Gå til sidens hovedinnhold

Statoil gjenopptar ordinær drift i In Amenas

Nesten 18 måneder etter angrepet i In Amenas i Algerie varsler Statoil at de vil gjenoppta ordinære operasjoner på gassanlegget.

Konsernledelsen har besluttet at ordinær rotasjon kan gjenopptas ved In Amenas-anlegget ettersom alle definerte sikringskrav nå er gjennomført, opplyser Statoil.

- Vi vil nå, sammen med våre partnere, fortsette et systematisk arbeid med sikte på å holde sikringstiltakenes kvalitet på et høyt nivå, forsikre oss om at vi har en god forståelse av trusselbildet og justere sikringstiltakene hvis det er behov for det, sier Lars Christian Bacher, konserndirektør for Utvikling og produksjon internasjonalt (DPI) i Statoil.

I juni godkjente ledelsen at ansatte ble sendt til anlegget for å innføre gjenværende sikkerhetskrav. Oljeselskapets partnere i Joint Venturet vil også gjenoppta normal drift.

16. januar 2013 angrep en gruppe væpnede islamister gassanlegget i In Aménas, sørøst i Algerie. 40 ansatte fra 10 land ble drept i angrepet, blant dem 5 av de 17 Statoil-ansatte som befant seg på anlegget. (©NTB)

Reklame

Nå i dag: Salg på Pyton-helt, Pondus og mye annet

Kommentarer til denne saken