I 2007 vant Edvald Boasson Hagen Ringerike Grand Prix sammenlagt, han vant også fire av fem etapper. Noe lignende vil vi nok ikke se av en norsk rytter i år, men selv om Edvalds utklassing fra 2007 blir vanskelig å gjenskape er det ingenting i veien med ambisjonene til de norske rytterne. Procycling.no har snakket med noen av de sterkeste nordmenne som blir å finne på startstrek på Geilo på onsdag.

Øystein Stake Laengen, 20 år (Plusbank Cervèlo)
Laengen ble nummer seks i Rogaland Grand Prix forrige søndag og ble dermed beste nordmann. Plusbank-rytteren kan også skilte med gode prestasjoner i utenlands, i form av en tredjeplass fra Scandinavian Race Uppsala og andreplass på første etappe av det franske etapperittet Circuit des Ardennes.

- Jeg må jo prøve å få en etappeseier, det ville vært stort, sa han til procycling.no i etterkant av Rogaland Grand Prix.

Laengen sier han vil ta en eventuell oppskutt plassering i sammendraget litt som det kommer og at etappeseier er hovedfokus.

Vegard Robinson Bugge, 20 år (Team Joker Bianchi)
Bugge vant årets første norgescup-ritt da han kom alene til mål i Fana. I Rogaland Grand Prix satt han i det avgjørende bruddet, men forsøket han gjorde på å utmanøvrere konkurrentene sine mislyktes. Dermed endte han på en åttendeplass i Stavanger.

- Jeg føler formen er bra egentlig, kjente at kroppen fungerte som den skulle under Rogaland Grand Prix. Målet mitt er en etappeseier og å gjøre en god innsats for laget. Sier Bugge, som ble nummer seks på den tredje etappen i fjor, til procycling.no.

- Stort sett er det etappeseieren som står i hodet mitt, men hvis jeg hadde klart å bli blant de ti beste sammenlagt ville det vært veldig gøy. Jeg ble jo tolv i fjor så det er ikke umulig, fortsetter 20-åringen.

Joker-rytteren tror nivået på rittet vil være litt høyere i år enn i fjor, siden lag som for eksempel Rabobank er på start.

- Vi skal ikke opp til Beitstølen i år, det var jo den etappen som ble mest avgjørende i fjor i og med at Firsanov kom alene til mål. Jeg tror den endringen resulterer i et tettere sammendrag og kanskje et litt mer spennende løp med mer offensiv kjøring, sier Bugge. Han mener denne forandringen i løypa er fordelaktig for hans Joker Bianchi.

Roy Hegreberg, 29 år (Team Sparebanken Vest - Ridley)
Ble sju i Rogaland Grand Prix. Har flertallige gode plasseringer fra Europa. For eksempel en femteplass fra Ronde van Noord-Holland.

- En etappeseier er det jeg går for, vi tar det litt dag for dag, men etappeseieren er det som står høyest hos meg. Så håper vi at en på laget kan være med å kjempe i toppen i sammendraget, sier Hegreberg om ambisjonene foran etapperittet.

- Vi ble jo fire i fjor med Christer (Rake). Vi akter å gjenta det og kanskje hoppe helt opp på seierspallen, men det er et hardt felt i år så jeg tror det er viktig å ta det litt dag for dag.

Hegreberg tror deltagelsen er litt hardere i år, men understreker også at laget er i form og han tror de har gode muligheter.

- I fjor var det jo det hardeste løpet som har vært arrangert rent terrengmessig, det ser jo ut til å være litt lettere i år. Det er helt klart til min fordel og jeg håper det gjør rittet litt mer spennende også.

Les flere saker på procycling.no!

Følg oss på Facebookog Twitter!