Foto: Henrik Færevåg

Øystese best på Sotra

Vi tror Øystese har fått opp dampen og da skal det bli tre poeng på Sotra lørdag ettermiddag.

Kommersielt

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 2: Polen til himmels

Tippetips: Nå er det over for Hellas
V75 Leangen: 24 millioner i potten

Lørdagens langoddsprogram består av 88 spilleobjekter og ved siden av to svært spennende EM-kamper, er det fotball fra norsk 2. divisjon og norsk 3. divisjon som dominerer dagens program. I Sverige spilles det fotball i Superettan og nedover i divisjonene og det full runde i finsk Veikaussliga.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
Brage - Brommapojkarna

Svensk superettan der hjemmelaget kommer fra to strake seire, men er likevel ikke bedre enn nummer elleve på tabellen med sine 14 poeng og har fire poeng ned til kvalifiseringsplassen. Hjemme er ikke tallene bedre enn 1-1-2. Brommapojkarna er helt opp på tredjeplass etter full pott hjemme (6-0-0), borte går det tyngre. Der er fire av fem kamper tapt (1-0-4). I ettermiddag må laget unnvære Tim Björkstrøm, Hampus Jönson og Gustav Sandberg Magnusson som er alle soner karantene. Hjemmelaget må ha bedre muligheter i denne kampen enn det oddssetingen indikere og 2,95 ser ut som et svært spennende langskudd her.

Dagens avslag
Varbergs BoIS FC - Umeå FC
Hjemmelaget er satt til stor favoritt i denne kampen og har gjort det bra på slutten og møter et Umeå-lag som ikke har marginene med seg. I følge våre svenske kontakter er dette oppgjøret klart mer åpent enn det oddsen indikere og da er det bare å holde godt på lommeboken her. 1,35 på hjemmeseier er det bare å glemme.

Dagens spill
Sotra - Øystese
3. divisjon avdeling 8. Sotra lå under tre ganger mot Stryn sist lørdag, men kom tilbake hver gang og berget 3-3 og ett poeng. Det var faktisk lagets første bortepoeng (de fem foregående var alle tapt). Mye bedre går det hjemme på Sotra, der er tre av fire kamper vunnet. Med totalt ti poeng holder Sotra plassen over streken, men det er kun tre poeng ned til trøbbel. Vi skal også merke oss at de tre hjemmeseirene er kommet mot de tre bunnlagene, mot gode Florø ble det tap.

Øystese med Brann-profilen Cato Guntveit i rekkene skulle være et av lagene som skulle kjempe om opprykk, men dengang ei. Med kun 13 poeng er det tolv poeng opp til Førde på toppen. Borte har Øystese tapt fire av fem kamper, men laget har kun møtt lag fra øvre halvdel. De tre siste hjemmekampene er vunnet med en samlet målscore på 19-2, mens det ble bortetap mot gode Fyllingsdalen 2 i siste bortekamp (1-2).

Det er ingen tvil om at det er bortelaget som har den største kapasiteten her og i følge våre kilder kan trener Håkon Østervold velge fra en skadefri tropp. Er Øystese noenlunde skjerpet vinner de denne kampen. Oddsen for borteseier er 1,65, det er til å leve med. Kampen kan ikke spilles som singel og vi må derfor kombinere. Og den kampen finner vi i Superettan i Sverige.

IFK Värnamo - Halmstad
Møte mellom topp og bunn i Superettan. Smålandslaget Värnamo får mye skryt både for sitt talentarbeid og sin tiltalende fotball, men poeng blir det lite av. Fem poeng på elleve seriekamper lukter det nedrykk av og det er ikke noe nytt i at lag som spiller fin fotball blir straffet, dersom goalgetterne mangler. Hjemme står Värnamo med 0-2-3 og med fem poeng totalt er det allerede sju poeng opp til Falkenberg på sikker plass.

Halmstad rykker som kjent ned til Superettan etter en en mislykket sesong i Allsvenskan i fjor. Halmstad prøvde seg da på et såkalt spansk prosjekt, da både trener og flere spillere var hentet fra Spania. Men det prosjektet havarerte midtveis i sesongen, da var det allerede for sent. Etter en litt treg start i Superettan har Halmstad for alvor fått opp farten nå og er på fjerdeplass med 20 poeng, men det er kun ett poeng opp til Hammarby på andreplass. 4-1-0 på de fem siste seriekampene nå.

Hjemmelaget må unnvære Martin Claesson (f) og kaptein Tobias Englund (f) i ettermiddag, de soner begge karantene og gjør selvsagt ikke oppgaven enklere. Halmstad mangler Christian Järdler i ettermiddag, for øvrig skal det ikke være problemer.

Et hjemmelag som ikke scorer mål (fire mål på fem hjemmekamper) og som i tillegg er kraftig svekket i forsvar mot et svært formsterkt Halmstad. Vi tror på borteseier og også her er oddsen 1,65.

Vi spiller da en dobbel med borteseire til Øystese og Halmstad og får en totalodds på 2,72 og vår innsats er som vanlig 100 kroner.

Spilleforslag 1 lørdag (spillefrist kl 15.55):
Kamp 59 Sotra - Øystese 2,45 4,25 1,65
Kamp 70 IFK Värnamo - Halmstad 3,95 3,15 1,65
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus