Gå til sidens hovedinnhold

Nå kommer de til Norge

«Silence!... I'll kill you»

Den amerikanske buktaleren og stand up-komikeren Jeff Dunham har pakket kofferten og legger ut på en Europa-turné i 2013. I den forbindelse kommer den populære komikeren innom Norge, og 27-30. september står han på scenen i Oslo, Trondheim og Stavanger.

Dunham er en av USAs mest populære komikere og med karakterer som «Achmed the Dead Terrorist», «Walter» og «Peanut» har han også gjort seg til den tredje best betalte komikeren i statene etter Jerry Seinfeld og Chris Rock, skriver Wikipedia.

HTML EMBED

Tilbake til Norge

Dunham har to ganger tidligere opptrådt i Norge, senest i 2011 da han hadde show for en fullsatt Telenor Arena i Bærum utenfor hovedstaden.

Populariteten til komikeren her til lands er udiskutabel. Da komikerens karakter «Achmed the Dead Terrorists» mest kjente setning: «Silence! I kill you..» ble gjort tilgjengelig som ringetone for noen år tilbake, var Norge det landet etter Nederland som lastet den ned flest ganger, ifølge VG.

HTML EMBED

Ikke alene

Men Atomic Soul, som tidligere har fått stand up-legender som Ricky Gervais og Jerry Seinfeld til Norge, har enda en gledelig nyhet til nordmenn som er glad i stand up.

Den britiske komikeren og rapperen Doc Brown (fødenavn Ben Bailey Smith) legger også ut på Norges turné, og opptrer først på Humorfest i Bergen 7. juni før han tar turen til Stavanger, Kristiansand og Oslo.

HTML EMBED

Doc Brown er kanskje ikke et kjent navn i Norge, men i hjemlandet har komikeren blant annet samarbeidet en rekke ganger med Ricky Gervais. Brown varmet også opp for «The Office»-skaperen sist gang Gervais opptrådte i Norge.

– Doc Brown skildrer på en hysterisk morsom måte sitt eget liv som rapper på ene siden og komiker på andre. Han tar hip hop industrien på kornet som få andre med sine sylskarpe og underfundige tekster til beats, sier presseansvarlig Elisabeth Norheim i Acomic Soul i en pressemelding.

HTML EMBED

For mange som var i Oslo Spektrum under Gervais sitt show, var Brown vel så morsom, om ikke bedre (blant annet for undertegnede), enn hovedattraksjonen selv, som kun resirkulerte gammelt materiale.

Vil du se Jeff Dunham eller Doc Brown? Side3 har to billetter til hvert av showene i valgfri by. Alt du trenger å gjøre for å være med i trekningen er å sende oss en epost med navn, telefonnummer og hvilken komiker i hvilken by du vil se.

Reklame

Grillpakken som gir deg saftig mat

Kommentarer til denne saken