Gå til sidens hovedinnhold

Statoil-eksens nye eventyr

Olav Fjell måtte gå av som Statoil-topp etter Iran-skandalen. Nå satser han på et nytt oljeselskap.

Olav Fjell måtte gå som toppsjef i Statoil etter den såkalte Iran-saken. Nå er han tilbake i oljebransjen med selskapet Concedo.

NA24 - din næringslivsavis

Fjell er styreformann i selskapet som via meglerhuset Pareto hentet inn rundt 115 millioner kroner i en emisjon. Blant annet tegnet flere London-baserte investorer seg i emisjonen.

- Det er et lite selskap med ni ansatte som fokuserer på leting på norsk sokkel. Personene har alle lang erfaring som letefolk på norsk sokkel, sier Fjell til NA24. Han forteller at planen nå er å bli kvalifisert som partner på norsk sokkel.

Selger oljen videre
Da skal jobben med å finne olje starte. Men når selskapet har funnet oljeforekomster, er planen å selge dette videre til noen som kan utvinne det.

- Planen er å børsnotere selskapet innen to til tre år, sier Fjell til NA24.

Det som dermed skiller selskapet fra de tradisjonelle oljeselskapene er at de bare skal lete etter olje. De ansatte har lang erfaring, fra flere oljeselskap, med leting etter olje på nettopp norsk sokkel. Fjell anslår overfor NA24 at når de kommer i gang vil man kunne bore ett til to brønner i året.

Selge før produksjon
Disse prøveboringene vil slå fast om det er olje i feltene selskapets ansatte spekulerer at det er olje i. Dette er en dyr og risikabel operasjon, men Fjell mener at det kan bli lukrative utsikter dersom de lykkes med å påvise reserver.

Men drive felt selv skal ikke inngå i forretningsstrategien. Påviser Concedo ressurser, begynner prosessen med å selge andelen til selskap som fokuserer på utvinning av oljen.

Fjell forteller at han kom borti selskapets gründere i løpet av sommeren. Selskapet administrerende direktør, Geir Lunde, var ikke tilgjengelig for kommentar fredag.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem