Gå til sidens hovedinnhold

StatoilHydro bruker 3 mrd.

Milliarder drypper på offshorerederiene i Norge som satser på miljø.

StatoilHydro har gitt oppdrag til to av offshorerederiene på Oslo Børs. Både DOF og Farstad har fått befraktningsoppdrag fra den norske oljekjempen. I tillegg har StatoilHydro gitt oppdraget til to av fartøy fra Remøy Shipping og «Volstad Princess» fra Volstad Shipping.

NA24 - din næringslivsavis

Totalt er det snakk om fem plattformforsyningsskip som blir tigjengelige i perioden 2008–2011. Verdien med opsjoner på forlengelser er på nesten 3 milliarder kroner, opplyser StatoilHydro. Felles for alle skipene er at de benytter mer miljøvennlige motorer enn de tradisjonelle.

Bygger nytt
Fartøyene fra Remøy Shipping skal seile for StatoilHydro i åtte år, med opsjonsperioder på inntil fire år.

DOF velger dermed å legge inn en bestilling hos Aker Yards på et nytt skip med ny design. Dette skipet skal leveres i desember 2010, mens femårsavtalen med StatoilHydro gjelder fra februar. Dermed vil Skandi Sotra vil bli benyttet inntil levering av nybygget.

- Dette er DOFs første gassfartøy, og dette er viktig i selskapets sterke satsing på utvikling av miljøvennlige, konkurransedyktige skip, skriver DOF i en børsmelding.

Intensjon med Farstad
Farstad har mottatt en intensjonsavtale på et plattformforsyningsskip som bygges ved Aker Yards Brevik. Avtalen har en fast periode på fem år med opsjoner på fire ganger ett år. Oppstart er ved skipets levering fra verftet som forventes å finne sted i første kvartal 2009.

Avtalen innebærer også at plattformforsyningsskipet «Far Symphony» har fått fast kontrakt av StatoilHydro fra mars 2008 og frem til levering av nybygget. StatoilHydro har opsjon på å forlenge kontrakten med Far Symphony for to ganger ett år.

Reklame

Sommerens kuleste badeflåter