Gå til sidens hovedinnhold

«Star Trek» trekker galaktisk

Glem «Star Wars». «Star Trek» med kaptein Kirk- Chris Pine- og resten av «Star Trek»-teamet går så det griner i USA.

På filmens åpningshelg spilte «Star Trek» inn sanseløse 461 millioner norske kroner i Nord-Amerika. Dermed har «Star Trek» vekket til live science-fiction-fansen for alvor.

I tillegg kommer førpremierevisningene torsdag, som gir ytterligere 25 millioner kroner i kassa, opplyser distributøren Viacom Inc's Paramount Pictures studio i følge nyhetsbyrået Reuters.

Ny sci-fi-rekord?
Sukseessen er kanskje ikke så overraskende når en vet hvilken Sci-fi fanskare som finnes der ute. Hvor utallige mange har for eksempel sett en eller flere av George Lucas Star Wars-drama?.

Dermed vil trolig Chris Pine nå statusen som en ny tenåringshelt etter innsatsen som den kommende kaptein James Tiberius Kirk i «Star Trek». Det til tross for en ganske voldsom innsats under innspillingen. Pine kastet han seg inn i første scene med det resultat at han smalt til stuntmannen så nesen hans knakk..

Les: Knakk nesen på motspiller

Chris Pine deler Star Trek-suksessen med blant annet «Heroes»-skuespilleren Zachary Quinto som karakteren Spock inne på galakseskipet Enterprises.

Men det er ikke bare ukjente skuespillere i filmen. Regissør og produsent J.J Abrams har hentet inn Karl Urban («Ringenes Herre») og Eric Bana (nærmest ugjenkjennelig som den onde Nero).

Filmen fikk knallanmeldelse av Side 2. Les: Stjernebra Star Trek

Slått i toppen
På tross av suksessen må Star Trek se seg slått av forrige helgs «X- Men Origins: Wolverine», som er den beste filmdebuten i 2009.

«Wolverine», som News Corp's 20th Century Fox star bak. De spilte inn 85 millioner dollar, 539 millioner norske kroner, på en helg, men havnet som nummer to på listen denne helgen.

Reklame

Nå: Vi selger ut Pondus-bøkene på lager fordi vi skal flytte

Kommentarer til denne saken