Gå til sidens hovedinnhold

Walkover for Tottenham

Det er FA-cup for alle penga på lørdagens tippekupong og Tottenham har fått svært enkel motstand. Sjekk våre tippetips.

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 1: Vi spiller Derby igjen
Oddstips 2: Lazio vinner borte
V75 Leangen: No Big Deal for Frode Hamre

Lørdagens tippekupong består i sin helhet av kamper fra den tredje runden i FA-cupen. lagene fra Premier League og Championship kommer inn i denne runden og kupongen er alt annet enn lettløst. Bonuspotten er kommet opp i 2,4 millioner kroner og utbetales som kjent kun ved full tid.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

1. Newcastle - Blackburn
Etter en liten downperiode i Premier League for overraskelslaget Newcastle, slo laget voldsomt tilbake i hjemmekampen mot Manchester United onsdag. Alan Pardews hardtarbeidende gutter ga seg ikke før det stod 3-0 i målprotokollen og Newcastle er dermed kun ett poeng bak Liverpool på sjetteplass nå. Har jevnt over vært solide hjemme denne sesongen med 6-3-2, kun Chelsea og West Bromwich har reist herfra med full pott. Newcastle røk ut i denne runden i fjor ved å tape 1-3 borte for Stevenage. Her må Newcastle unnvære to av sine aller beste spillere. Toppscorer Demba Ba og midtbanemotoren Cheick Tiote som begge skal til Africa cup. Steven Taylor er fortsatt skadet, i tillegg til tre andre spillere.

Etter opptur kommer nedtur må være moralen til Blackburn. Etter den sensasjonelle borteseieren mot Manchester United forrige lørdag, ble det nytt skuffende hjemmetap mot Stoke mandag (1-2). Ligger dermed fortsatt sist i Premier League med sine fjorten poeng. Røk ut i fjerde runde i FA-cupen sist sesong etter 1-3 borte for Aston Villa. 1-5-4 er tallene borte i Premier League. Martin Olsson (f) er tilbake her, da er det kun Scott Dann som mangler.

Newcastle vant 3-1 i tilsvarende ligamøte i september, lagene møttes også i ligacupen. Den kampen gikk i Blackburn og endte 3-3 etter ordinær tid.

Til tross for to tunge fravær for hjemmelaget har vi likevel størst tro på hjemmeseier her, men Blackburn kan makte uavgjort. HU.

2. Tottenham - Cheltenham
Etter to slitekamper som ga fire poeng er Tottenham fortsatt på tredjeplass i Premier League og vinnes hengekampen mot Everton (skal spilles onsdag 11. januar), er Tottenham a poeng med Manchester United på andreplass (litt dårligere målforskjell). Og da vil det kun være tre poeng opp til serieleder Manchester City. Tottenham sprudlet ikke i de siste kampene og det er nærmest garantert at Harry Redknapp vil gjøre betydelige endringer her. Michael Dawson er imidlertid friskmeldt og spiller. Det gjør også trolig spillere som Sebastien Bassong, Giovani Dos Santos og Roman Pavlyuchenko.

Cheltenham ligger på direkte opprykksplass i League Two etter meget sterke 7-2-0 på sine ni siste ligakamper og da er det neppe tvil om at ligaen har hovedfokus. Solide 7-2-3 på fremmed gress. Kom til denne runden etter å ha slått Conference-laget Luton 4-2 på bortebane. Cheltenham-manager Mark Yates har et helt skadefritt mannskap til disposisjon.

Her skal det uansett hvilket lag Harry Redknapp sender på banen, neppe være tvil om saken. H.

3. Norwich - Burnley
Etter den sterke borteseieren mot Queens Park Rangers mandag (2-1), er Norwich best av de nyopprykkede lagene og helt oppe på en flott niendeplass i Premier League. Formen viser brukbare 1-3-1 på de fem siste. Norwich røk ut allerede i andre runde i 2009/2010 sesongen (bortetap for Carlisle og Norwich var som kjent i League One da). Ikke mye bedre i fjor da laget røk 0-1 hjemme for svake Leyton Orient i denne runden. 4-3-3 er serietallene hjemme på Carrow Road denne sesongen. Marc Tierney (f) og Ritchie De Laet (f) er begge uaktuelle, det er også Kyle Naughton (f) som er på lån fra Tottenham.

Burnley ledet 1-0 borte mot Leeds i det aller lengste mandag, til tross for at laget fikk en mann utvist allerede etter 29 minutter, men mistet alle poengene fem minutter på overtid (2-1 til Leeds). Stod med tre strake seire før det. Ligger på tiendeplass i Championship med sine 36 poeng, men det er kun tre poeng opp til playoff. Snodige 6-0-6 på bortebane. Kom seg til femte runde sist sesong, etter to hjemmeseire i tredje og fjerde runde. I femte runde ble det stygge 1-5 borte for West Ham. Kieran Tripper (f) er suspendert lørdag, noen spillere har slitt med sykdom den siste uken.

1-2-0 på de tre siste tilsvarende oppgjørene. Norwich har røket ut tidlig de to foregående årene mot antatt svakere motstand og har viktige fravær i forsvaret. Forholdsvis bortesterke Burnley blir ingen kasteball her. Vi dekker fullt ut. HUB.

4. Barnsley - Swansea
Barnsley har mistet formen og står med fire tap på de fem siste ligakampene i Championship. Det har sendt laget ned på 16. plass, men det er fortsatt ni poeng ned til Nottingham Forest under streken. I fjor ble det exit i denne runden etter 0-2 tap borte for West Ham. Hjemmetallene viser 6-2-5. Danny Drinkwater (på lån fra Manchester United) har mistet de fire siste kampene, men er klar igjen lørdag. Dessverre er midtbanekollega Jacob Butterfield ute for resten av sesongen etter skaden han pådro seg nyttårsaften.

Undertegnede lot seg imponere av Swansea i hjemmekampen mot Tottenham på nyttårsaften. Lå da under 0-1 ved pause, men kom meget sterkt tilbake i andre omgang og tok et svært velfortjent poeng. Fulgte opp med en knallsterk borteseier mot Aston Villa to dager senere og waliserne er oppe på tolvteplass i sin debutsesong. Seieren mot Aston Villa var lagets første borteseier for sesongen, totalt viser bortetallene 1-3-6. Ekstra imponerende blir dette når vi også vet at Swansea har rokert på laget sitt i denne perioden. Gylfi Sigurdsson (innleid fra Hoffenheim) er ventet å debutere lørdag. Swansea-manager Brendan Rogers er igjen ventet å endre på sitt lag.

Det står 0-4-1 på de fem siste tilsvarende oppgjørene. Bortelaget er sterkest, men så spørs det om laget klarer å gjøre tre sterke kamper på en uke. Vi tror ikke Swansea taper, men dette kan gå til ekstraomganger. UB.

5. West Bromwich - Cardiff
Etter sterke borteseire mot Blackburn og Newcastle har det kun blitt ett poeng for WBA på de tre julekampene, men hjemmepoeng mot Manchester City og knepent 0-1 tap borte for Tottenham er uansett godkjent. Det gir en foreløpig femtendeplass og seks poeng ned til Bolton under streken. Røk ut allerede i denne runden sist sesong etter 0-1 tap borte for Reading. Har ikke bedre enn 2-2-6 på hjemmebane. Så mange som åtte førstelagsspiller kan være ute til denne cupkampen. Chris Brunt, Shane Long, Zoltan Gera og Steven Reid er helt sikkert ute. Jonas Olsson, Jerome Thomas, James Morrison og Mulumbu er alle usikre.

Cardiff er i knallform og står med 8-4-1 på sine tretten siste ligakamper og har dermed avansert til tredjeplass i Championship og har kun to poeng opp til lederlaget Southampton. Taper sjelden borte (4-7-2). Røk ut i denne runden mot Stoke sist sesong. Kyle mcNaughton (f) er friskmeldt for Cardiff, ellers er det svært få skadeproblemer for de formsterke waliserne.

Svært uvisst hvilket lag West Bromwich stabler på beina denne lørdagen og dette kan ende med exit mot Cardiff. HB.

Sjekk denne LIVE-tjenesten for all sport

6. Gillingham - Stoke
Gillingham holder playoff-plass i League Two etter 5-2-1 på de åtte siste ligakampene. 1-0 seier hjemme mot Aldershot mandag til tross for at laget fikk en mann utvist halvtimen før slutt. Flotte 7-3-1 på hjemmebane. Røk allerede i første runde mot nonleague-laget Dover i fjor, men kom seg til tredje runde året før (der ble det 0-1 tap borte for Accrington Stanley). Venstrebacken Joe Martin soner karantene her, noen andre spillere sliter med skader.

Stoke fortsetter å ta poeng i Premier League og er oppe på åttendeplass med sine 29 poeng, fem poeng bak Liverpool på sjetteplass. Overraskende nok tar Stoke nesten like mange poeng borte som hjemme foreløpig denne sesongen. Var som kjent i finalen forrige sesong, der laget tapte 0-1 for Manchester City. Tony Pulis er ventet å gjøre en god del endringer her. Spillere som Kenwyne Jones, Cameroon Jerome og Matthew Upson spiller alle trolig fra start.

Til tross for at bortelaget gjør noen endringer, er det så fin moral i dette Stoke-laget at de trolig fikser dette uansett og det er slett ikke dårlige spillere som kommer inn. B.

7. Fulham - Charlton
Tre solide julekamper fra Fulham ga fem poeng. Etter fine bortepoeng mot Norwich og Chelsea (1-1), ble det fullt fortjent 2-1 seier hjemme over byrival Arsenal mandag kveld. Er likevel ikke bedre enn nummer 14 i PL med sine 23 poeng og det er kun sju poeng ned til Bolton under streken. Kom seg til femte runde i fjor der det ble hjemmetap for Bolton (0-1). Andy Johnson, Simon Davies og Mark Schwarzer er som tidligere uaktuelle for Fulham, ellers er det svært uvisst hvordan Martin Jol komponerer sitt lag her.

Charlton jager atter opprykk fra League One og har nå fem poengs luke ned til Sheffield Wednesday på andreplass når League One er vel halvspilt. Sterke 16-6-2 totalt og bortetallene viser fine 9-2-2. Røk ut allerede i denne runden i fjor, men møtte da Tottenham borte (0-3), mens det ble exit allerede i første runde sesongen før (tap mot Nortwich). Charlton-manager Chris Powell har annonsert endringer i sitt mannskap til denne matchen og prioriterer neppe denne kampen veldig høyt.

Et noenlunde skjerpet Fulham vinner dette mot et Charlton-lag som garantert har alt fokus rettet mot opprykk. H.

8. MK Dons - Queens Park Rangers
MK Dons har tre poeng opp til direkte opprykksplass i League One, men det er åtte poeng til serieleder Charlton. Har tatt akkurat like mange poeng hjemme (6-5-1) som borte (7-2-3). 3-1-1 er fasiten på de fem siste. Har røket ut i første runde begge de to foregående sesongene. Spissen Charlie MacDonald (sju ligamål) er eneste spiller på fraværslisten for hjemmelaget.

Queens Park Rangers gikk på et nytt skuffende hjemmetap i Premier League mandag da laget tapte 1-2 mot Norwich. Utvisningen av Joey Barton snudde den kampen. Siden Bolton vant borte mot Everton tirsdag er det kun ett poeng ned til streken nå for ambisiøse QPR. Har røket ut i allerede i tredje runde i de to foregående sesongene. Armand Traore og Adel Taarabt er begge reist til Africa Cup, mens Joey Barton soner karantene. Innleide Federico Macheda er startaktuell, det samme er ringreven Rob Hulse.

Lagene har ikke møtt hverandre på elleve år. Hjemmelaget har nok fokus på opprykk, mens QPR helst må konsentrere seg om tilværelsen i Premier League og har vesentlige fravær. Slett ikke utenkelig at hjemmelaget kan få til noe her. HUB.

9. Coventry - Southampton
Etter fo flotte hjemmeseire i romjulen, måtte Coventry se seg slått med 0-1 borte mot West Ham mandag, men Coventry gjorde pånytt en bra kamp og har kommet seg nå. Ligger likevel sist i Championship med sine nitten poeng og det er sju poeng opp til Millwall over streken. 4-4-5 er tallene hjemme. Røk 2-3 borte for Birmingham i fjerde runde sist sesong, etter å ha slått Crystal Palace 2-1 hjemme i den tredje runden. Sliter fortsatt med noen skadeproblemer.

Tabelleder Southampton har ikke bedre enn 1-2-3 på sine seks siste seriekamper og er nå kun to poeng foran Cardiff på tredjeplass. Gjorde en bra førsteomgang borte mot Brighton mandag, men fikk toppscorer Rickie Lambert utvist like før pause og tapte tilslutt 0-3. Røk ut i fjerde runde i fjor etter 1-2 hjemmetap for manchester United. Lambert (sytten ligamål) soner naturligvis karantene, mens Soton-boss Nigel Adkins trolig vil gjøre mange endringer på sitt lag da opprykk er det klare målet.

Møte mellom to lag som garantert har mer fokus på ligaen i hver sin ende av tabellen i øyeblikket. Coventry tapte tilsvarende ligamøte 2-4 i november, per dags dato er neppe forskjellen like stor på lagene (spesielt siden Adkins har annonsert flere endrringer på sitt lag). Vi tror hjemmelaget har en bra mulighet til avansement her og spiller en frekk halvgardering. HU.

10. Hull - Ipswich
Etter fire strake trepoengere, er det blitt tre strake tap for Hull nå. Samtlige er tapt 0-1, og hjemmetapet mot Derby mandag var ikke fortjent, men laget sliter med å score mål om dagen. Er til tross for disse tre strake tapene, fortsatt på sjetteplass og således inne på playoff. Keeperen Vito Mannone er igjen hentet på lån fra Arsenal og spiller garantert lørdag. Ellers er det får skadeproblemer for Nicky Barmby og hans Hull.

Det nærmer seg krise i Ipswich og den godeste Paul Jewell lever trolig farlig om dagen. Etter en forferdelig periode tidligere i høst, så Ipswich ut til å være på gang igjen med sju poeng på tre kamper. Men etter det svært skuffende hjemmetapet mot Nottingham Forest mandag, og bortetapet mot Reading nyttårsaften har Ipswich kun tre poeng ned til Nottingham Forest under streken. Nesten midtbanekrise i Ipswich. Velkjente Lee Bowyer skadet seg mandag og blir ute noen uker. Gode Keith Andrews er forsatt ikke friskmeldt, mens Andy Drury er cuptied. Som om ikke det er nok, er også midtbanestrategen Jimmy Bullard høyst usikker.

Hull har ikke fått uttelling i sine tre siste kamper, til tross for at de har spilt bra. Et krisepreget, formløst og skaderammet Ipswich bær være svært overkommelig hjemme på KC Stadium lørdag. H.

11. Derby - Crystal Palace
Tre strake seire for Nigel Clough nå og to av lagene som er slått ligger topp seks. Etter den ikke uventede hjemmeseieren mot et svært svekket West Ham fulgte laget opp med en solid borteseier mot Hull. Derby har dermed avansert til niendeplass på tabellen og har fine 7-2-4 på eget gress. Lite problemer med mannskapet for Nigel Clough. Men spissen Tamas Priskin er returnert til Ipswich etter endt låneopphold.

Crystal Palace ligger to plasser bak med sine 36 poeng, men måtte tåle et skuffende hjemmetap for Leicester mandag (1-2). Lagets andre hjemmetap for sesongen. har ellers vist brukbar form den siste måneden. Overraskende sterke 6-0-7 på bortebane. Heller ikke Palace sliter med særlige skadeproblemer om dagen.

Hjemmelaget har funnet igjen storformen og vi tror Derby har flott mulighet til å legge på til sin fjerde strake seier her. Palace har tapt to av sine tre siste og har muligens mistet litt av toppformen nå. H.

12. Nottingham Forest - Leicester
Møte mellom to av de største skuffelsene i årets Championship. Spesielt gjelder dette hjemmelaget som ligger under streken til tross for den flotte borteseieren mot Ipswich mandag. Hjemme har ikke laget bedre enn 3-2-8, til sammenligning hadde Forest 13-8-2 forrige sesong og 18-2-3 sesongen før hjemme på City Ground. Bereiste Marlon Harewood er hentet på lån ut sesongen (fra Kina) og gjør coemback i klubben etter års fravær. Joel Lynch (f) returnerer fra karantene, og både Paul Anderson (m) og Dexter Blackstock (a) er tilgjengelige igjen etter skadefravær.

Leicester er helt nede på tolvteplass, men tok i det minste en sterke borteseier mot Crystal Palace mandag og har ikke mer enn fire poeng opp til Hull på sjetteplass. 3-5-4 er tallene på bortebane. Spissen Steve Howard soner karantene, mens flere spillere er usikre for bortelaget.

Det endte 2-2 i det tilsvarende ligamøtet 20. august. Dette ser åpent ut og vi må bruke alle tegn. HUB.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Lørdag, frist: 07.01.2012 15:55
1. Newcastle - Blackburn H U
2. Tottenham - Cheltenham H
3. Norwich - Burnley H
4. Barnsley - Swansea U B
5. West Bromwich - Cardiff H B
6. Gillingham - Stoke B
7. Fulham - Charlton H
8. MK Dons - Queens Park Ran H U B
9. Coventry - Southampton H U
10. Hull - Ipswich H
11. Derby - Crystal Palace H
12. Nottingham Fore - Leicester H U

432-rekker:

HTML EMBED
Tipping Lørdag, frist: 07.01.2012 15:55
1. Newcastle - Blackburn H U
2. Tottenham - Cheltenham H
3. Norwich - Burnley H U B
4. Barnsley - Swansea U B
5. West Bromwich - Cardiff H B
6. Gillingham - Stoke B
7. Fulham - Charlton H
8. MK Dons - Queens Park Ran H U B
9. Coventry - Southampton H U
10. Hull - Ipswich H
11. Derby - Crystal Palace H
12. Nottingham Fore - Leicester H U B

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Kommentarer til denne saken