Gå til sidens hovedinnhold

Statoil-funn i Norskehavet

Fant gass på dypt vann.

Statoil har gjort et gassfunn på Midnattsol-prospektet i Norskehavet. Funnet ble gjort i undersøkelsesbrønn 6405/10-1 i utvinningstillatelse 281 hvor Statoil er operatør.

NA24 - din næringslivsavis

- Det er positivt at det er gjort et nytt gassfunn i dypvannsområdet i Norskehavet, sier Frode Fasteland, Statoils fungerende letesjef på norsk sokkel i en pressmelding.

Midnattsol er lokalisert om lag 40 kilometer nord for Ormen Lange-feltet og 30 kilometer sør for Ellida-funnet.

- For tidlig å konkludere
Brønnen ble boret på et vanndyp på 928 meter til et totalt dyp på 3.158 meter under havoverflaten. Det ble påtruffet gass i reservoar av sen kritt alder. Det er tatt kjerneprøver og utført et meget omfattende datainnsamlingsprogram som vil bli lagt til grunn for videre analyser av funnets størrelse og produksjonsegenskaper.

Det er for tidlig å konkludere om funnet er drivverdig.

- Har stor tro
- Vi har stor tro på Norskehavet og vil fortsatt ha høy aktivitet i området. Det er blant annet planlagt fem letebrønner i dypvannsområdet i 2008. Tre av brønnene er Statoil-opererte, sier Fasteland.

Rettighetshavere i utvinningstillatelse 281 er Statoil ASA (operatør) 50 prosent, EON Ruhrgas 20 prosent, ConocoPhillips 10 prosent og Petoro 20 prosent.

Reklame

Nå er det superpriser på Pondus-album