Gå til sidens hovedinnhold

Stålsetter seg for børsoppgang

Investorene venter en aksjeopptur.

Børsene i Europa stiger og smitter over på Wall Street.

NA24 - din næringslivsavis

De tre indeksfuturene peker alle tre opp. S&P 500-futuren er opp rundt 1 prosent, mens Nasdaq-futuren er opp like over 1 prosent. Futuren følger Dow Jones-indeksen løftes 0,75 prosent.

På makrofronten er det flere hendelser på kalenderen. Blant annet kommer det statistikk som viser ordreinngangen i industrien. Tallene gjelder for november og det er ventet en nedgang i antall ordre. Selv om estimatene spriker regner økonomene med en negativ utvikling.

I tillegg kommer innkjøpssjefsindeksen ISM for tjenesteytende næring. Her er det også ventet en nedgang og at de som sitter tettest på de økonomiske beslutningene og innkjøpene forblir negativ innstilt til den videre utviklingen. Målingen fra ISM benyttes som en indikator på den økonomiske aktiviteten i økonomien. Indeksen gjelder for desember.

Det er også duket for boligtall. Statistikk fra bransjeorganisasjonen «National Association of Realtors» er ventet å vise et fall i antall inngåtte salgskontrakter for eksisterende boliger i løpet av november.

Referatet etter det siste rentemøtet i USA vil nok være det som blir vedlagt størst oppmerksomhet. I desember overrasket Federal Reserve med å kutte rentenivået fra 1 prosent til et intervall der styringsrenten skal ligge mellom 0 og 0,25 prosent. Kuttet var historisk og godt over det økonomene hadde turt å håpe på.

Nå får markedene muligheten til innsyn i hva rentekomiteen til den amerikanske sentralbanken diskuterte og hvilke problemstillinger de drøftet.

Følg utviklingen på Wall Street her.

Reklame

Grillpakken som gir deg saftig mat

Kommentarer til denne saken