(SIDE2): Den norske Melodi Grand Prix-vinneren Stella Mwangi er aktuell som kjendisdanser i den syvende sesongen av TV2s «Skal vi danse».

Da hun opptrådte under finalerundene av sangkonkurransen viste Mwangi fram imponerende moves. Men det var en helt annen type dans, mener hun.

Fra afrikansk dans til vals
- Det jeg har drevet med før er jo mest «shaking». Og dette er jo helt andre typer dans, også er det jo så mye forskjellig: samba, rumba, og mye mer. Jeg synes det er dritvanskelig, sier Stella til Side2.

Mer fra Side2. no: Besøk forsiden

Mwangi skal danse sammen med Asmund Grinaker.

Paret har ikke fått en ordentlig dansetime sammen enda, men foran pressen tok de et par trinn.

- Jeg tenkte bare «hæ»? Hva gjør jeg? Det han sa jeg skulle gjøre gikk inn det ene øret og ut det andre. Men jeg gleder meg veldig til vi skal begynne dansetreningen neste uke!

Sprek
Sangerinnens dansepartner har imidlertid stor tro på at de kommer til å klare å hevde seg i konkurransen.

- Hun er jo så liten og nett, og sprek, så jeg tror det kommer til å gå kjempebra. Jeg har skyhøye forventninger, sier Grinaker.

Det er også flere som har tro på at Mwangi kan komme til å gå av med seieren. Hun er nemlig spillselskapet Betssons favoritt.

- Stella har det meste allerede. Masse utstråling, scenetekke samt at vi tror hun kommer til å ta de ulike dansene lett. Hun er en opplagt favoritt i starten, sier oddssetter Terje Jahn fra Betsson.com

Blinddate
Et annet par som er spente før den livesendte TV-premieren er TV-profilen og artisten Rune Larsen, som skal danse sammen med Olga Divakova.

- Jeg har ikke mye dansetrening fra før av, men jeg har jo spilt på mange danser, og har sett mange danse. Dette er noe jeg ønsker å gjøre for utfordringens skyld. Det er noe med det å tørre å gjøre noe man ikke kan, sier Larsen til Side2.

Da Larsen skulle møte Diakova for første gang, så gjorde de det på en original måte.

- Vi hadde en blinddate. Begge hadde bind for øynene, og ante ikke hvem den andre var. Diakova visste ikke at det var meg. Da vi lettet på bindene ble vi kjempeglade begge to, og vi har stor tro på at vi kommer til å få det moro sammen, sier han.

Trent kropp
Politikeren Inger Lise Hansen forteller at hun har ladet opp med en god og lang ferie.

- Jeg har ikke trent dans før. Men jeg trener en del. Jeg jogger og sykler, i tillegg til litt styrketrening. Det viktigste nå er å psyke meg opp for denne utfordringen. Jeg kommer til å gå inn i dette med godt humør, og håpe på det beste, sier hun.

- Dette er jo et lite eventyr, så jeg ville gripe denne sjansen. Det er nok alle jenters drøm å få svinge seg på dansegulvet i flotte kjoler.

Uventet fjes dukket opp
Lars Bohinen, som er tidligere fotballproff, har allerede begynt å kjenne litt på nervene.

– Det blir tøft å gå ut på gulvet for første gang. Det blir en skikkelig nervetest for meg. Det blir noe helt annet enn å gå ut på en fotballbane. Fra før av har jeg ikke noe mer dansetrening, enn det som alle andre menn har, sier han.

Et annet kjent fjes som dukket opp på presentasjonen av deltakerne var tidligere «Skal vi danse»-finalist Mona Grudt.

– Jeg var på vei til et møte, men så måtte jeg bare stikke innom og si hei til Glenn (Grudts tidligere dansepartner red.anm.). Han er så utrolig koselig. Den søteste og koseligste gutten jeg vet om. Anna Anka har vært kjempeheldig som får danse med ham i år.

«Skal vi danse» har premiere på TV2 lørdag 10. september.