Gå til sidens hovedinnhold

West Bromwich fyrer av nyttårsraketten

West Bromwich er i knallform og vi tror på ny seier første nyttårsdag. Sjekk vårt oddstips.

Sportspills meny 1. nyttårsdag:
Oddstips 2: Vi spiller Tour de Ski
Trav Leangen: Suksess direkte?

Vi starter med å ønske alle våre lesere riktig godt nyttår og selv på første nyttårsdag spilles det fotball i England. To kamper spilles i Premier League, mens det spilles full runde i Conference League. I tillegg har Norsk Tipping funnet plass til åtte dueller fra søndagens øvelser i Tour de Ski og fem hoppdueller fra det tradisjonsrike Nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
Sunderland - Manchester City

Ikke uventet har det blitt klar bedring for Sunderland etter at Martin O'Neill overtok roret på Stadium of Light. To seire, en uavgjort og et knepent bortetap for Tottenham er fasiten på de fire siste ligakampene. Sunderland oser ikke av offensiv kvalitet, men O'Neill vet hvordan han skal organisere et lag og Sunderland blir ikke det letteste laget å slå fremover. Manchester City måtte nøye seg med 0-0 borte mot West Bromwich og jages av United nå. Sunderland vant tilsvarende kamp i fjor og året før endte det med poengdeling. Vi tror Sunderland har en viss sjanse til poengdeling her også og 3,70 for uavgjort er et fint alternativ på en laber spilledag

Petter Northug - Dario Cologna
Norsk Tipping har satt Petter til 1,35 favoritt i denne duellen. det er vi slett ikke enige i. Petter har ikke vært på topp hittil, selv om han leder sammenlagt. Han hadde helt sikkert tapt mot Dario Cologna under fredagens fellesstart i Oberhof. Skal det spilles i denne duellen, er 2,30 på formsterke Cologna uten tvil det mest interessante alternativet.

Dagens avslag
Kettering - Luton

Lagene møttes også andre juledag og da vant Luton vant 5-0. Ambisiøse Luton er med i opprykkskampen, men har kun vunnet fem av tretten bortekamper og i denne ligaen er det umulig å forsvare spill på borteseier til 1,20 i odds. Kettering sliter, men har kun tapt halvparten av hjemmekampene sine og her er det bare å styre unna.

Marit Bjørgen - Justina Kowalczyk
Vår skidronning har foreløpig ikke helt innfridd i Tour de Ski og skal få de tøft med å slå Justina Kowalczyk i sammendraget. Den polske jenta har sett knallsterk ut i alle øvelsene hittil. I ettermiddag er det 10 km fellesstart med skibytte (fem km klassisk og fem km fri). Dette blir jevnt, og selv om 1,65 på Kowalczyk ligger nærmest styrer vi unna.

Sjekk denne LIVE-tjenesten for all sport

Dagens spill
Vi kommer også med en dobbel fra Tour de Ski på denne dagen, men starter med et singelspill fra Premier League.
West Bromwich - Everton
Fotballmessig er det ikke det store utvalget på årets første dag og vår utvalgte kamp har kampstart allerede kl 13.30. Etter en litt laber periode, har hjemmelaget imponert i sine tre siste kamper med to borteseire (mot Blackburn og Newcastle) før det ble en sterk poengdeling hjemme mot Manchester City andre juledag. Det har ført Roy Hodgsons mannskap helt opp på en niendeplass på tabellen, men er hele åtte poeng opp til Newcastle på sjuendeplass. Og ikke mer enn åtte poeng ned til Wigan under streken.

Overraskende nok har West Bromwich tatt brorparten av sine 22 poeng borte (4-2-3) og hjemme har WBA kun kapret åtte poeng (2-2-5). Det skal tillegges at laget har møtt fire av topplagene hjemme, men West Bromwwich har også tapt hjemme mot svake Wigan. Gode Youssouf Mulumbu måtte av banen mot City og er usikker. Den gode nyheten er at spissparet Shane Long og Peter Odemwingie er friske og det er ingen tvil om at hjemmelaget har et klart sterkere spisspar enn bortelaget.

Everton imponerer få om dagen, og har ikke bedre enn 1-2-2 på sine fem siste kamper og tre av disse kampene har vært spilt hjemme. Motstanden har heller ikke vært den aller beste. Ligger på plassen bak West Bromwich på tabellen (tiendeplass og 21 poeng). Har vunnet like mange kamper borte (3-1-4) som hjemme (3-2-4), men det ingen tvil om at David Moyes gjeng har skuffet. Kun atten mål er scoret og Everton kommer til å havne midt på treet denne sesongen. Den gode belgieren Fellaini er uaktuell søndag.

Hjemmelaget vant tilsvarende kamp sist sesong med 1-0 og vi har bra tro på at hjemmelaget også vinner denne sesongen. Duoen Long/Odemwingie kan bli tungen på vektskålen her. Oddsen for hjemmeseier er 2,40 og på en svært tam oddsdag peker dette seg ut som det klart beste alternativet. Kampen kan selvsagt spilles som singel og vår innsats er som vanlig kr 100.

Spillefroslag søndag (1. nyttårsdag) - husk spillestopp kl 13.25
Kamp 6 West Bromwich - Everton 2,40 3,00 2,50
Klikk her for å levere denne singelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Kommentarer til denne saken