(SIDE2): Vi har alle opplevd det. Vi står på tredemølla, skal skifte tempoet noen hakk opp, men sliter med å finne musikken som passer til den nye rytmen. Du svetter, telefonen glir ut av hendene dine, og du mister rett og slett litt av motivasjonen.

Vel, det er da vi skal være glad for at teknologien beveger seg med stormskritt. Nå kan du nemlig enkelt streame den musikken du ønsker, og tilrettelegge den til tempoet du løper i - helt automatisk, uten at du så mye som løfter en finger.

Matcher tempoet

Det er, kanskje ikke overraskende, den gigantiske musikkstreamingtjenesten Spotify som står for tilbudet. Selskapet har streamet hele 25 billioner timer med musikk siden de startet opp for sju år siden, og utvikler stadig nye konsepter.

For et par år siden fikk vi tilgang til nye spillelister basert på ulikt humør, og nå får vi altså en egen funksjon, tilrettelagt for løping og harde treningsøkter.

De har kombinert informasjonen om hvilken musikk du liker å høre på, og blandet det inn med originale sanger, og sanger laget av anerkjente Dj-er. Deretter tilpasser de låtene til ditt tempo, slik at de kan matche rytmen til de stegene du selv løper.

Du trykker enkelt og greit på en knapp på Spotify, og i løpet av få sekunder har mobilen målt hastigheten din, og tilpasset sangene deretter.

Den mye brukte RunKeeper-appen skal også integreres i det nye Spotify-systemet i løpet av sommeren.