Gå til sidens hovedinnhold

Stanset letingen i ishall

Redningsarbeidet etter de savnede i ruinene av ishallen i Sør-Tyskland er stanset på grunn av ny rasfare.

Det melder AP. 11 mennesker er bekreftet døde etter at deler av taket raste sammen i ishallen i byen Bad Reichenhall mandag ettermiddag. Fire personer er fremdeles savnet. De som fortsatt er savnet er en 35 år gammel kvinne og tre barn i alderen 13-16 år. Seks av de døde er barn.

Redningsarbeidet i byen er nå stanset fordi det fryktes at restene av bygningen skal rase ytterligere sammen.

Det betyr en ny iskald natt for eventuelle overlevende i ruinene. Likevel har ikke myndighetene gitt opp håpet om å finne overlevende under ruinene. Tirsdag kveld skal det komme mer avansert utstyr som kan hjelpe til med å løfte bort store tredragere fra ruinene. Man håper at redningsarbeidet kan begynne igjen ved daggry onsdag.

- Så fort som mulig vil vi fortsette arbeidet med hunder og letemannskaper for å finne folk som fortsatt er i ruinene, sier brannkonstabel Rudi Zeif.

Det er ikke funnet overlevende i ruinen siden midnatt mandag da en fem år gammel jente ble funnet med bare små skader. Det har heller ikke vært hørt rop om hjelp siden da.

Ishallen kollapset mandag ettermiddag etter at store mengder tung snø falt over de tyske alpene. Bare timer før kollapsen ble imidlertid hallen inspisert, men godkjent for videre bruk.

Reklame

Grillpakken som gir deg saftig mat

Kommentarer til denne saken