Gå til sidens hovedinnhold

Spotify deler ut spellemann

Spotify sponser Spellemann 2011 og retter oppmerksomheten mot «Årets Innovatør».

Spotify og Spellemann deler ut utmerkelsen «Årets Innovatør» for andre år på rad. Utmerkelsen setter fokus på en norsk artist/gruppe som i løpet av fjoråret benyttet den nye teknologien for å kommunisere med sine fans på en kreativ og nytenkende måte. I tillegg til utmerkelsen, mottar vinneren en markedsføringskampanje på Spotify til en verdi av 200 000 NOK.

Spellemannprisen er den årlige gallaen som arrangeres av Spelleman AS for å hylle, inspirere og motivere alle norske artister. Spellemannprisen startet i 1973, og årets galla holdes den 14.januar 2012 på Folketeateret i Oslo.

- «Årets Innovatør» er til for å belønne den norske artisten eller gruppen som har gjort mest for å omfavne de nye digitale distribusjons- og markedsføringskanalene på en innovativ måte, sier Öjje Holt, nordisk sjef i Spotify i en melding.

- Gjennom å løfte frem de nominerte kan vi inspirere andre til et kreativt møte med sine fans, sier han i meldingen

- Sammen med Spotify vil vi rette oppmerksomheten mot en artist eller gruppe som på en nytenkende og kreativ måte har kommunisert med sine fans via de digitale kanalene. Denne utmerkelsen passer bra i forhold til Spellemanns overordnede mål – å inspirere og motivere alle musikere, samt styrke samholdet i musikkmiljøet, på tvers av sjangre, sier Marte Thorsby, styreleder i Spellemann.

Juryen består av: Jørgen T. Helland, Halogen. Elin Aamodt, Gramart. Jon Henning Orten, Spotify. Mats Borch Bugge, NRK P3/NRK MP3. Trude Løken, Spellemann/IFPI.

De nominerte til Årets Innovatør 2011

Gabrielle
2011 var et fantastisk år for Gabrielle. Hennes første singel “Ring Meg” ble sommerens største hit og toppet både Spotify og VGs lister. Med en morsom og personlig videodagbok, har Gabrielle oppnådd en stor og lojal fanbase.

Trym Bjønnes
Gjennom kombinasjonen hardt arbeid, kreative idéer og sosiale medier kan man komme langt. Trym Bjønnes fikk mye oppmerksomhet både online og i tradisjonelle medier da han en dag lanserte “Twitterturnéen”. Det hele resulterte i 28 spillejobber på 24 timer; alle gratis og på ulike plasser i Norge.

LidoLido
Gjennom stadig å laste opp nytt materiale på sin blogg og Facebook-side har Peder Losnegård, bedre kjent som LidoLido, skapt seg et navn i løpet av 2011. Med konkurranser engasjerer han sine fans som gjerne kommenterer og bidrar til engasjement begge veier.

Bare Egil Band
Har brukt de digitale kanalene på en personlig og humoristisk måte - og kommuniserer med både nye og gamle fans. Med en populær blogg og egen TV-serie har Bare Egil Band markedsført seg selv og sine to nye album på en kreativ måte.

Shining
Shining har i løpet av 2011 bygget opp et sterkt nærvær på alle de sosiale plattformene. Fra Flickr til Facebook kommuniserer og involverer bandet sine fans med kreative konkurranser. Gjennom å trykke opp en fysisk QR-kode og auksjonere den bort på E-bay fikk bandet oppmerksomhet også i de tradisjonelle mediene. De ansatte dessuten turné-arbeiderne sine via sin Facebook-side.

Reklame

Siste sjanse: Halv pris på alt fra Comfyballs

Kommentarer til denne saken