Gå til sidens hovedinnhold

Gravid i 7. måned - ble fotografert med sigarett

TV-profilen Stacey Solomon er gravid og klarer ikke stumpe røyken.

(SIDE2): Bildene av den gravide TV-profilen som tar seg en sigarett får mye oppmerksomhet i britisk presse.

I et intervju gjort av The People som er gjengitt i The Sun forteller hun at det var veldig pinlig å bli tatt på fersken.

Klarer ikke slutte
I 2011 ble hun kåret til årets kjendismamma i Storbritannia, og hun forklarer sin uvane slik:

- Jeg vet at det ikke ser bra ut, men jeg tar meg bare noen få sigaretter om dagen.

Hun sier at hun mener hun ikke har skuffet sine fans, og at hun ville slutte.

- Men jeg blir litt stresset noen ganger, og sigarettene hjelper meg å roe ned. Jeg er desperat etter å stumpe røyken, jeg vil ikke være et dårlig eksempel. Det er en tøff uvane å bli kvitt, men jeg skal gjøre mitt beste, sier hun til The People.

- Hun er veldig flau over alt dette og håper at alt dette kanskje får henne til å gi opp, sier hennes talsmann Max Clifford til The Sun.

Den snart høygravide kjendisen har fra før av sønnen Zachary (4).

Hvordan virker røyking på fosteret?
Nettsiden nettdoktor.no advarer de mot å røyke mens man er gravid.

Når mor røyker i svangerskapet inhalerer hun en rekke forskjellige kjemiske stoffer. Noen er i form av gassprodukter, andre er bundet til små partikler av sot og tjære. De fleste av disse produktene kommer over i morens blod i lungene. Derfra føres de til morkaken og her passerer de over i barnets blod, står det på nettsiden.

Det er mange som mener at sigarettrøyking i svangerskapet nå er den viktigste risikofaktoren for plutselig uventet spedbarnsdød og at dette kanskje skyldes arrvev i hjernestammen til barnet som oppstår når mor har røykt i svangerskapet, står det videre. Røyking påvirker også fødselsvekten.

Kommentarer til denne saken