(Hesteguiden.com)

Vinner direkte i ny regi?

Hyperkapabel fireåring kommer ut i regi Trond Anderssen. Vi klemmer til direkte. Sjekk våre Klostertips.

Kommersielt

Sportspills meny:
Lunsjtips Bjerke: Sitter ikke fast denne gang

Galopptips: Ny tipsklaff?
Oddstips: Umulig oppgave for Villarreal?

Klosterskogen travbane er tilbake i hverdagen etter et særdeles vellykket påsketrav og inviterer til dobbel V5 torsdag kveld. Det er slett ingen enkel meny spillerne står overfor og her kan det bli fine penger.

Klikk her for å se våre V5A-tips til Klosterskogen

Sportspill-redaksjonen er ikke redd for å prøve seg med friske bankere og denne torsdagen på Klosterskogen er intet unntak. Hyperkapable Sagi Faks er havnet i trening hos Trond Anderssen og har de dyktige folkene i Vestre Ådal fått skikk på Jærvsøfaks-sønnen kan det bli et innbringende år. Sagi Faks galopperte bort et lass med kroner i fjor, og vant ett løp på åtte starter. Den seieren kom i hestens femte siste start (på Bjerke 25. august). Den dagen løste Sagi Faks veldig fint fra femtespor i volta og overtok teten midt i den første svingen. Vel i tet ble det en sjarmørettappe og Sagi Faks vant svært enkelt. Gjorde også et flott løp til tredje fra langt tillegg tredje sist.

Torsdag har Sagi Faks trukket spor sju i volta sammen med volteekspert Geir Vegard Gundersen og selv om galopprisikoen fortsatt er høy, tror vi det er bra sjanse for at Sagi Faks kan komme seg tidlig til tet her. Og skulle denne krabaten først komme seg foran, blir han ikke lett å slå. Vi har respekt for 8 Odin J.R, men fra et kjelkete bakspor kan det bli langt fram. Stabukken 3 Frøy Balder vil ikke vinne travløp og 4 Løkki Vilma skal takle et trangt fjerdespor sammen med urutinerte Vilde M. Kals. Vi trår til med en frekk og spennende banker.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 7 B: 8-3-4-2 C: 10-12-1-11-6-5-9

Klikk her for å se våre V5B-tips til Klosterskogen

V5-1A:
Mange vil nok ty til 2 McCormick som banker i V5A-spillet. Running Sea-sønnen hadde en kanonsesong i fjor og sprang inn nesten en halv million kroner og vant sju løp. På seks starter i år er det blitt to seire, og seirene er kommet i løpet av de tre siste startene. Tredje sist vant hesten lettt fra tet og gode Makarov ble enkelt avvist. Sist var McCormick knallgod vinner etter et forholdsvis tøft løp. Her er det nesten tetgaranti og skulle hesten mot formodning bli overflydd, så er det ingen fare med å sitte i rygg på Klosterskogen (siste indre).

6 Last Speed Laday var svært uheldig i Sverige sist og havnet i en dårlig rygg da. Har stort sett bare gjort gode løp i det siste og trives utmerket på Klosterskogen. Last Speed Laday klarer trolig ikke å overfly favoritten fra start, men vi har veldig god tro på at Kolle kan komme seg ned i lederryggen og derfra få muligheten på siste indre. Derfra kan Last Speed Laday vinne. Men det kan også være 5 Beat The Tag som kommer seg ned i lederryggen ut av den første svingen. Ble helt bortkjørt (altfor offensivt) sist og gikk i veggen på slutten. Det løpet kan sitte i kroppen, men med ryggløp trives nok Tagliabue-sønnen vesentlig bedre.

3 S.J's Majesty og 4 Conway Holl er begge fine hester, men vi tror ikke de kan utfordre vår favorittrio.
Rangering V5-1A: A: 2 B: 6-5 C: 4-3 D: 1

V5-2A:
Ingen tvil om at 2 Super Fighter er best i den andre avdelingen, men annetspor volte og sprint gjør dette til en favoritt i fare. Galopperte hemningsløst fra samme spor i et V75-løp på Biri i sin nest siste start. Meget god i seiersløpene både tredje sist og sist og får Geir Vegard Gundersen formhesten avgårde fra start er det en trolig vinner. Men vi garderer når betingelsene er som de er.

3 Tib Tiara vant to løp i fjor, ett av dem her på Klosterskogen. Havnet helt feil på det sist og trøtnet til slutt. Fra spor tre vil nok Eirik Høitomt prøve på tet her og derfra fighter hoppa godt. 1 Chambermaid har ikke vunnet løp siden 2009, men fra et perfekt førstespor må det bli et fint opplegg underveis. Hang fint med mot gode hester nest sist. 5 Thaia Classic hadde en strålende treårssesong, men kom aldri til start i den viktige fireårssesongen. Tre løp i kroppen nå og sist var det bedring å spore, da spurtet hoppa fint etter innvendig løp underveis. Motstanden her er klart overkommelig.

11 Mighty Lady har galoppert seg bort i sine to siste starter, men har vunnet V75-løp i år. Formen er usikker nå, men på kapasitet er Heisholt-hoppa blant de bedre i feltet. 6 Terra Nova vinner svært sjelden, men god kusk og fint startspor gjør at vi setter denne på.
Rangering V5-2A: A: 2 B: 3-1-5-11 C: 6-12-10-9 D: 8-4-7

V5-3A:
Dersom 1 Rex Santana gjentar prestasjonen fra seiersløpet nest sist på Momarken vinner han dette løpet. Men fireåringen har stort sett galoppert seg bort i alle sine starter utenom seiersløpet og da må han garderes. Men han var god i seiersløpet nest sist etter tet hele veien. Bak Braathen-traveren vrimler det av outsidere. 4 Would Be Super er ei lovende fireårshoppe. Gjennomførte kun to løp i fjor. Ledet i det lengste i debuten, men måtte gi tapt for gode Chip Line. I den andre starten trøtnet hoppa fra dødens. Fjerdespor volte er et uromoment.

11 Uno D' Man har gjort to løp på det jevne. Ned en klasse i kveld og med videre utvikling er det ikke helt umulig. 10 Caprice Touch var brukbar både nest sist og sist, men må nok ha det litt servert ser det ut til. 5 Washere P.T har ikke vist allverden foreløpg, men Tom Erik Solberg opp nå fra et fint startspor. 9 Rocky Finesse holdt farten tilfredstillende sist, men ikke noe mer. 12 Meemat's Boy tetvant i Bergen femte sist, etterpå det har det blitt mye rot og 6 Winter Weather er ikke blant stjernene på Frode Hamres kvalitetsfylte stall.
Rangering V5-3A: A: 1 B: 4-11-10-5 C: 9-12-6-3-2 D: 8-7

V5-4A/V5-1B:
4 Espe Trym hadde ikke vunnet på halvannet år når vi bankerspilte ham tredje sist på Klosterskogen. Nå står hesten med tre strake seire og vinnersjansen er påny ypperlig. Fra fjerdespor bak bilen er det tilnærmet tetgaranti igjen og da er det bra sjanse for en ny seier.

Men han støter på et bra bra konkurrenter. 1 Engesve Odin sprang endelig til mål sist, og da ble det seier. Cecilie Bråthen som kjørte da, fikk Moe Odi-sønnen til å kjempe og når Eirik Høitomt setter seg i sulkyen i kveld fra et ypperlig førstespor bak bilen, sitter Engesve Odin i rygg på den store favoritten og kan da benytte siste indre. 7 Ra Tina kunne ikke ta imot voldsomt speedige Trineline i sluttfasen i V75 sist, men holdt uansett veldig bra til andre. Ra Tina er god fra start, men klarer neppe å overfly Espe Trym. Uansett et garderingskryss.

Kommer 8 Alsaker Sylvester noenlunde til fra åttendesporet, er det også en mulig vinnerkandidat. Gamlingen er i knallform om dagen. 5 Mai Faksen må stadig ha det helt servert, men har vinnerform i kroppen med et helt optimalt løp.
Rangering V5-4A/V51-B: A: 4 B: 1-7-8 C: 5-9-3-2-6-12-11-10

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Klosterskogen

V5-3B:
Ti hester til start i dette monteløpet hvor 1 Lady Lizz har vunnet sportrekningen og vist fine saker i monte. 2 Home Made har vist knallform i travløp den siste tiden, men gjør sin første start i monte. Er travsikker og rytteren kjenner hesten godt. For øvrig ser løpet vidåpent ut og vi tyr til helgardering på det største forslaget.
Rangering V5-3B: A: 1 B: 2-6-9-7 C: 10-5-8-4-3

V5-4B:
4 Highfive Kemp tok en etterlengtet og fortjent seier på Jarlsberg sist fredag. da kjørte Frode Hamre seg tidlig til tet og hesten vant veldig lett. I kveld kommer nok Highfive Kemp like lett på det, og på Kloster er det som kjent siste indre også. Dessuten er ikke Highfive Kemp hesten som rader opp seire på bestilling. 3 Bambino Avanti ble treer i det samme løpet sist, etter å ha sittet i andre par utvendig underveis. Kunne ikke utfordre til slutt, men den blåseren har nok gjort godt for Gottling-traveren. 1 Pine Pack var veldig bra i seiersløpet nest sist og står forlokkende til i førstepor her

2 Mighty Power skal kjøres offensivt, melder Alexander Heisholt. Og fra spor er det gode muligheter for at han kan velge tet eller lederrygg. 6 Classic Star var bra både nest sist og sist og kan være farlig med riktig løp.
Rangering V5-4B: A: 3 B: 4-1-2-6 C: 7-8-5

V5-5B:
Slett ikke enkelt i avslutningsløpet heller og formen er usikker på flere av hestene. Vi setter 2 Red Basin først. Fireårshoppa er ihvertfall i form, og vant i sin nest siste start her på nettopp Klosterskogen. 4 Korean Dior trakk seg skuffende lett fra tet på Kloster sist, og den innsatsen gjør oss usikker. Oppgaven i kveld er uansett svært tiltalende. 3 Quad Julry får Tom Erik Solberg i sulkyen. Forkerud-traveren er veldig ujevn, men gjør gode løp de dagene han vil.

9 Midnight Ulrich er ingen stjerne, men henger godt med og billgere oppgave enn i kveld kan han knapt få. 10 Tha Madonna viste fremgang sist og kan være kantball. 1 Novel H. står fint til og kan være aktuell uten galopp.
Rangering V5-5B: A: 2 B: 4-3-1 C: 9-10-5-6-8-7

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus