Foto: Reuters/Scanpix

Zucca får juling av Crosby

OL-helten Sidney Crosbys comeback gjør oppgaven enda vanskeligere for Rangers i nattens toppkamp. Sjekk vårt oddstips.

Kommersielt

Dette oddstipset er utarbeidet av Nettavisens sportssjef Roy Kvatningen, som følger NHL meget tett og har inngående kunnskap og kjennskap om verdens beste hockeyliga. Artikkelen er tilrettelagt av Kurt Leirvåg og oddstipset inngår i Sportspills offisielle regnskap.

Langoddsen byr på vintersport, svensk ishockey og en rekke spennende returoppgjør i Europa League. Begge Manchester-lagene skal ut mot tøffe motstandere og begge ligger under med ett mål fra det første oppgjøret.

Sportspills meny torsdag:
Oddstips: Manchester City gjør jobben
Tippetips: Tøff oppgave for United
Trav Bergen: Rogalendigene tar for seg

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
88. Athletic Bilbao - Manchester United H 2,65
Baskerne spilte en kjempekamp på Old Trafford og har 3-2 å gå på før denne returkampen på San Mames. De stiller toppet lag med storscorer Llorente i form, og dette blir vrient for Sir Alex og United. Engelskmennene må fremover og score, men å vinne på denne banen er det svært få som lykkes med, og vi tror hjemmelaget satser maksimalt på å ta en prestisjefylt seier selv om uavgjort er nok til avansement. 2,65 på H er flott odds og blir dagens langskudd.

Dagens avslag
95. Udinese - AZ Alkmaar H 1,75
AZ er i kjempeform og vant den første kampen 2-0. Det betyr grovt fortalt at de er videre med ettmålstap og bedre i kveld, og selv om Udinese skulle finne på å toppe laget til en EL-kamp for en gangs skyld, er det vanskelig å slå et lag av AZ sitt kaliber. Formen hos hjemmelaget er ikke like god lenger. 1,75 synes vi er for tynt på H, selv om bortelaget mangler viktige Martens og kan tillate seg et begrenset tap.

I anledning at vi teller ned til Tippeliga-start inviterer vi deg til en konkurranse hvor du både kan vinne verdens beste mobiltelefon og en haug med Flax-lodd. Vi trekker ute en vinner som får en Samsung Galaxy Note, kalt verdens beste mobiltelefon av amobil, og 10 Flax-lodd. I tillegg trekker vi ut ytterlige 9 vinnere som også får 10 Flax-lodd.

Konkurransen
I 1991 fikk den øverste divisjonen i Norge navnet Tippeligaen, hvem vant den første sesongen?

A Rosenborg
B Vålerenga
C Viking

For å svare sender du ntkonk + bokstav på sms til 2242 (eksempelvis ntkonk A). Returmeldingen koster 1 krone. Mobilnummeret ditt vil kun bli brukt til å kontakte deg hvis du vinner en av premiene. Konkurransen går fram til 31. mars.

Dagens spill
New York Rangers - Pittsburgh Penguins
Denne kampen er ukens store begivenhet i NHL. Superstjernen Sidney Crosby gjør comeback for Pittsburgh Penguins etter lang tids fravær på grunn av hjernerystelse. I tillegg kjemper disse to lagene om seieren i den østre avdelingen i NHL, noe som gir både Presidents' Trophy og hjemmebanefordel i sluttspillet.

Nettopp derfor kan vi anbefale spill på Pittsburgh her. Begge lag har den motivasjonen som skal til for å yte sitt aller beste, og da vinner som regel det beste laget. Det er Pittsburgh Penguins, selv om Rangers ligger høyere på tabellen. Pittsburgh står med ni strake seire og er i knallform, og styrkes i tillegg naturligvis av at Sidney Crosby er tilbake. Russeren Jevgenij Malkin har også vært i kalasform i flere måneder nå.

Pingvinene har slitt tungt med skader denne sesongen, men stiller med bortimot skadefritt mannskap her, ettersom Crosby gjør comeback. Den viktige backen Kris Letang kan også komme til å returnere fra skade til denne kampen.

Vi kan også legge til at Rangers’ viktigste spiller, keeperen Henrik Lundqvist, sliter med en influensa og måtte stå over kampen mot Carolina natt til onsdag. Han spiller mot Penguins, men kanskje ikke i toppslag?

Bookmakerne og Norsk Tipping har satt New York Rangers til favoritt, vi er uenige og spiller Penguins til 2,20 i odds. kampen kan dessverre ikke spilles som singel, ergo må vi kombinere.

Carolina Hurricanes - St. Louis Blues
St. Louis har åtte seirer på sine ti siste kamper, og har tatt flest poeng av alle 30 lagene i NHL (98 poeng og runder altså hundre dersom de ikke taper denne kampen). Carolina er i praksis ute av kampen om sluttspillplassene i øst. Ligger sammen med to andre nederst i Eastern med 67 poeng og har elleve poeng opp til Washinton Capitals når tolv kamper gjenstår. Og må samtidig passere fem-seks andre lag mot et eventuelt sluttspill, og det er i praksis umulig.

Det er altså kun de åtte beste som går videre. Fire av de fem siste hjemmekampene er tapt. Det skal være overkommelig motstand for St. Louis, selv om Carolina har fordelen av hjemmebane. Den eneste faren her er vel at St. Louis ikke tar kampen like alvorlig som Carolina, men åtte seire på de ti siste kampene tyder på at St. Louis holder farten oppe. 1,85 for borteseier er som det må være.

PS. Du finner et utførlig referat fra kampen på våre sportssider fredag morgen på våre sportssider.

Vi får da en dobbel til 4,07 i odds og vår innsats er som vanlig kr 100.

Spilleforslag 2 torsdag (spillefrist kl 23.45):
Kamp 112 New York Rangers - Pittsburgh Penguins 2,00 3,40 2,20
Kamp 113 Carolina Hurricanes - St. Louis Blues 2,35 3,50 1,85
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus