*Nettavisen* Sportspill.

West Ham vil ikke?

Foto: Pa Photos/Scanpix

Det handler kun om opprykk for West Ham og FA-cupen prioriteres ikke. Sjekk vårt oddstips.

Sportspills meny søndag:
Oddstips 1: Totti fikser Roma-seier

Tippetips: Barcelona best i Barcelona

Søndagens langoddsprogram består av 99 objekter. I Tour de Ski er det duket for siste øvelse og det er hentet seks dueller fra monsterbakken. Det skal gås fellesstart skiskyting for både kvinner og menn i Oberhof, og derfra er det hentet sju dueller. Det spilles FA-cup i England og seriefotball i både Italia, Spania, Tyrkia og Portugal. I tillegg er det fransk cup på dagens liste, samt norsk ishockey og kamper fra NHL.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
Novara - Fiorentina

Hvordan oddssetterne kan gjøre meget bortesvake Fiorentina (0-3-6) til favoritt i denne kampen er ikke lett å begripe. Nå er også spissen Alberto Gilardino forsvunnet til Genoa. Novara har bitt bra fra seg etter opprykket fra Serie B, selv om laget ligger under streken. Hjemme på kunstgresset står laget med 2-4-2. 2,50 på at Novara tar sin tredje hjemmeseier for sesongen er ikke ueffent.

Villarreal - Valencia
Bortelaget er gjort til klar favoritt i denne kampen. Det er i og for seg ikke så rart, all den tid Villarreal hadde en fæl høstsesong der de blant annet ble det første spanske laget i historien som tapte alle seks gruppespillkampene i Champions League. Men vi merker oss at Villarreal har tre strake seire i tilsvarende oppgjør og etter en tre uker lang juleferie, må vi anta at Villarreal kommer bedre ut fra startblokkene. Rossi er fortsatt skadet, men skadesituasjonen er uansett mye lysere nå. Vi synes 2,70 for hjemmeseier er i overkant her og det klart beste alternativet i denne kampen.

Dagens avslag
Manchester City - Manchester United

FA-cup og uvisst hvilket lag hjemmelaget stiller med. Kolo Toure og Yaya Toure er på vei til Afrikamesterskapet og spiller trolig ikke. Gareth Barry er suspendert og Balotelli skadet, mens noen spillere er usikre. Manchester United lignet ikke på noe som helst i bortekampen mot Newcastle sist, men dette er cup. Uten både yaya Toure og Gareth Barry (som har utgjort den sentrale midtbanen til City) er City svekket (selv om det spekuleres i at Yaya Toure spiller denne kampen før han reiser). United mangler fortsatt Vidic, men ellers er det meste intakt. Dette ser åpent og uforutsigbart ut på forhånd og spill anbefales ikke.

Peterborough - Sunderland
Hjemmelaget har ikke tapt på de fem siste og biter normalt godt fra seg hjemme. Hvilket lag Martin O'Neill sender på banen i ettermiddag er mildt sagt uvisst, men Sunderland er uansett hardt rammet av skader. Så lenge vi ikke vet lagopppstillingene, er dette en nærmest håpløs kamp å vurdere. Styr unna.

Tyrkisk Superliga
Fire kamper er hentet fra Tyrkia i dag og vi sjekket samtlige kamper med Azar Karadas (som fortsatt befinner seg i Kasimpasa) lørdag kveld. Det eneste han kunne fortelle oss er at dette er svært åpent, og at den tyrkiske toppserien er svært jevn denne sesongen. Og at ingen av søndagens kamper fristet til spill.

Sjekk denne LIVE-tjenesten for all sport

Dagens spill
Til tross for at det er hele 99 objekter på dagens program, er det ikke mange spillbare kamper. Duellene fra Tour de Ski ser vriene ut, det samme gjelder fellesstartene i skiskyting fra Oberhof (det nærmeste er Elise Ringen til 2,15 mot ustabile Synnøve Solemdal).

Sheffield Wednesday - West Ham
FA-cup. Sheffield Wednesday holder direkte opprykksplass i League One og står med råsterke 9-2-0 på eget gress. men det er kun to poeng ned til Huddersfield på tredjeplass. Til Carlisle på sjuendeplass er det allerede elleve poeng ned, så Wednesday kommer har skaffet seg et flott utgangspunkt før andre halvdel av sesongen. 6-2-1 på de ni siste i ligaen. Kom seg til femte runde i FA-cupen forrige sesong, men tapte der 0-3 borte for Birmingham.

Etter svake 1-1-3 på fem ligakamper, karret opprykkskåte West Ham seg til 1-0 seier over bunnlaget Coventry mandag. West Ham er likefullt på andreplass og direkte opprykk. Bortestatsen viser 7-3-3, men vi merker oss at de tre siste bortekampene kun har gitt ett poeng. Har slitt med en god del skadefravær den siste måneden og har garantert mest fokus på opprykk. Kom seg til kvartfinale i fjorårets FA-cup, det ble det 1-2 tap borte for Stoke. Spillere som Frank Nouble, Robbie Hall og Dan Potts er unge spillere som er ventet å få sjansen fra start i dagens kamp.

To lag som begge ligger på andreplass og således direkte opprykk sine respektive divisjoner, og ingen av lagene er neppe veldig sugne på et krevende FA-cup oppgjør. West Ham-sjef Sam Allardyce varsler store endringer i sitt lag og da tror vi hjemmelaget har en flott sjanse til avansement. Sheffield Wednesday har tross alt et hjemmepublikum i ryggen som er sulteforet på suksess og da synes vi det er verd å prøve et spill på Wednesday.

Oddsen for hjemmeseier er 2,65 og kampen kan selvsagt spilles som singel.

Spilleforslag 2 søndag (spillestopp kl 15.55 og vår innsats er kr 100)
Kamp 53. Sheffield Wednesday - West Ham 2,65 2,80 2,25
Klikk her for å levere denne singelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.