Gå til sidens hovedinnhold

Stakkarslig sjåfør

En krise utløser gjerne en ny krise. Så også for generalens sjåfør, Marco.

Gudenes kamp (Batalla en el cielo) – Mexico 2005. Regi: Carlos Reygadas. Med: Marcos Hernández, Anapola Mushkadiz, Bertha Ruiz og David Bornstien.

Aldersgrense: 18 år.

Her er det mer enn kjønnsorganer som sjokkerer. Regissør Carlos Reygadas legger ikke fingrene mellom når menneskelig kontakt skal festes til filmen. Svette og blod er i alle fall innen hindring. Allikevel er det noen dypt personlige tragedier som fester seg til minnet.

I «Gudenes kamp» er det sjåføren Marco som har tatt noen valg han ikke helt kan stå inne for. Han og kona har kidnappet et barn som senere døde. Når han så innleder et forhold til generalens datter, letter han plutselig på trykket og snakker ut om hans ugjerninger.

Den unge kvinnen, som prostituerer seg for fornøyelsens skyld, ber den eldre mannen om å gå til politiet og bli ferdig med saken. Både forholdet til den unge damen og den betente saken setter Marco i en ytterst vanskelig klemme. En sjåfør uten ryggrad gjør også sitt til at det virkelig blir opp til gudene å bestemme hans videre skjebne.

De ekstreme elementene som gjenspeiles i filmen er igjen filmatisert på en ytterst hverdagslig, direkte og rolig måte. Her snus glede til vannvidd på en heller bedagelig måte. Handlingen kommer på denne måten litt tettere inn på oss, uten at det gir noe mer velvære av den grunn.

Reklame

Sjekk ut Nettavisens eksklusive grillpakker: Den amerikanske grillpakken og den moderne grillpakken

Kommentarer til denne saken