Gå til sidens hovedinnhold

Giganter på Bislett

Et korps på avveie, en gigantisk oppblåsbar hest, et abstrahert pokalbord, og en enslig tilskuer fylte Bislett stadion lørdag kveld.

BISLETT: Det er slikt som skjer når 22 kunstnere fra inn og utland får frie tøyler til å utforme en ellers kjent sportslig arena, med kunst i oppblåsbart format. Kuratorene og kunstnerne Anna Daniell og Sverre Strandberg står bak prosjektet "Giant Bowl- on monuments day", og de lovet folket gratis kunstutstilling hele lørdag kveld fra 18.00 til 22.00 på Bislett stadion.

– Det vil bli flere overraskelser, sa Anna, da vi snakket med henne før utstillingen.

Inspirasjonen er hentet fra sportsarrangementer som Superbowl, og ønsket om å lage en monumental skulpturpark av oppblåsbare elementer. Anna og Sverres fascinasjon for kopi-kunst. kommer også godt til uttrykk.

– Vi bestilte det billigste oppblåsbare bilde av Monolitten fra Australia, sier Anna og viser frem verket.

– Vi håper at Nasjonalgalleriet kjøper opp alle skulpturene og stiller dem ut om 40 år, sier Anna som får støtte av Sverre.

– Det blir en blanding av sport og kunst, sier Sverre som forøvrig har sittet i speakerboksen på Bislett stadion med pappa, da han var liten.

– Det var stort, forteller han.

Her får alt fra kjente kunstnere som Børre Sæthre og østerrikeren Heimo Zobernig til en ung finsk tegner Samuli Blatter boltre seg. Det blir kafé med servering, og korpsmusikk fra Nordstrand Janitsjar.

– Korpset skal være litt på avveie, lovet kunstnerne. I tillegg skal en enslig tilskuer sitte på tribunen, selvsagt et kunstverk det og.

Reklame

Stor oversikt: Her er salgene i nettbutikkene nå