WGC-Dell Technologies Match Play

Turneringen starter onsdag 22. mars

Viktor Hovland møter Matt Kuchar fra USA i sin første match, og de slår ut onsdag kl 20.06 norsk tid.

Austin Country Club - Austin, Texas

Turneringen sendes på Viasat golf og Viaplay

Annerledes spilleformat

World Golf Championship-Dell Technologies Match Play er en turnering på PGA touren som har gått hvert år siden 1999.

Siden 2016 har den gått på Austin Country Club, som ligger like utenfor Austin i Texas. Den er den eneste av World Golf Championship-turneringene som spilles i match play-format.

Det er 64 av de 77 beste spillerne i verden på start, og formatet er helt annerledes enn i en vanlig turnering. Her er de delt inn i 16 grupper med 4 spillere i hver, og de 16 beste på verdensrankingen er toppseedet i hver sin gruppe.

Vinnerne av hver gruppe går til finalespillet som gjennomføres lørdag og søndag. Da er det 1/8 dels finaler og kvartfinaler på lørdag, mens semifinalene og selve finalen går søndag. Taperne av semifinalene spiller om tredje og fjerdeplassen samtidig som finalen.

Banen er ikke den lengste de spiller, men er designet av Pete Dye, og da vet man det blir hindringer underveis. Det er små dype bunkere, og ondulerende terreng, så å være presis både fra utslag og på innspill er viktig hvis man skal gå hele veien.

Fjorårets vinner ble Scottie Scheffler fra USA. Han slo Kevin Kisner i finalen, og med formen Scheffler er i for øyeblikket er det ingen overraskelse om han gjentar bedriften.

All oddsen på turneringen finner du her

Viktor Hovland er i form

Viktor Hovland har hatt en fin innledning på 2023, og har sneket seg inn topp 20 i fem av de seks turneringene han har spilt. Han startet med 18. plass på Hawaii, og fulgte opp den med 13. plass under AT&T Pro-Am på Pebble Beach.

I WM Phoenix Open i midten av februar fikk han igjen en liten nedtur på banen han har slitt med å få storspillet til å sitte. Etter å ha misset cuten i både 2020 og 2022, klarte han i hvert fall det denne gangen, men måtte ta til takke med en 42. plass til slutt.

Etter den turneringen har spillet sett bedre og bedre ut, og fra 20. plass i Genesis Open, til 10. plass i Arnold Palmer Invitational, klinket han til med delt 3. plass i The Players på TPC Sawgrass for 14 dager siden.

Her var han aldri helt i seierskampen, for Scottie Scheffler var i en egen klasse etterhvert(vant med fem slag). Hovland gjorde et ordentlig rykk fra hull 9 til 13 på søndag, hvor han satte fire birdies på fem hull, noe som sørget for at han snek seg helt opp til delt tredjeplass med Tom Hoge fra USA.

Det var stabilt og solid spill fra nordmannen, og det blir spennende å se om han kan fortsette dette i Austin denne uken.

Overkommelig gruppe

I match play er det en litt annen måte å spille på enn i en vanlig slagturnering. Det handler om å vinne flere hull enn motstanderen, og det gir muligheter for å risikere litt mer. En morsom spilleform der man går mer for gull enn å tenke konservativt og sikkert.

Hovland er topprangert i sin gruppe, som ellers består av Matt Kuchar, Chris Kirk og Si Woo Kim. Ut i fra de som er på start, har nordmannen havnet i en gruppe der det bør være gode muligheter for avansement.

Chris Kirk kan kanskje bli den tøffeste å ta seg av. Han startet året med to tredjeplasser i januar før han vant Honda Classic for en måned siden. Siste gangen han var i aksjon var i The Players, og da misset han cuten.

Matt Kuchar er en veteran på touren som stort sett spiller veldig stødig golf. Så langt i år har han slitt en del, og har blant annet misset cuten i tre av seks turneringer, inkludert de to siste. Det beste han har gjort er syvendeplassen fra Sony Open på Hawaii i januar.

Si Woo Kim er en spiller som kan variere fra det helt fantastiske til at han er totalt bortreist. Han vant Sony Open på Hawaii i januar, men etter det har han ikke vært topp 20, og har misset cuten en gang.

Alle disse tre er spillere Viktor Hovland bør slå på en normal dag, selv om det er litt mer åpent når det skal avgjøres i løpet av en runde. Hovland er favoritten til å ta seg videre fra gruppen, og oddsen på 2.40 på at han skal klare det kan spilles.

Vårt tips er at Viktor Hovland vinner gruppe 8. Det spiller du på her til 2.40 i odds

Favoritten til å gå hele veien og vinne turneringen er selvsagt Scottie Scheffler. Verdenseneren har ikke vært dårligere enn nummer 12 i sine ni siste turneringer, og har vunnet to av de fire siste. Han gikk til topps i Phoenix Open i februar, og utklasset resten av feltet i prestisjetunge The Players for to uker siden.

Scheffler er også regjerende mester i denne turneringen, og ble i tillegg nummer to i 2021. Dette er tydeligvis en bane han trives på og et spilleformat han liker.

Oddsen på seier til Scheffler er på 9.00, og selv om vi vet det er vanskelig å spå vinneren av en golfturnering, er dette verdt et forsøk.

Seier til Scottie Scheffler gir 9.00 i odds, og det spillet leverer du her