Gå til sidens hovedinnhold

- Status med treningsferie

Flere synes det er stas å skryte av å ha løpt maraton i ferien. Her er de kuleste treningsferiene.

(SIDE2): - Både spa- og sykkelferie er populært, mener daglig leder i Sport & Helseferie AS, Gerhard Kraft. Men også mer ekstreme turer som løpsferie med New York Marathon som øyemål er populære.

Status med maraton
- Det er helt klart en trend at flere vil være sporty på ferie. Det merker jeg godt på dem som reiser på ferie nå kontra for ti år siden. Nå er det status å ha løpt New York Marathon mens før var det mer idrettsfolk som dro på disse turene fordi de var glad i å løpe. Omtrent 85 prosent av dem som bestiller sporty ferier hos oss er kvinner mellom 35 og 60 år, hevder han.

- Jeg kunne solgt tre ganger så mange turer til New York Marathon, men vi får dessverre ikke flere startnumre, sier han.

Kom i form på et blunk
Også Jomfrureiser har treningsturer flere ganger i året. Men bare for jenter.

- Dette er en unik mulighet til å komme i form. Mange reiser alene fordi mannen bare vil fiske på ferie for eksempel. Noen slår seg sammen og drar på tur en venninnegjeng mens andre tar med seg datteren. De fleste som reiser er i aldersgruppen 40 til 60 år men det er alltid folk som er yngre og eldre også. Turene er populære og som regel alltid fullbooket. Her kan man trene så mye man vil og drikke så mye vin man vil også. Det er en gruppetur, men med muligheter for å gjøre litt som man vil også, sier Eva Sunde i Jomfrureiser.

NEW YORK MARATHON
Dra på tur og gjennomfør et maraton i samme slengen. Du kan reise til velkjente New York Marathon eller til Havanna eller Budapest.

Reiser du med Sport & Helseferie AS er datoene for 2007 følgende:

Budapest Maraton: 30. september. Priser fra 6.600 kroner

New York Marathon: 04. november. Priser fra 13.700 kroner

Havanna Maraton: 18. november. Priser fra 14.800 kroner

SYKKELFERIE I ALPENE
Sykkeltur fra Alpene til Venezia. Den begynner i den delen av alpene som heter Dolomittene, hvor 250 millioner år med vind, regn og is har skapt et av verdens mest fantastiske fjellandskaper. Turen ender i en av verdens mest berømte og romantiske byer, Venezia.

Du får blant annet:

- 7 netter på dobbeltrom på 3 stjerners hoteller
- Frokost, middag og niste til lunch
- Deluxe trekkingsykler med 21 gir, lås, hjelm og individuelle kart

Pris fra 13.700 kroner

Sjekk ut www.sportoghelse.nofor mer informasjon

HARDTRENING I BUDAPEST
Budapest 29.2 – 5.3.08

Kari Jaquesson har sammen med Jomfrureiser dratt på trimturer til Kanariøyene med reiseglade treningsentusiaster i en årrekke. Nå er det nye reisemål på programmet. Nå er det Budapest, Gambia og Frankrike for alle pengene.

Dette er turen for deg som vil ha ekstra mye trening! Det blir litt hardere økter (og flere per dag) enn på Kari Jaquessons vanlige turer. Passer for deg som har kommet i gang med trimmen allerede og som vil ha en veldig aktiv ferie med rom for lat nytelse også.

Priser fra 8750 kroner.

KOSTHOLD I FRANKRIKE

Biarritz 4. – 11.04.2008

Trim, kostholdskurs, god mat og vin er stikkordene for denne turen med Jomfrureiser.

Det skal trimmes og du lærer i tillegg om det sunne kostholdet. Hver dag etter frokost er det et 40 minutter langt foredrag med Kari Jaquesson slik at du virkelig lærer om trim og kosthold og kan gjennomføre livsstilsendringer når du kommer hjem igjen.

Priser fra 10.950 kroner.

Sjekk ut: www.jomfrureiser.no her for utvidet informasjon.

Også de store reiseselskapene som Apollo, Wing og Star Tour har enkelte reisemål hvor det er tilrettelagt for å kunne være ekstra sporty på ferieturen. Både hoteller og cruisebåter har ofte store og moderne treningssentre.

LES MER HELSE, TRENING OG VELVÆRE HER

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis