En mann i 30-årene er siktet for drapet på mannen i 40-årene. Foreløpig er han ikke pågrepet, opplyser politiet i en pressemelding.

– Vi kan ikke utelukke at det vil bli flere enn én pågripelse, forteller politiadvokat Marita Hagen under en pressebrief søndag.

På pressetreffet opplyste politiadvokaten at de fortsatt ønsker å få kontakt med vitner som var i Løvdahls gate rundt klokken 18.27.

Ifølge VG ble personen utsatt for grov vold og skutt.

– Det er flere bevis i saken har gjort at vi fant at det var skjellig grunn til å mistenke siktede, sier hun.

Hagen ønsket ikke kommentere om de mistenker flere gjerningspersoner i saken.

Ber om tips

Hun ønsket ikke svare på om det var vitner til hendelsen, ei heller om stedet var mannens bopel.

– De er kjent for politiet fra tidligere, sa Hagen.

Mannen er etterlyst både i Norge og i utlandet, bekrefter Hagen til TV 2.

Lørdag kveld klokken 18.27 rykket politiet ut til det de omtalte som en alvorlig voldshendelse i Løvdahls gate i Stavanger. Like etter fant politiet en mann i leiligheten på adressen.

– Ingen er foreløpig pågrepet, men politiet bruker store ressurser på dette arbeidet, sier politiadvokat Fredrik Martin Soma i pressemelding 00.28 natt til søndag.

Gjennom natten har politiets krimteknikere arbeidet på åstedet og gjennomført en rekke vitneavhør. Politiet ber også om tips i saken, skriver de i en pressemelding.

Søkte med hundepatrulje

Ikke lenge etterpå fant politiet en mann i en leilighet på adressen.

– Mannen ble kort tid senere erklært død. Omstendighetene på stedet gjør at politiet etterforsker saken som et drap, sa politiadvokat Soma i en pressemelding klokken 21.28.

Politiet meldte at krimteknikere vil gjøre undersøkelser på åstedet. Videre opplyste de at de hadde søkt med hundepatruljer i området, og at det var satt opp sperringer.


Skal ha fått beskrivelser

Foreløpig er ingen pågrepet, men ifølge NRK skal flere vitner ha kommet med beskrivelser av en gjerningsperson.

Åstedet er ikke langt fra Eiganes kirkegård, der politiet søkte mellom gravstøttene.

Et vitne NRK har snakket med forteller om et høyt skrik like før politiet kom til stedet. Krimteknikere, iført hvite beskyttelsesdrakter, gikk inn i en bolig i området ikke lenge etter.