Gå til sidens hovedinnhold

Her kommer 3200 kilometer ny asfalt

Det blir en travel sommer på norske veier.

Sommeren er tiden for å legge ny asfalt i Norge, og i sommer melder Statens vegvesen at det til sammen skal legges 3200 kilometer asfalt, for rundt 2,1 milliarder kroner på riks- og fylkesveiene.

- Vi planlegger å bruke nesten 2,1 milliarder kroner til dekkevedlikeholdet. 970 millioner går til riksvegene, mens fylkeskommunene har vedtatt å bruke om lag 1,1 milliarder til sine fylkesveger. Vi regner med at det går med om lag 1,9 millioner tonn asfalt, sier sjefingeniør Even K. Sund i Statens vegvesen i en pressemelding.

- Det meste av årets asfaltarbeider gjelder vedlikehold av eksisterende riks- og fylkesveger, mens litt asfalt på nybygde veger er også med i de 79 kontraktene som vi i disse dager er i ferd med å inngå med asfaltentreprenørene, sier Sund.

Vegvesenet melder at de vil forsøke å gjøre mye av arbeidet på natten for å være til minst mulig sjenanse, men advarer om at det kan bli køer.

- Vi ber trafikantene om å være tålmodig der det måtte oppstå ventetid og køer i forbindelse med arbeidene, sier Even Sund.

- De som arbeider på vegen har en utsatt arbeidsplass, ofte med trafikken tett på. Derfor er det viktig at bilister respekterer skilting og de som dirigerer trafikken. Slik kan de som arbeider der ha en trygg arbeidsplass. Slik kan bilistene også slippe skader fra steinsprut på egen eller andres bil, sier Even Sund i Statens vegvesen.

Slik er fordelingen av asfalten i sommer:

En full oversikt over alle strekningene som skal asfalteres i hele landet, kan du se her.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken