*Nettavisen* Sportspill.

X-faktoren Antoine Griezmann

TUNG TID: Antoine Griezmann har hatt det tungt den siste tiden, men kommer til å stå frem når Atletico Madrid møter Real Betis Foto: Johannes Eisele (Afp)

Europa rundt på søndagens tippekupong, der vi blant annet backer blant  Atletico Madrid i bortemøtet mot Real Betis.

22.11.15 10:59

Sportspills øvrige søndagsmeny:
Oddstips 1:
Helland blir cupfinale-helt
Oddstips 2:
Det er godt å være norsk i Tyskland
Oddstips 4:
Atalanta er ingen bløff hjemme
Oddslangskudd:
West Ham kan gjøre det igjen
Tennis:
Finale til nesten fire i odds
V64 Åby:
Storstilt jackpotomgang med 1,2 mill ekstra
V4/V5 Jägersro:
Ny galoppsuksess på Jägersro?
TV-kampene:
Søndagens TV-sendte fotball

Søndagens tippekupong består av kamper fra en rekke europeiske ligaer. En kamp fra Premier League, to kamper fra La Liga, tre kamper fra Segunda division, en kamp fra Bundesliga, en kamp fra dansk superliga, en kamp fra belgisk toppserie, to kamper fra Ligue 1 og en kamp fra Serie A. Bonuspotten er nå på ca 700 000 kroner og innleveringsstopp er kl 16.55.

Klikk her for å sette opp din egen kupong på desktop og mobil!

Kampanalyser og andre innleveringsforslag finne du under spillboksen.

1. Tottenham — West Ham United
Tottenham hadde en litt treg start på sesongen, men har virkelig funnet formen i det siste. Mauricio Pocchettinos menn befinner seg på 5. plass før London-derbyet mot West Ham. Tottenham har vist at de er ett svært bra hjemmelag, noe hjemmestatistikken på 3-3-0 absolutt viser. Pocchettinho må klare seg uten Nacer Chadli og Erik Lamela til dette oppgjøret, mens det er usikkerhet rundt Moussa Dembele.

West Ham flyver høyt etter en god sesongstart. Slaven Bilics menn ligger på 6. plass i Englands toppdivisjon, og det er mye takket være borteformen deres. Bare Arsenal har en bedre borteform enn "The Hammers", og West Ham kan vise til en imponerende 4-1-1 på bortebane. Enda mer imponerende er at borteseierene har kommet mot Arsenal, Liverpool, Manchester City og Crystal Palace. Med tanke på Tottenhams gode form og hjemmestatistikk, og West Hams evne til å prestere mot antatt bedre lag, tror vi ett av lagene går seirende ut av dette oppgjøret. HB.

2. Granada — Athletic Bilbao
Det har vært en dårlig sesong så langt for Granada. Den spanske klubben ligger på 19. plass i La Liga, og har bare plukket med seg syv poeng på elleve kamper. De er i tillegg det dårligste hjemmelaget i ligaen, og har fortsatt til gode å vinne på Los Carmenes.

Det har vært en mye bedre sesongstart for Athletic Bilbao. Baskerne ligger på 8. plass i La Liga, men borteformen har ikke vært mye å skryte av så langt. 1-2-2 på bortebane er ikke mye å skryte over, men i dagens kamp mot Granada har de gode muligheter til å forbedre den. UB.

3. Real Betis — Atletico Madrid
Real Betis har vært en av spansk fotballs positive overraskelser denne sesongen. Pepe Mels gutter ligger på en gledelig 11. plass, men det er ingenting gledelig over hjemmestatistikken deres. Betis er ett av de få lagene som har vært bedre borte enn hjemme, og står med 1-1-3 på hjemmebane.

Atletico Madrid har innfridd forventningene så langt denne sesongen, og ligger på 3. plass i skrivende stund. Diego Simeone og hans menn er ett av de beste bortelagene i spansk fotball, og vi tror at toppscorer Antoine Griezmann kommer til å bli en viktig bidragsyter i å forbedre den gode bortestatistikken på 3-1-1. B.

4. Tenerife — CF Córdoba
Tenerife har hatt en skuffende start på sesongen i Liga Adelante, og befinner seg i skrivende stund på 17. plass. Tenerife har spilt seks hjemmekamper denne sesongen, og står med 2-2-2 på hjemmebane, som faktisk plasserer dem blant Liga Adelantes verste hjemmelag.

Det har gått mye bedre for dagens motstander Córdoba, som ligger på 2. plass på nivå to i Spania. Córdoba har sanket de fleste av poengene sine på hjemmebane, og kommer til denne kampen med en middelmådig bortestatistikk på 2-1-3. Men det er en klar kvalitetsforskjell mellom lagene ettersom Córdoba ligger 15 plasser foran Tenerife, og vi tror Córdoba kommer til å forbedre bortestatistikken sin. B.

5. Girona — Albacete
Både Girona og Albacete har startet sesongen svakt, og hjemmelaget befinner seg på 18. plass i Liga Adelante. Det som taler i mot Girona i dette oppgjøret er at av alle de 22 lagene i Spanias nest-øverste divisjon, er at de er det dårligste hjemmelaget, og står med 0-4-2 på hjemmebane.

Albacete ligger tre plasseringer foran, på 15. plass før dette oppgjøret. Albacete har ikke imponert noen på hjemmebane, men kommer inn til dette oppgjøret i en stigende formkurve, og vi tror de tar med seg poeng fra kampen mot Liga Adelantes dårligste hjemmelag. UB.

6. AD Alcorcón — Real Zaragoza
Alcorcón ligger på 13. plass i skrivende stund, og har plukket med seg 17 poeng på de første 13 kampene. De kan også vise frem en positiv hjemmestatistikk på 3-2-1. Alcorcón kan glede seg over å ha scoret 17 mål så langt denne sesongen, men det er langt mer bekymringsverdig at de har sluppet inn hele 16 mål.

Real Zaragoza har god erfaring fra høyere nivå, og ligger foreløpig i rute til å komme seg opp på øverste nivå i spansk fotball. Rank Popovic og hans menn ligger i skrivende stund på 4. plass i Liga Adelante, og kan med seier mot Alcorcón innta tabelltoppen dersom andre resultat går deres vei. Zaragoza har bare vunnet en kamp på bortebane i ligasammenheng denne sesongen, men har også til gode å tape. UB.

7. Ingolstadt — SV Darmstadt 98
Ingolstadt har faktisk havnet litt på nordmenns fotballkart etter kjøpet av den norske landslagskeeperen Ørjan Håskjold Nyland. Nyland har ikke fått så mye spilletid, men Ingolstadt har klart seg ganske bra uansett. Den tyske klubben befinner seg på 10. plass i Bundesliga, med 16 poeng på 12 kamper. De fleste av poengene til Ingolstadt har kommet på bortebane, og Ralph Hasenhuttl og hans lag står med 1-1-3 på hjemmebane denne sesongen.

SV Darmstadt ligger tre plasser bak Ingolstadt i Bundesliga, på 13. plass med sine 14 poeng. Darmstadt kan dermed klatre over Ingolstadt med seier i dagens oppgjør. Darmstadt har en solid bortestatistikk med 2-2-1, og på bakgrunn av Ingolstadts svake hjemmestatistikk og Darmstadts gode bortestatistikk spiller vi UB her.

8. AGF — Brøndby
Aarhus har hatt en tøff start på sesongen, og ligger på 9. plass i den danske Superligaen. Aarhus liker seg ikke på bortebane, og ser man på statistikken deres er det liten tvil om at de fleste poengene blir sanket på hjemmebane. Aarhus kommer til kampen med en hjemmestatistikk på 3-2-2.

Mens Aarhus sanker de fleste poengene sine på hjemmebane, er det motsatt for dagens motstander Brøndby. Manager Thomas Frank og og hans spillere er det beste bortelaget i den danske ligaen, og kommer til kampen med 4-1-2 på bortebane. Brøndby er i god form om dagen, og bortestatistikken deres kan ikke ignoreres. Vi spiller UB her.

9. KV Mechelen — KV Oostende
KV Mechelen får en tøff oppgave i dagens oppgjør mot KV Oostende. Det eneste de to klubbene har til felles denne sesongen er bokstavene "KV" foran. Mechelen befinner seg på 13. plass i belgiske Pro League denne sesongen, og tar med seg en hjemmestatistikk på 4-1-2 til oppgjøret.

Oostende troner øverst i belgisk fotball, foran Gent og Anderlecht. Selv om Oostende har sanket de fleste poengene sine på hjemmebane, har de plukket med seg ti poeng på bortebane også, og vi tror de beholder tabelltoppen etter kampen mot Mechelen. B.

10. Rennes — Bordeaux
Rennes ligger på 8. plass i fransk Ligue 1, men det er ikke på grunn av hjemmeformen deres. Rennes kommer til kampen med 2-2-2 på hjemmebane, og har plukket de fleste av poengene sine på bortebane. Rennes er faktisk ett av de svakeste hjemmelagene i Ligue 1.

Bordeaux befinner seg på 11. plass i den franske toppdivisjonen, og har den siste tiden vært målfarlige fremover, og svake bakover. Det har resultert i 17 mål rett vei, og hele 19 baklengs på 13 kamper. Bordeaux er i tillegg ett av de dårligste bortelagene i den franske toppdivisjonen, og har fortsatt til gode å vinne på bortebane. Derfor backer vi Rennes i denne kampen. HU.

11. Saint-Etienne — Marseille
Saint Etienne og Marseille ligger på henholdsvis 5. og 13. plass i Ligue 1, og denne kampen her kan komme til å bli ett fyrverki av en fotballkamp. På 13 kamper har St. Etienne scoret 17 og sluppet inn 17 mål, mens Marseille på sin side har scoret 18 og sluppet inn 14. De lagene her er så gode offensivt, og svake defensivt at vi velger å helgardere oss her. Her kan absolutt alt skje! HUB.

12. Inter — Frosinone
Inter nyter en god sesongstart i Serie A, og befinner seg på 2. plass, med like mange poeng som serieleder Fiorentina. Inter kan vise til en hjemmeform på 4-1-1 - og Frosinone, som befinner seg på 18. plass i Serie A, tror vi rett og slett ikke har sjans her. Derfor argumenterer vi ikke mer på for Inter her, og kjører bare H.

384-rekker:

1. Tottenham — West Ham United HB

2. Granada — Athletic Bilbao UB

3. Real Betis — Atletico Madrid B

4. Tenerife — CF Córdoba B

5. Girona — Albacete UB

6. AD Alcorcón — Real Zaragoza UB

7. Ingolstadt — SV Darmstadt 98 UB

8. AGF — Brøndby UB

9. KV Mechelen — KV Oostende B

10. Rennes — Bordeaux HU

11. Saint-Etienne — Marseille HUB

12. Inter — Frosinone H

Klikk her for å levere denne kupongen.

Klikk her for å levere denne kupongen på mobil.

192-rekker:

1. Tottenham — West Ham United HU

2. Granada — Athletic Bilbao B

3. Real Betis — Atletico Madrid B

4. Tenerife — CF Córdoba B

5. Girona — Albacete UB

6. AD Alcorcón — Real Zaragoza UB

7. Ingolstadt — SV Darmstadt 98 UB

8. AGF — Brøndby UB

9. KV Mechelen — KV Oostende B

10. Rennes — Bordeaux HU

11. Saint-Etienne — Marseille HUB

12. Inter — Frosinone H

Klikk her for å levere denne kupongen.

Klikk her for å levere denne kupongen på mobil.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.