Mellom 120 og 130 personer demonstrerte søndag foran Pakistans ambassade på Frogner i Oslo.

De ga sin støtte for livvakten Mumtaz Qadri, som i 2011 drepte den liberale guvernør Salman Taseer i den pakistanske provinsen Punjab.

Qadri ble henrettet mandag og gravlagt tirsdag. Han fyrte av 28 skudd mot guvernøren som prøvde å liberalisere landets strenge blasfemilover.

Les også: Demonstrerte til støtte for henrettet pakistansk drapsmann

- Ynkelig og skammelig

Demonstrasjonen til støtte for en drapsmann, får Venstres stortingspolitiker Abid Raja til reagere:

- Forutsatt at demonstrasjonen var for å støtte drapsmannen og hans handling, er hele demonstrasjonen ynkelig og skammelig, sier Raja til Nettavisen.

- Det viser hva slags skremmende og steinalderaktige holdninger som finnes i deler av det norskpakistanske miljøet i Norge, sier han.

- Hyllet som en martyr

Under demonstrasjonen, som gikk fredelig for seg, får Nettavisen bekreftet at Qadri ble hyllet som en martyr.

Nettavisen har også snakket med en av initiativtakerne, men han vil ikke uttale seg om demonstrasjonen.

Raja presiserer at han er imot dødsstraff.

- Men en drapsmann fortjener streng straff, i Norge er det 21 år, i mange andre land er det livstidsdom. Noe imellom der ville vært en riktig straff, sier Raja.

- Flere drap i Pakistan

Guvernør Salman Taseer, som ble drept i 2011, måtte bøte med livet for sitt liberale syn.

- Dessverre har det vært flere drap i Pakistan på de som vil bruke sin ytringsfrihet, og særlig på minoritetsrepresentanter. Også minister Shabaz Clement Bhatti ble drept for sin religionskamp.

Dette beklager Venstrepolitikeren dypt:

- Dette er de relle heltene som har måttet ofre livet sitt for å kjempe for religionsfrihet og ytringsfrihet; disse må huskes og hylles for sitt mot. Som stortingspolitiker men med samme opphav som demonstrantene føler jeg de bringer skam over hele vår befolkningsgruppe. Ingen kriminell handling kan forsvares, iallfall ikke drap, sier Raja.

Islamsk Råd Norge: - Vi har ikke gitt støtte

Generalsekretær i Islamsk Råd Norge (IRN), Mehtab Afsar, sier til Nettavisen at de ikke har hatt noe med demonstrasjonen å gjøre.

- IRN har verken bedt om en slik demonstrasjon eller gitt støtte til den.