Gå til sidens hovedinnhold

Start julen med dollarshopping

Juleshopping i USA har sine fordeler. Her er tipsene fra Spesialisten.

(SIDE2): Vi er ikke av dem som reiser mest til USA, men nå kan det være mer lønnsomt enn noen gang. Dollarkursen ser ut til å holde seg lav og julehandelen kan bli en «billig» affære.

Billig shopping
- Dollarkursen virker spesielt inn på forbruket under selve reisen. Med økt oljepris er flybilletten gjerne litt dyrere enn for et år siden, sier daglig leder hos USA Spesialisten, June Arlen Eggesbø.

Hun mener vi kan regne inn hyggeligere priser på shopping og på maten når man drar til USA nå før jul. Hotell og leiebil blir også litt billigere med en dollarkurs på litt over fem kroner.

Shoppingmekka

Spesialisten kan ellers anbefale et av verdens største shoppingmekka for de som virkelig er seriøse gavekjøpere. Mall of America ligger litt nord for Minneapolis i staten Minnesota. Kjøpesenteret består av 520 butikker fordelt på flere etasjer, og i midten er det plassert en fornøyelsespark.

- Boston og Washington DC er ellers gode alternativer til New York. For en weekendtur er østkysten en lang nok tur for norske turister, mener Eggesbø.

I New York kutter i tillegg butikkjeder som Bloomingdale's og Macy's 11 prosent på prisen om turistene husker å vise frem passet.

God økning
Markedet har på ingen måte eksplodert, men en behagelig dollarkurs har en viss innvirkning på reiselysten til nordmenn.

- Folk følger med og vi har en god økning på salget av reiser. En god norsk økonomi og en dårlig sommer har også vært god butikk for dem som selger reiser til USA, mener Eggesbø.

USA Spesialisten merker også at det svinger litt i popularitet mellom Asia og USA. Slike tendenser merker man spesielt i etterkant av store katastrofer. Asiatiske land opplevde en økning i turisttrafikken etter terrorangrepene 11. september 2001, mens tsunamien i romjulen 2004 gjorde at flere valgte USA i etterkant.

Tur til tretusen
Reiser du på cruise til Karibia hjelper ikke den lave kursen mye på bestillinger gjort her hjemme i Norge. Ifølge USA Spesialisten, er det her snakk om faste priser fra leverandører de bruker og har gjort avtale med for lenge siden.

I skrivende stund fant vi billettpriser til Boston og New York i begynnelsen av desember for litt over 3000 kroner.

Les også:

Reklame

Nå: Stort ryddesalg i Nettavisens nettbutikk