Gå til sidens hovedinnhold

Svindlet Statoil

Vestlendingen innrømmer svindel med falske fakturaer i millionklassen.

Ifølge Stavanger Aftenblad har en Statoil-konsulent og en underleverandør blitt siktet for grov økonomisk utroskap og medvirkning. De to skal ha lurt det statsdominerte selskapet for flere million kroner.

Razzia av Økokrim
Før jul aksjonerte Økokrim på tolv adresser på Vestlandet, og en rekke bedrifter og private boliger i Stavanger- og Bergens-området ble besøkt. Det er i etterkant av denne storaksjonen at to personer er siktet, skriver Stavanger Aftenblad.

Den ene siktet er en innleid konsulent i Statoil, nærmere bestemt på Mongstad utenfor Bergen, mens den andre arbeider som daglig leder hos en av Statoils underleverandører i Stavanger. Falske fakturaer skal ha blitt benyttet for å lure den norske operatørgiganten for flere millioner kroner, angivelig over en periode på fem år, skriver avisen.

Innrømmer svindelen
Den innleide Statoil-konsulenten innrømmer at han har svindlet Statoil.

- Det startet i en etisk gråsone gjennom et kameratslig forhold, og så utviklet det seg til åpenbart kriminelle forhold. Min klient tilsto med en gang det han er siktet for, altså grov økonomisk utroskap, sier konsulentens advokat, Geir Jøsendal, til Stavanger Aftenblad.

Svindelen skal ha skjedd ved at Leverandøren er siktet for medvirkning til utroskap mot Statoil. Den daglige lederen skal ha fakturert Terne AS på Mongstad, som igjen viderefakturerte Statoil. Dermed skal Statoil ha endt opp med å betale til Terne, mens Terne skal ha betalt stavangerleverandøren. Terne har også hatt besøk av politiet, men selskapets daglige leder Olav Enes understreker at de kun er vitne i saken.

Det var Statoil selv som anmeldte konsulenten for bedrageriet.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken