Gå til sidens hovedinnhold

- Han er et satirisk geni

Stand up

En av Storbritannias mest kjente komikere kommer til Norge.

For ikke mange ukene siden ble det kjent at de britiske komikerne Jack Dee og Stephen Merchant kommer til Oslo for å opptre på Oslo Comedy Festival, som arrangeres i hovedstaden fra 10. oktober til 26. oktober.

Nå er det klart at et annet kjent komikerfjes tar turen fra Storbritannia til Norge i oktober. 26. oktober står nemlig Al Murray på scenen i Oslo før han kommer til Bergen 27. oktober.

Murray er en av Storbritannias mest populære komikere og har holdt på med humor i tjue år. For nordmenn er briten kanskje best kjent fra BBCs stand up-program "Live at the Apollo", "QI" eller "Michael McIntyres Comedy Roadshow", hvor han. Murray er spesielt kjent for sin karakter "The Pub Landlord" - en stereotyp, erke-britisk nasjonalist ikledd en rød dressjakke med en halvliter i hånden som elsker alt som er britisk og hater alle andre. Spesielt franskmenn og tyskere får unngjelde for "Pubeierens" tunge.

HTML EMBED

Murray er blitt hyllet som en av Englands aller beste komikere og i 2007 havnet han på 16. plass da TV-kanalen Channel 4s seere stemte frem de 100 beste komikerne på øya.

HTML EMBED

Presseansvarlig i Acomic Soul, Elisabeth Norheim, er veldig glad for at Murray kommer til Norge og Oslo Comedy Festival.

- Al Murray er alles favoritt-pubfilosof og et satirisk geni. Han spiller for fulle hus i Storbritannia inkludert O2 arena og skal til høsten ut på en stor jubileumsturne i hjemlandet. Han hadde faktisk bare tre dager til overs. Vi er derfor utrolig glade for at han bruker akkurat de dagene på å komme hit for underholde sine mange norske fans - resten av Europa må vente til neste år, skriver Norheim i en pressemelding.

HTML EMBED

Utenom å være morsom på scenen har Murray gitt ut flere bøker, hatt en rekke humorprogrammer på TV og laget historiske dokumentarer (!). Komikeren studerte nemlig moderne historie på universitetet.

Utenom Al Murray er det også mulig å få med seg Stephen Merchant, Jack Dee og en haug med andre kjente komikeren i oktober under Oslo Comedy Festival. Se en fullstendig oversikt på festivalens hjemmeside.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken