For noen dager siden startet Erika Krone (19) fra Tønsberg i sin nye sommerjobb for veivesenet, skriver Telemarksavisa.

Du har kanskje selv sett henne sitte langs veien med et videokamera og lurt på hva hun gjør der? Hun måler ikke fart eller sjekker etter betalt veiavgift. Hun teller faktisk antall sykler som kommer forbi.

Kvalitetssikrer
- Jeg driver med kvalitetssikring av sykkelregistreringspunker, forteller Krone. Sommerjobben er litt utenom det vanlige, men på grunn av studier ville Krone få en fot innenfor veivesenet.

- Jeg studerer bygg- og miljøteknikk på NTNU, så det er greit å få sett litt av Statens vegvesen og hva de gjør.

I sommer skal altså Krone reise rundt i region sør og registrere antall sykler som suser forbi.

- Punktene kan ikke ha mer enn 10 prosent avvik. Så langt har jeg vært i Tønsberg, og der ble punktene godkjent. Nå venter jeg på svar fra Skien og Porsgrunn.

Har du erfaring med kjedelige sommerjobber? Har du hørt om kjedeligere sommerjobber enn Erikas? Kjør debatt i kommentarfeltet nederst i saken.

Å sitte og registrere sykler kan bli kjedelig i lengden, men Krone har forberedt seg på sin 7,5 timers lange arbeidsdag med å ta med lydbok.

- Det blir ganske lange dager, men lydboken holder meg med selskap.

Været har heller ikke vært på topp den siste tiden, og Krone er godt pakket inn i både ull og regntøy. Hun forteller at det er mange som lurer på hva hun gjør, og flere stopper opp for å slå av en prat.

- Jeg har fått mange spørsmål av folk som har sett meg sitte her, om hva det egentlig er jeg driver med, smiler Krone.

Det er registreringspunkter gravd ned i bakken, og det er disse registreringene hun sammenlikner med syklene hun selv ser kjøre forbi. Så langt da vi møtte Krone hadde 38 syklister passert.

Fin sommerjobb
Nils Harald Eidet i veivesenet forteller at de kvalitets sikrer alle nye målere.

- På samme måte som vi har målere til bil, har vi også skjulte målere for sykkel. Før dataen går inn på veidirektoratet og norsk veidatabank, må vi kvalitetssikre de nye målerne så vi vet de teller riktig. I år har vi leid inn sommerhjelper som skal registrere de nye målerne i Porsgrunn, Skien, Drammen og Tønsberg.

Når tallene kommer inn vil vi se om de har avvik eller ikke, og vi vil kunne se om det er en framgang eller tilbakegang av syklister. Tidligere har vi kun foretatt kontrolltellinger, men nå har vi altså stasjonert folk. Det er nok en fin sommerjobb å ha, forteller Eidet.

Les flere saker i Telemarksavisa