Gå til sidens hovedinnhold

15 forunderlige fakta

Hvor mange ganger tror du at du har blunket i 2010?

Jorda vår er et merkelig sted å bo, bare se her...

På spørsmål om de noen gang ville ha datet sin sjef svarte 25 prosent av kvinnene at de allerede hadde gjort det. 39 prosent sa nei - «det er oppskriften på katastrofe» - og 36 prosent sa at de ville vurdert det dersom muligheten bød seg.

Det antas at flere millioner trær plantes hvert år ved en tilfeldighet. Gartneren er ekorn som graver ned kongler, og ikke finner dem igjen.

I en nylig avstemning innrømmet 27 prosent av de spurte mennene at de ville kunne ha kuttet ut sex for en BMW. 10 prosent mente en 50 tommer HD-TV ville være verdt å bytte for sex. Vi tipper disse mennene har et ganske elendig sexliv ...

Siden 1995 har salget av TV- og dataspill firedoblet seg, mens antall ungdommer som blir arrestasjoner for vold er halvert.

I en undersøkelse blant kvinnelige nettbrukere om de noen gang kunne tenke seg å lage en privat sexvideo, svarte 10,2 prosent at de allerede hadde laget en. 13,3 prosent sa svarte ja, 17,9 prosent svarte at de ville lage en sammen med den rette personen mens 59,6 prosent svarte at de aldri ville vært med på noe slikt.

I USA finnes det flere flamingoer av plast enn ekte.

I en undersøkelse utført av en nettside rettet mot kvinner, svarte 44 prosent av de ville datet en arbeidsledig mann så lenge han var på utkikk etter jobb. 27 prosent ville ikke ha datet en mann uten jobb, mens 29 prosent mente at arbeidssituasjonen er uten betydning.

Ifølge advokatfirmaer som har spesialisert seg på skilsmisser inneholder 20 prosent av skilsmissebegjæringer i dag en eller annen referanse til at partneren har oppført seg dårlig på Facebook.

Hvis du spytter på en bussjåfør på jobb i New York City kan han eller hun kreve betalt permisjon. Faktisk var en bussjåfør i gjennomsnitt borte fra jobben i 64 dager på grunn av spytting i 2009. Av de 153 sjåførene som var borte fra jobben med lønn var hver tredje offer for spytteangrep.

Nettsiden The Atlantic har gjort den omfattende jobben med å ta den økonomiske temperaturen til samtlige amerikanske presidenter fra George Washington til Barack Obama. Noen presidenter har hatt formuer på over en milliard dollar, mens andre var personlig konkurs. Ifølge oversikten har dette vært historiens rikeste presidenter:

  • John F. Kennedy. Formue: 1 milliard dollar
  • George Washington. Formue: 525 millioner dollar
  • Thomas Jefferson. Formue: 212 millioner dollar
  • Teddy Roosevelt. Formue: 125 millioner dollar.

De siste James Bond-filmene har vært stappfulle av produktplasseringer. I «Casino Royale» ble over 25 merkevarer vist fram, blant de mest profilerte var Ford. Ford var faktisk med i over 40 prosent av filmene som nådde kinotoppen i USA i 2006.

I Tokyo vil det som regel være raskere å ta sykkelen fremfor bilen dersom turen tar 50 minutter eller mindre. I den samme byen selges det for øvrig tupeer for hunder.

Når glass knuser vil sprekkene spre seg i en hastighet på over 4800 kilometer i timen! Dersom du skulle ha filmet glass som knuser må kameraet skyte i en milliondel av et sekund. Det tar også en million år å bryte ned glass i naturen, noe som betyr at det kan resirkuleres uendelig mange ganger.

I løpet av 2011 vil du ha blunket mer enn 10.000.000 ganger.

Forfatteren Ernest Vincent Wright skrev i 1939 boken «Gadsby» på 50.000 ord – ingen av dem inneholder bokstaven «e». Boken handler om den fiktive byen Branton Hills som får nytt liv takket være hovedpersonen John Gadsby.

Kilder: Playboys Raw Data, Strangefacts.com, Wikipedia.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken