Foto: AFP / FRANCOIS NASCIMBENI

Zulte på vei ut

Seiersløse Zulte Waregem ligger sist i gruppe D før kveldens Europa League-oppgjør mot Maribor.

Kommersielt

Sportspills meny torsdag:
V4 Gävle: Torsdag er Witasp vår mann
Oddstips: Tromsø stiller med B-laget

Gruppespilet i Europa League preger torsdagens langoddsprogram, men det finnes også gode spill på NHL for de hockeyfrelste.

Dagens langskudd
159. Kuban Krasnodar - Swansea H 2.55

Europa League, gruppe A. Swansea misbrukte flere muligheter til å punktere det forrige oppgjøret mot Kuban Krasnodar, og ble til slutt straffet av russerne som utlignet tre minutter på overtid. Kuban hentet dermed deres første poeng i gruppespillet, men Swansea på topp gikk på deres første poengtap. Godkjent innsats av waliserne i Europa League så langt, men i Premier League går det tyngre. Swansea har kun vunnet én av de fem siste (1-1-3) og ligger på 13.plass med 3-2-5 totalt. Kuban på 8.plass i russisk Premier League. Er hektet av i gullkampen, men med tjue poeng fra femten kamper er det med i racet om EL-spill til neste år også.

Swansea reiser til Russland uten Michu som skadet seg i søndagens derbytap mot Cardiff. Jonjo Shelvey blir også hjemme grunnet personlige årsaker, og fra før er både kapteinen Gary Monk og Pablo Hernandez ute for waliserne. Tross tapt sist bød Kuban bød på god motstand i Wales, og i dag møter de på et Swansea-lag uten flere av sine faste. Vi tror vi russerne kan by på ytterligere problemer på hjemmebane. Kuban blir dagens langskudd til 2.55 i odds.

Følg dagens Europa League-kamper live på Nettavisen

Dagens avslag
211. HNK Rijeka - Olympique Lyon

Lyon ble forvist til årets Europa League etter å ha mislykket i CL-kvaliken, og etter tre kamper topper franskmennene gruppe I med fem poeng. Dagens motstander Rijeka ble slått 1-0 i det omvendte møtet, mens de to øvrige endte med uavgjort mot Vitesse hjemme og Real Betis borte. Fjorårets bronsevinner i Ligue 1 har starte årets meget svakt; laget var uten seier på de fem siste før de endelig vant helgens kamp mot Guingamp. Er nummer tolv med 4-3-5 totalt. Det meldes om en kraftig redusert tropp til dagens oppgjør. Sentrale spillere som Vercoutre, Bisevac, Défourny, Bedimo, M.Dabo, Grenier, Malbranque, B.Gomis, Lacazette, Umtiti og G.Fofana er utelatt.

HNK Rijeka ligger sist i gruppa med ett poeng tatt mot Real Betis hjemme. Kroatene har lite å skilte med ute i Europa, og får neppe noen «skryte-rett» i år heller. Er nummer tre i den hjemlige serien, hvor de tapte helgens toppkamp mot Hajduk Split. Ingen optimal oppladning til dagens kamp altså, og Rijekas trener klager i tillegg over slitne spillere.

Borteseier på Lyon til 2.20 ville vært aktuelt hvis franskmennene stilte med toppet lag, men det er ikke tilfellet. Hjemmeseier gir 2.80 i odds, men når Rijekas trener melder om en sliten tropp ser vi det best å holde oss unna spill.

Norsk Tipping

Dagens spill
183. NK Maribor Piv Lasko - SV Zulte Waregem

Europa League, gruppe D. NK Maribor kom tidlig under mot Zulte Waregem i det forrige møtet, men slovenerne slo kraftig tilbake og vant til slutt 3-1. Et sterkt resultat av Maribor som måtte spille den siste halvtimen med ti mann. Trepoengeren betyr at laget nå kun ligger to poeng bak Wigan på annenplassen, og håpet om avansement er i levende live. Ligger godt an i den hjemlige ligaen også, men etter helgens tap mot Koper mistet de serieledelsen til rivalen. Er nå ett poeng bak på annenplassen med 9-2-4 totalt. Midtbanespilleren Martin Milec er suspendert, ellers ikke meldt om nye fravær i troppen.

Zulte Waregem ligger sist i gruppa med ett poeng tatt fra 0-0-kampen hjemme mot Wigan. Veien videre ser dermed meget tung ut for belgierne, som deltar i turneringen for første gang siden 2007. I den hjemlige serien henger fjorårets sølvvinner med i toppen i år også, men etter tre poendelinger på de fire siste seriekampene har laget falt ned til fjerdeplassen med 7-5-1 totalt. En av lagets profiler er forøvrig Thorgan Hazard. Lillebroren til Eden er på utlån fra Chelsea, og så langt har oppholdet vært meget vellykket med 9 scoringer på fjorten kamper. Men i Europa League har midtbanespilleren til gode å notere seg på scoringslisten.

Avansement er lite sannsynlig for Zulte, selv om de vinner i dag. Maribor er fremdeles med i racet, men da må alle tre tas i dag. Slovenerne kom best ut av det forrige møtet, tross at de spilte med én mann mindre i over en halvtime. Vi tror Maribor gjentar bedriften og setter hundrelappen vår på H til godkjente 2.05 i odds.

Spilleforslag 2 torsdag (spillestopp kl 18.55):

183. NK Maribor Piv Lasko - SV Zulte Waregem 2.05 3.10 3.05

Klikk her for å levere dette spillet

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus