10.oktober til 26. oktober er det tid for humorfest i hovedstaden da Oslo Comedy Festival blir arrangert.

På plakaten står kjente britiske komikere som Jack Dee, Stephen Merchent og Al Murray, men i 19. juni ble det kjent at programmet utvides betraktelig når humorfestivalen henter inn komikere som amerikanerne Jim Breuer og Whitney Cummings, samt svensken Özz Nûjen.

Av disse tre er nok spesielt Jim Breuer godt kjent for mange, da han har vært blant USAs mest kjente komikere i en årrekke.

- Breuer er en kjempebooking for festivalen. Han har stått på scenen i over tjue år, er kåret til en av Comedy Centrals 100 Greatest Stand Up’s of all times og jobber tett med toppkomikerene som Dave Chapelle, Jimmy Kimmel og Conen O Brian hele tiden, skriver presseansvarlig Elisabeth Norheim i en pressemelding.

Mange kjenner nok Breuer igjen fra kultklassikeren "Half Baked" hvor han spilte sammen med David Chapelle. Andre har nok sett Youtube-klippet der komikeren beskriver hvordan det er å drikke alkohol.

HTML EMBED
HTML EMBED

Breuer var også lenge et fast medlem i det meget populære sketsjshowet "Saturday Night Live" som fortsatt går på TV den dag i dag. For de som ikke er kjent med Breuers arbeid kan vi love mange gode imitasjoner og observasjonskomedie på høyt nivå.

Se bare hvordan han fikk disse nyhetsankerne til å knekke sammen i latter under et intervju.

HTML EMBED

Utenom Breuer kommer også den tidligere modellen, nå komiker, Whitney Cummings til humorfestivalen. 15. oktober står Cummings på Sentrum Scene, klar for å få festivaldeltakerne til å le. Skal vi tro Norheim, blir det bra å få den kvinnelige komikeren på plass.

- Med sylskarpe vitser og brutale poenger er Whitney Cummings en komiker vi er stolte av å kunne føye til på listen over internasjonale toppkomikere som gjester årets Oslo Comedy Festival. Hun er dødelig presis i vitsingen og overrasker til stadighet publikum, skriver Norheim.

Cummings har hatt stor suksess i hjemlandet. Utenom opptredner på Conan O'Brien og Carson Daly's prateprogrammer, har hun også gitt ut sin egen "spesial" på Comedy Central. "Money Shot" førte blant annet til at hun ble invitert med på turné med en annen kjent moromann, Denis Leary.

Komikeren har også vært med på en rekke "roaster" av kjente personer som David Hasselhoff og Donald Trump.

HTML EMBED

Oslo Comedy Festival varter også opp med storfint besøk fra Sverige. 20. oktober underholder Özz Nûjen på Latter. Komikeren er en av Sveriges mest populære komikere og fyller i 2014 femten år i humoryrket.

Svensken har flere ganger vært i Norge og underholdt, og det blir garantert stor stemning når Nûjen igjen tar turen over grensen.

Sjekk ut festivalens hjemmeside for fullstendig oversikt over alle komikerne som kommer.