp fra et vrient startspor. Kapasitet finnes det også i 11 Frøen Balder (dog vist lite denne sesongen) og 9 Rinde Rappen (kan smyge med herfra).
Rangering V5-2A: A: 4 B: 2-5-1 C: 6-11-9-7-8-3-10 D: 12

Annonse: Øivind Grøstad hadde 11.4 siste 500 på denne oddsbomben i V5-3A. Ai, ai for et drag

V5-3A - Varmblodshester 1609 meter autostart
Usedvanlig åpent sprintløp i den tredje avdelingen i A-spillet der de antatt beste hestene har trukket dårlige startspor. Supervariable 3 Nanna Pride har imidlertid trukket et bra startspor og har vært uheldig i sine siste starter. Vant direkte i årsdebuten og har utvilsomt kapasitet til å vinne et slikt løp.

12 Fabian As har trukket et kinkig spor, men har løftet seg betydelig i regi Eirik Høitomt og gjorde karrierebeste i seiersløpet sist der han var helt nede på 13.6 som sterk tetvinner. Eirik Høitomt er en mester i å finne de riktige lukene underveis og Fabian As kan speede fryktelig fort. 8 Showmethecigar innfridde helenkelt som vår banker nest sist på Klosterskogen. Sist ble det galopp og fra åttendespor må det løse seg underveis. 1 Ocean Crown står svært innbydende til i førstespor og ikke utenkelig at Ole Henrik F. Olsen vil prøve å sitte foran her.

10 Rex Palema dukker opp i regi Steinar Holm. Har vært svært sparsomt startet de to siste sesongene, men kapasiteten er det lite å utsette på og Steinar Holm har form på stallen i øyeblikket og bakspor kan bli rett i dette løpet. 4 Thai Quest speeder fort med riktig reise underveis og står interessant til her.
Rangering V5-3A: A: 3 B: 12-8-1-10 C: 4-7-5-11-9 D: 6-2

V5-4A - V5-1B - Kvalifisering Prinsesse Märthas Louises pokalløp
Den første kvalifiseringen til Märtha-løpet ser på forhånd ut som klart svakere enn den andre. Men det kan ligge an til tidlig tetkjenning for løfterike 3 J.T's Crown som imponerte med enkel seier fra tet sist og enkelt slo gode Youremyman. Buckaroo K. sønnen er under flott utvikling og blir ikke enkel å slå dersom han ikke må bruke for mye krefter for å komme seg foran.

Bjørn Goop-trente 4 Viking Spirit har ikke startet siden han fikk kraftig melkesyre i et treårsløp under Oslo Grand Prix-helgen. I starten før var han sjanseløs fra dødens til å gå i nærkamp med C.C. Simon. Kan muligens utordre om teten her, og skulle han komme foran er det naturligvis topp vinnersjanse. Trønderhesten 9 Tanita's Broadway er også en riktig fin hest, men fra bakspor (med tempodemping i front) kan det bli tøft å vinne. 6 Kilkenny galopperte seg vekk sist, men var solid treer bak Viking Frecel og Thai Offshore nest sist. Spor seks er sjanseartet og derfra kan det bli vel tøft å vinne.

5 Crazy News er herdet blant de beste, men ser ut il å ha stoppet opp utviklingsmessig og kan neppe sees som en vinner her.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 3 B: 4-9-6 C: 5-2-10 D: 1-7-8

V5-3B - Kaldblodshester 2100 volte:
Kaldblodshester i lavt grunnlag er den kraftige kosten for oss spillere i V5-3B, og det blir ikke bedre av at sju av ti startende hester ikke har vært ute i totoløp. Slike løp burde vi vært spart for. Gunnar Austevoll trer inn i sulkyvognen istendenfor Berit Tveter Alm på kapable 8 Løset Moemi og det er en voldsom kuskeforsterkning. Løset Moemi har vist fin fart ved flere tilfeller og feilfritt skal det være vinnersjanse.

10 Bjøroli hang bra med bak svært gode Torianna sist på Momarken og noterte sterke 32.6. Så ikke ut som en veldig vinnerlig dame, men dette løpet er billig. Ustartede 4 Solberg Eldri og 6 Bleiklijoker'n leverte begge ålreite prøveløp og kan sikkert noe under prøveløpstiden. Gode kusker hjelper godt på. 3 Atom Jutul'n viste voldsom fart i et treårsløp på Bjerke 29. juni, men galopperte flere ganger underveis. Kan helt sikkert ned mot 33-tallet feilfritt og kanskje litt til?
Rangering V5-3B: A: 8 B: 10-4-6-3 C: 9-2-1-7-5

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Biri

V5-4B - Kaldblodshester monte 2100 meter auto:
Fra kaldblodshester i lavt grunnlag til monte. 5 Rydell har stort sett levert varene hver gang i monte, selv om han varierer litt i prestasjonsnivået. Møter flere formsvake konkurrenter og blir favoritt sammen med flinke Liv Pedersen. Gamlingen 4 Huldre Gutten holder fortsatt koken og slo nevnte Rydell sist og kan gjøre det igjen.

2 Alm Tindar er jevn og flink og selv om ikke 2100 meter er yndlingsdistansen skal han ikke overses i disse omgivelsene. 1 Eld Pål holder usikker form nå, men kapasiteten er bra. 9 Nordlirappa er heller ikke i toppform, man kan kanskje tenne til i monte.
Rangering V5-4B: A: 5 B: 4-2-1-9 C: 3-8-7-6-10

V5-5B - Kaldblodshester 1609 meter autostart:
Kun ni hester til start i den avsluttende B-avdelingen og igjen setter vi Gunnar Austevoll først med en hest fra Berit Tveter Alm. 3 Løset Elden vant sikkert nest sist foran Sjurmin. Sist ble det galopp. Sprint er neppe noe pluss, men det er det trolig heller ikke for flere av de antatt tøffeste konkurrenten.

Det kan være så at 4 Torpa Jo inntar taktpinnen her og til tross for høyst usikker form, må Torpa Jo ha et bra bud på seieren da. Viste flott kapasitet i et par seiersløp i fjor høst, men har ikke fått det til å klaffe å årets fire første starter. Løser normalt fort bak startbilen. 8 Sjurmin måtte trave utvendig for Løset Elden nest sist, men var med i seierskampen i det lengste. Sjurmin må nok igjen belage seg på å gjøre litt av jobben selv, men formen er på topp selv om han skuffet litt sist (dog mot bedre hester).

5 Jora Eld er en svært spesiell herremann med en en meget variabel stridsmoral. Sprint er uansett et klart pluss og fra tet eller lederrygg kan han muligens lures først i mål av Vidar Hop. 7 Næskvikk har vært svak i sine to siste starter, etter et et meget positivt løp tredje sist. Møter enklere motstand nå og uten galopp kan han vinne.
Rangering V5-5B: A: 3 B: 4-8-5-7 C: 9-1-2 D: 6

Kommentarer til denne saken